Bugün dışarıda buluştuğumuz küçük teyzeme sabah yaptığımdan bahsederkern "dolabta hep bulunmalı bu patatesli"dedim.Neyse bu sefer sözü uzatmayıp tarife geçiyorum,halen çevremde hiç denememiş,tatmamış arkadaşlarım için özellikle eklenmiştir diye de not düşüyorum.
***
Bu tarifi alırken bir isim almamıştım,onların not defterinde de isim yoktu patatesli yazıyordu.Bende Patates Lezzeti diye isim taktım:-)Malzemeler:
- 4-5 patates(büyüklüğüne göre değişir çok büyük bir patates 2 ya da 3 bile yetebilir)
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Patatesleri soyup ufak ufak doğrayın.
- Bir kapta yumurtaları iyice çırpın ardından sıvıyağı,yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra patatesleri ekleyip karıştırın.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceleri fırına verin ve kızarana kadar pişirin.
emine teyzeyle pişti olmuşuz canım.nefis bir kek.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım enfes olmuș
YanıtlaSilellerine saĝlık olsun...
öpüyorum...
Cok hos tarifler ve anlatimlar,cok begendim,ellerinize saglik,kolay gelsin sevgiler canim...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor denenecek bi tarif olmuş
YanıtlaSilPatatesli kek :)Ellerine sağlık canım çok pratik ve nefis lezzeti olan bir lezzettir.Hayırlı ramazanlar dilerim
YanıtlaSilSevgiler,
Zeynepciğim hayırlı ramazanlar diliyorum herkesin ellerine sağlık . Galettedeki soruna gelince un yeterli geliyor hatta çok yavaş ekliyorum fazla gelir diye bazen undan fark edip ilave edilebiliyor ama yaptığımdaki ölçü buydu...
YanıtlaSilzeynep, ramazan geldi. artık mutfağa girme zamanı gelmedi mi:)
YanıtlaSilben bu böreği sık yapar oldum, kim tatsa çok seviyor. Özellikle Kaan bayıldı :) Ellerine sağlık
YanıtlaSil