20 Şubat 2010 Cumartesi

Mahlepli Kek

Zerre uykum yok halbuki şu cumartesi gününe girdiğimiz ilk saatlerdeyken 6-7 saat sonra kartepeye yol alacağımı bildiğim halde gidip uyumuyorum.Bari giderayak bir tarif verip sabaha gezmeye çıkayım dedim.Daha kalkıp götüreceğim kurabiyeleride yapmam lazım.Ne kadar çok lazım var hayatımızda değil mi?
Her biri kendi içinde fazlasıyla anlamlı olduğunu hissediyordur bu "lazım haller zinciri"ama bazen o lazım olan haller fazlasıyla yükte olabiliyor..Neyse bu uyku haliyle zorlamayalım bünyeyi geçen babaannem bizdeyken pastanın kekinin karıştırması bittiği gibi bir başka karıştırma operasyonuyla olan bu güzelim kekin tarifine yol vereyim.

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ-yarısı eritilmiş tereyağ veya margarin(ben tereyağ kullandım)yarısını da sıvıyağ ile tamamlayın
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
Kakao
Vanilya(sanki var diye hatırlıyorum ama mahlebin kokusunu bastırmasın diye ben ekledim)


Hazırlanışı:

1)Yumurta ile şekeri köpük olana dek çırpın.
2)Eritilmiş yağınızı ılıtın ardından sıvıyağ ile 1 bardağa tamamlayın ve yumurtalı karışıma ekleyin.Sütü de ekleyip az çırpın.Sonra azar azar elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.
5)Mahlebi de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıbınıza harcınızdan biraz ayıracak şekilde dökün
kalıba.
6)Ayırdığınız harcada kakao ekleyin ve iyice yedirin.Kakaounuz pütürlü ise muhakkak eleyerek ekleyin,benim öyle bir sorunum oldu.
7)Kakaolu harcıda kekinizin üzerine gezdirin çatal yardımı biraz karıştırın birbirine.Ardından ılık fırına orta ısıda pişirmeye verin.
Not:Bu keki ben çok çok sevmiştim.Gerçekten hoş bir yumuşaklığı ve mahleb sayesinde hem lezzeti hem de kokusu oluyor.Biliyorum klasik kek tarifi gibi geliyor ama bende böyle düşündükten sonra fazlasıyla beğenmiştim bundan sebep" 0" önyargı artık:)

14 yorum:

  1. Lazımlar hep lazım kuzum:)))
    bende eve yeni geldim gezmeden sabah direksiyon dersim var çay eşliğinde tembellik yapıyorum pc başında sana iyi gezmeler :))
    kekse nefis görünüyor,mahlebi çok severim keklere de katarım ellerine sağlık canım hadi kurbişleri pişir ve uykuya dal :)))
    iyi gezmeler ve iyi geceler...

    YanıtlaSil
  2. zeynepcim iyi tatiller canım
    mahlep keke çok yakışıyor bencede çok haklısın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Keklere mahlep hiç katmadım, her zaman tuzlulara koyarım. Ne güzelde kokmuştur mutfak mis gibi
    Çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Mislerr gibi mahlepb kokulu kek görüntüde çok güzel nefiss olmuş...Ellerinize sağlık..İyi gezmeler dilerim...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  5. Duydum ki kis mevsimini pek bir seviyorumussun... O zaman mutlaka burada yasamalisin.... Seninle yer degistirmeliyoz hatta... Ben de yaz mevsimine bayilirim, kis gelince adeta etrafa küserim.... Ha bire kekler, pastalar yapip, homur homur yerim.... Mesela senin su harika kekinden bir dilim aldim izninle,,, Sevgilerimle, Filiz

    YanıtlaSil
  6. cANIM NEFIS GÖRÜNÜYOR YANINA BIR FINCAN KAHVE MMM AFIYETLER OLSUN SANA

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık şekercim,
    nefisss görünüyor nefis:)
    öpüyorum,
    iyi eğlenceler kartepede:)

    YanıtlaSil
  8. Canım mahlebi hiç tatlılarda denemedim nedense..:) çatal çörek yapardım eskiden hani ne tatlı ne tuzlu cinsinden..

    ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Mis gibi kokuyordur kekin şimdi ellerine sağlık canım.
    Sana iyi gezmeler...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Zeynep hanım,
    çok farklı bir kek olmuş,mahlebi ben de hep tuzlularda kullanılır diye biliyordum,sayenizde yeni bir bilgi edindim,paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. klasik tariflere küçük dokunuşlar farklı lezzetler katıyor, mahlebin keklerde kullanıldığına rastlamıştım ama denememiştim, kekin çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Zeynep.
    Bu arada tuzlu kurabiyeler için 100 gr yağ yeterli olur, kolay gelsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. mahlebi çok sık kullanan biri olrak kekte hiç denememiştim.Deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Lazımlar bittiğinde hayat bitiyor senin de dediğin gibi kendi içinde herşey önemli önemli olan lazım olan şeyin kime lazımsa onun gözüyle bakmak
    kek nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Mahlepi bir de tatlı tatlı denemek şart oldu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...