26 Şubat 2010 Cuma

Arz-ı Endam Eden Bisküvili Çikolatalar

Geçtiğimiz cumartesi akşamı dolabtan birşeyleri çıkartırken açılmış bir paket sütün içinde az bir sütün kaldığını ve öyle durduğunu gördüm.Bizim evde genellikle açık süt kullanıldığı için ona kimse itibar göstermiyor.Bazen gerekli olur diye işte evde muhakkak 1-2 paket bulunuyor.Annemlerin bir sütçü amcası var manda ve inek sütü getiriyor nefis!İşte bu sebeplerden ötürü o süt böyle tüketilmesse kimse kullanmaz.Beni aldı bir düşünce ne yapsam ne yapsam.Pudingli birşeye az,kek o ara çok sık yedik diye elim gitmiyor yapmaya.Bekliyorum elimde süt mutfakta:)Sonra biryerden başlamak lazım diye elime aldım ufak boy bir tencere başladım yeni bir karışıma.Açıkçası benim öyle tarif yayınlamak gibi bir niyetim yoktu yani öyle ahım şahım bir tarif gibi gelmedi gözüme:)Amma velakin yiyenlerin beğenisi ve halamın yediği gibi "bunun tarifini hemen alayım"demesi ile tamam güzel olmuş bu paylaşmak lazım dedim.Bundan sonra sık sık yapacağım birşey oldu.Hem pratik hemde elin altında olan şeyler.Pazar günü kahvaltısını yayınlarken yayınlamaktı niyetim ama o bir dahaki yazıya kaldı.Çünkü geçtiğimiz pazar Göbeklicell namı ile bilinen yani dayım bize kahvaltıya geldi.Onlara da kısmet oldu kahvenin yanında yendi ve cidden çok sevildi hatta dayıma müdahelede bulunup şekerliği önünden aldım:)

Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 paket sütlü+yarım paket bitter çikolata(toplam 120 gr ediyor)
1 çorba kaşığı tereyağ(yaklaşık 50 gr kadar olabilir,isteyen margarin ile yapabilir)
1 vanilya
1,5 pakete yakın pötibör bisküvi

İsteğe göre portakal kabuğu rendesi

Üzerine:Hindistan cevizi rendesi
Granül çikolata

Hazırlanışı:

1)Tereyağını eritin ocağın altını kısın ve çikolataları içine kırın.Şöyle 1-2 karıştırma ile çikolatalar eridikten sonra sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
2)Soğuyan çikolatalı karışıma vanilya ekleyip mikserde orta hızda bir karıştırın.
3)Bu karışıma ardından bisküvileri elinizle kırıp ekleyin ve çok ufalayacak şekilde olmadan karışmasını sağlayarak yoğurun.
4)Kıvama gelince karışımınız ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizi rendesi ile granül çikolataya bulayın.Ardından servis tabağına alıp bir gece dolabta bekletin.
5)Ben portakal kabuğu rendesi ekledim yarısına ve onları hindistan cevizi rendesine buladım.Diğer sade olanları da granül çikolataya.Sizler daha farklı şekilde de karışımlar yapabilirsiniz fındık,,ceviz vs gibi.
Önemli bir duyuru:Bugün yapılan 7 yorumdan biri virüs yada o tarz bir sorun ve onu sileyim derken diğer arkadaşlarımın yorumları da silindi:( Herkesten özür diliyorum yorumlarınızı gördüm okudum çok teşekkürler ama o adsız şekilde gelen sorun nedeniyle gitti.Lütfen sizlerde dikkat edin!

11 yorum:

  1. bayıldım bunlara eline sağlık canım bana uğrarsan sana bir sürprizm var sevgiler hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık zeynepcim:)gercekten arzıendam etmişler yaaa:)))canım arkadasım cok opuyorum sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim hem pratik hem pasta tadinda
    gecmis kandilin mubarek olsun

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar Zeynep'ciğim, ellerine sağlık.
    orumlar için de geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Valla görüntü öyle birdenbire çıkmış bir tarif gibi değil muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. nefis gorunuyorlar gercekten, harika ikramlık.. ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  7. Harika hörünüyorlar, cok severim. Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  8. ayy nasıl güzel bir görüntüdür böyle! Çok şirin olmuşlar.
    ellerine sağlık canım.
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  9. Görüntüye bayıldım hemen şimdi yapasım geldi ama işe de gitmem gerek. Not edip yazmalıyım.Elinize emeğinize sağlk.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. bende denedm geçekten harika bi tarif elinize sağlık ve iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  11. elinize saşlık

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...