26 Temmuz 2011 Salı

Patlıcanlı Makarna

 Sıcak havanın çökerttiği rehavet birde yaşadığımız gelgitlerin bileşkesi daha bir yılgınlık veriyor.Burası bir yemek blogu melankolinin anlamının hakkının verilme yeri değil ama netameli bir ruhun havası yüzünüze çökmüşse şen-şakrak bir cümle yığını kuramıyorsunuz.Dürüstçe bunları yazmak daha fazla değiştiriyor yüzünüzün halini ruhunuzun yıkıntı halini..
İnsan anlattıkça bazen yenildiğini hisseder ama rahatlamanın verdiği hafifliktir o sırada anlayamadığım.
Dünya konuştukta düzelicek iyileşicek diyorsak herkesin cümlelerini esirgemediği ve inancı,umudu eksiltmediği bir gelecek inancıyla hadi gülümseyelim!

Dün bir sürü işten sonra annemle ne yapsak diye düşünüp son karar "patlıcanlı makarna mı yapsak ?"diye sorduğumuz sorunun cevabı olarak çıktı karşımıza bu güzel lezzet.
Biliyorum içinizden"e tabi herbirine güzel lezzet diyorsun çünkü sen yapıyorsun"diyen çıkabilir haklılık payı yüksek ama gerçekten deneyip beğenmeyen çıkanlar muhakkak yazsın bilelim.Herşeyi eğrisiyle doğrusuyla bilirsek net cevablarımız olabilir.

Hiç denememiştim bundan önce patlıcanla makarnayı sadece bir kere bir dergide görmüştüm ama sadece görüntüsü aklımdaydı tarifi hiç hatırlamıyorum,kendimce denedim ve annemde çok beğendi.Deneyenlerin de beğenmesi dileğiyle.
3 orta boy soğan
3 domates
3-4 diş sarımsak
3-4 adet sivri biber
Yarım paket makarna
3 adet patlıcan(orta boy)
2 çorba kaşığı zeytinyağ
250 gr yemeklik kıyma
Pul biber
Tuz

Üzeri için:

Nane
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
  • Tavaya önce yağı koyup ardından yemeklik (küçük küçük)doğanmış soğanları ekleyip kavurun.
  • Soğanlar biraz kavrulduktan sonra minik doğranan sivri biberleri de,sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ardından kıymayı da ekleyip kıymayla birlikte kıymayı kavurun.
  • Kıyma kavrulurken patlıcanları alacalı şekilde soyup küçük küçük doğrayın.Doğranan patlıcanları tuzlu suya koyun ve biraz tuzlu suda bekletin.
  • Makarna suyunu da ocağa koyun kaynayan suya tuz ekledikten sonra yarım paket makarnayı da ekleyip 9-10 dakika haşlayın.
  • Kıyma kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesi,pul biberi ekleyip ocağın altını açın ve harlı ateşte 2-3  dakika çevirin.
  • Tuzlu suda bekleyen patlıcanları 1-2  kere sudan geçirip tuzunun gitmesini sağlayın ve avucunuzda iyice suyunu sıkıp kıymalı karışıma ekleyin.
  • Patlıcanlarla beraberde harlı bir şekilde 4-5 dakika kavurun ve arından tavanın kapağını kapatıp ocağı kısın.
  • Haşlanan makarnayı süzgece alın üzerinden bir soğuk suda geçirip kenara koyun.
  • Patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin,fazla yumuşamasın orta yumuşaklıkta pişsin.yaklaşık 6-7 dakika yeterli olabiliyor.
  • Patlıcanlarda piştikten sonra makarnayı,tuzunu da ekleyip birbirine karışmasını sağlayın.Ağzını kapatıp kısık ateşte makarnayla da beraber 2-3 dakika ocakta tutun.
  • Altını kapadığınız makarnayı servis tabağına alıp isterseniz kaşar peyniri ve doğranmış nane ile servis edin.

9 yorum:

  1. Bende sürekli yazamamaktan şikayetçiyim,hatta epey ara verip,sonra arka arkaya sıralıyorum.. sonra yine kayboluyorum :) ramazanda şenlenir herhalde ortalık...
    Patlıcanlı makarnayı bende daha önce denemedim,malzemeler nefis.. tatsız olması mümkün değil zaten:)
    ellerine sağlık..

    pelince

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan makarnaya çok yakışıyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım aynı ruh hali bende de mevcut :)
    Hem de fazlasıyla :)
    Havalardan kaynaklanıyor sanırsam,geçer inşAllah..
    Makarnaya bayıldım,ben makarnayı patlıcanın içinde yapmıştım,fakat böylesi daha lezzetli olmuş bence:)
    Ellerine sağlık,afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Patlıcan severlere bir alternatif olmuş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor:))ellerinize sağlık.
    muhabbetli sofralarda tüketin inşallaah:)sevgiler

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor.canım çekti bakınca.ellerine sğlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. PATLICANLI PİLAVI DA MAKARNAYI DA ÇOK SEVERİM.
    ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, ellerinize saglik canim, nefis bir makarna olmus,
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  9. Umudun hic eksilmesin insallah. cunku hep umuttur insani yasatan.
    Demek yapilmamis bu tariften. harika o zaman bende bir haftasonra eklerim 2.oluyorum o zaman.
    Benim yaptigim etsizdi. sanirim etli daha iyi fikir. Elinize saglik..

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...