14 Temmuz 2012 Cumartesi

Emine Teyzenin Patates Lezzeti

Bir gün çocukluk arkadaşım hani buralarda da zikrettiğim Fatma bize gene elinde güzel bir lezzet ile geldi.Yıllar önceydi tarih dahi hatırlamıyorum ama o güne dair aklımda ve midemde en kalıcı olanlardan biri bu nefis lezzet oldu.Hiç yememiştim böyle birşey  sonraki yıllarda bunun klasik birşey dahi olduğunu öğrenecektim ama benim için ziyadesiyle özeldi ve halen de öyledir.Annesi Emine Teyzenin klasik tatlarındandır bu patatesli lezzet,o tatlardan meşhur olan kurabiyesini de tez elden yayınlayacağım inşallah çünkü her seferinde fotoğraflayamadan bitti!
Bugün dışarıda buluştuğumuz küçük teyzeme sabah yaptığımdan bahsederkern "dolabta hep bulunmalı bu patatesli"dedim.Neyse bu sefer sözü uzatmayıp tarife geçiyorum,halen çevremde hiç denememiş,tatmamış arkadaşlarım için özellikle eklenmiştir diye de not düşüyorum.
***
Bu tarifi alırken bir isim almamıştım,onların not defterinde de isim yoktu patatesli yazıyordu.Bende Patates Lezzeti diye isim taktım:-)


Malzemeler:
  • 4-5 patates(büyüklüğüne göre değişir çok büyük bir patates 2 ya da 3 bile yetebilir)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  •  2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  •  Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
  1. Patatesleri soyup ufak ufak doğrayın.
  2. Bir kapta yumurtaları iyice çırpın ardından sıvıyağı,yoğurdu ekleyip karıştırın.
  3. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra patatesleri ekleyip karıştırın.
  4. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceleri fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

8 yorum:

  1. emine teyzeyle pişti olmuşuz canım.nefis bir kek.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım enfes olmuș
    ellerine saĝlık olsun...

    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Cok hos tarifler ve anlatimlar,cok begendim,ellerinize saglik,kolay gelsin sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor denenecek bi tarif olmuş

    YanıtlaSil
  5. Patatesli kek :)Ellerine sağlık canım çok pratik ve nefis lezzeti olan bir lezzettir.Hayırlı ramazanlar dilerim

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Zeynepciğim hayırlı ramazanlar diliyorum herkesin ellerine sağlık . Galettedeki soruna gelince un yeterli geliyor hatta çok yavaş ekliyorum fazla gelir diye bazen undan fark edip ilave edilebiliyor ama yaptığımdaki ölçü buydu...

    YanıtlaSil
  7. zeynep, ramazan geldi. artık mutfağa girme zamanı gelmedi mi:)

    YanıtlaSil
  8. ben bu böreği sık yapar oldum, kim tatsa çok seviyor. Özellikle Kaan bayıldı :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...