2 Şubat 2012 Perşembe

Yalovalılar gelmiş hoşgelmiş!

"Bakalım bizim  sofra için ne yazacaksın?"
Aynen böyle demişti Hatice.
Eğer eksik ya da yanlış yazdıysam da Hatice tarafından düzeltilmeyi bekliyorum.
Bizim yakınlarımızın tabiriyle "bizim Yalovalılar"diye bilinen grub kahvaltıya geldiler geçtiğimiz günlerde ve bu kahvaltı için uzun zamandır beni bekliyorlardı.
Bu sene zamanın benimle oynaması ve şehirli insanların ona yetişememesi gibi durumlar mevzu bahis olduğundan artık uzun zamandır görüşemediklerimizi,elzem olanları seçerek evde etrafta birşeyler yapmaya çalışıyorum bazen telefon bile açamıyorum çünkü uzun bir konuşma vaktimden çalıyor.
Bu ekip ara ara (genelde salı) toplanıyorlar ve kahvaltı ediyorlar okulum eve yakın olduğundan bazısında bende katılıyorum ama sonuna da denk düşebiliyorum.Herbirinin çocuklar ayrı tatlı ama burada da değinmessem olmayacak bir Zeynep var kendisi tatlı saçları altın sarısı,çok tatlı maşallah!
Pasta sözüm vardı yapabildim ama çocuklar için bonibonlu kurabiye yapamadım ne yazık ki yetiştiremedim.Buradan tekrardan özürlerimi iletiyorum.
Birde değinmessem olmaz bu taifenin 2 ismi ben fotoğrafları çekerken gülüp durdular ama bizde çıkmayalım deyip kaçtılar diğer 2 isim ise daha yandaşımdı.

Bu sofrada şunu düşündüm vaktim olsa da her hafta yapsak böyle ne güzel olur!Akşamına gevşeyip rahatladığımı farkettim..
 Kızartmalı&Tavuklu Krep

Kahvaltıların bir çok çeşit ile boğulmasını en yazık ki anlayamıyorum benim önce gözüm yoruluyor sonra da midem bu sebeple peyniri,zeytini yani kahvaltılığı bol olsun bir çeşitte börek ya da poğaça gibi birşey en sona tatlı olsun kafi.Geçen gün Papatya Prenses ile de bunu konuşmuştuk yoruyor insanı o kadar çeşit zaten sonuna kadar ben peynirlerle hemhal oluyorum.
Bir kahvaltı sofrası kaymak ile ayrı güzel benim için!Kaymak ve yanında bal&reçel varsa tatlı olarak geride ne var benim için çokta önemli değil.
 Ananaslı&Portakallı Pasta
Çok güzel olmuştu diliminin fotoğrafını bile çekemedim!
Bu kahvaltıdan 2 gün önce mahalleden komşumuz olan Aynur teyzeye gitmiştik ve orada yedim bu yeşillik ile karıştırılmış loru,bir ismi yok bu karışımın ama çok nefisti!Bende çarşamba günü gelen misaiflrere yaptım hatta akşam kalandan da yedim çok güzeldi nacizane herkese tavsiye ederim kahvaltıda harika oluyor!

Malzemeler
  • Taze Lor Peyniri
  • Maydonoz
  • Tuz
  • Yeşil Çarliston Biber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı 
Maydonozu ince doğrayın,yeşil çarliston biberi küçük küçük doğrayın ve bunları lorun içine katın.Eğer lorunuz tuzsuz ise biraz tuzda ekleyip son olarak zeytinyağı gezdirin ama çok az olmayacak belirgin bir lezzette olsun.Ardından hazırladığınız bu nefis karışımı servis edeceğiniz tabağınıza alın.Afiyet olsun!

11 yorum:

  1. Aman ne güzel bir sofra, ama en güzeli birlikte keyifle vakit geçirmek.
    Hep birlikte mutlulukla keyifli sofralara oturun.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Zeynepcim harika bir sofra ve süper bir menü ellerine sağlık.Helede dostlarla
    şenlenince dahada bir özel sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Kuzum lor salatası deniyor kısaca ismina.Ben kırmızı biber ceviz filan da katıyorum onu da çok sevirsin sen,hatta çörek otu:)

    Ben de gelcem kahvaltıya söylememe gerek var mı:P Canım pasta istedi benim..

    Hmm sırada hangi sofra var yazacağın:P

    YanıtlaSil
  4. Zeynep'ciğim,
    İkramlıklar konusunda sana çok hak veriyorum. Çeşit çeşit pastalar börekler bizlere kilolar, hastalıklar olarak geri dönüyor. Ben de artık misafir bile olsa az ama öz şeyler yapıp ikram ediyorum hep. Masada salata olmazsa olmaz oluyor.
    Sizin sofra da aynen öyle olmuş. Anneciğinin ve senin ellerine sağlık. Hepsi çok leziz görünüyorlar.
    Coco kurabiyelerdeki un olayını sormuşsun geçenlerde.Yatılı misafirlerimden dolayı fırsatım olamadı yanıtlamak için. Benim bu tarifimle yaptığım coco kurabiyelerde hiç çökme olmuyor. Dediğin gibi un bunu engelliyor sanırım.
    Uygun bir zamanında denersen memnun kalacağını düşünüyorum.
    Çok sevgi ve selamlar,

    YanıtlaSil
  5. salatayı en kısa sürede yapıcam çok hoşmuş...

    YanıtlaSil
  6. Bildiğim kadarı ile bu Rumeli usulü peynir karışımı ellerine sağlık keseniz dolu olsun zZeynepciğim sevgiler hayırlı kandiller olsun...

    YanıtlaSil
  7. Kandilini kutluyor mutlu saglikli günler diliyor Berlinden sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Nefis bir sofra olmuş, ellerine sağlık canım. Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım.hepsi başka güzel ama böreğede ayrıca bayıldım.afiyet bal olsun.hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  10. bayılırım kahvaltı sofralarına,tekrar tekrar bakarım hiç bıkmam :)pastanın tarifini isteriz,hmm portakal ve ananas birlikte pek güzel olmuştur

    YanıtlaSil
  11. Zeynepciğim, bu yorumu yazabilmek için uzun bir süre bekledim. Senin fotoğrafları sayfaya eklemeni bekliyordum ki, eklenmiş bile. yanlış yerlere bakıyormuşum neyseee:))) bilahare anlatırım sana detayları.

    kahvaltı soframıza gelinceeee, beklediğimize değdi. herşey harika ve enfesti canım benim ellerine sağlık. bu kadar yoğunluğunun ve koşturmacanın içinde bize zaman ayırman bile büyük incelik. Ki sen birde bize böyle mükellef bir kahvaltı sofrası hazırladın. ben Yalovalılar adına tekrar herşey için teşekkür ediyorum.

    görüşmek dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...