23 Nisan 2011 Cumartesi

Su akar yolunu bulur?

Zaman akar durur 
biz deriz ki bu yaşadıklarımızı nasıl kaldıracağız
ya da unutmamız gerekenler nasıl unutulucak ve o sırada nasıl yükü kaldırılıcak
ama bir bakarız su akar yolunu bulur misali unutulması zor olanlar yavaş yavaş buğulu bir görüntü gibi olmaya başlar..
Unutulmak istemeyenler de bazen gün gelir tozlu sayfalarda yerini alır ve sadece o toz alınacağı zaman açılır kırıntılarla hatırlanır ve gene geçilir diğer tarafa..
Dileğimiz değilde ödevimiz olsun herbirine aynı mesafe ile yaklaşmak ve hüzünler ile bilenmeden yaşamayı,sevinçler ile de kendimizi kandırmadan yaşamayı öğrenmek hedef olsun zihnimize yazılan gönlümüze nakşolan!
***
Son zamanlarda artık sadece pazar günü mutfağı ziyaret edebildiğim için herşey durdu,seyrekleşmenin de ötesine gitti.Geçen hafta bu yemeği yaptım birde kabartma tozunun arkasında gördüğüm bir kek ama kek kalıbtan çıkarken bizi hüsrana uğratınca güzel fotoğraf karesi veremedi.Tavuk etini çok seven biri değilim ama ne hikmettir şu fırın poşetinde yapılınca çok seviyorum.Geçtiğimiz günlerde sebze ile de yapmıştım ama fotoğraflayamadım dahi!

Fırın poşetinde Mantarlı Tavuk

Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı tavuk eti
1 kilo mantar
2 büyük boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası(hatta büyük boy servis kaşığı da olabilir)
 2 büyük servis kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı şeker
Kimyon
Kekik
Kırmızı biber

Hazırlanışı:

  • Mantarları yıkayıp istediğiniz boyda doğrayın(ben büyük doğradım).
  • Harlı ateşte tavda birkaç dakika soteleyin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve bir küçük tavada yağ ile biraz kavrulmasını sağlayın.
  • Fazla kavurmadan soğanın içine salçayı ekleyip birbirine karıştırın.
  • Derin bir kaba tavuğu,sotelenmiş mantarı,hazırladığınız salçalı soğanı ekleyin.
  • Baharatları istediğiniz ölçüde,şekeri de ekleyerek kaşıkla güzelce birbirine karıştırın.
  • Fırın poşetinin içine biraz un serpiştin.
  • Unlanmış poşetin içine harcınızı koyun.
  • Ağzını bağladığınız poşeti fırın tepsisine veya bir borcama koyup 200-250 arası ısıda önceden ısıtılmış fırına verin.
  • Yaklaşık 1 saate yakın pişirebilirsiniz.
*Yalnız bu ölçüyü 2 poşete bölerseniz daha iyi olur bir dahakine bende öyle yapacağım çünkü fotoğrafın iyi olmamasının sebeplerinden biri de odur.Birbirine çok yapıştı etler zannımca:)



8 yorum:

  1. tavuğu da mantarı da çok seviyorum. Fırın poşetinde hiç denememiştim, kuşbaşı değil de bagetlerin yanına mantar garnitürüyle yapılacak listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık canım..resımde guzel tarıfte..

    YanıtlaSil
  3. mantarı yemiyorum ama tavuğu severim.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ben de fırında daha bir seviyoum tavuğu, patates şart ve köri! Mantarla aram yok, doğal olanı hariç tabii. Fırın poşetine canım nasıl çektiyse öyle dolduruyorum tavukları işte. Mutfağa daha sık uğradığın günler de olur elbet, ben beklerim.

    YanıtlaSil
  5. Zeynebim atalarımız boşuna söylememiştir...

    Fırın poşetini çok sık kullanıyorum bende..geçengün onunda zararlı olduğunu söylüyordu bir uzman..ama araştırmadım..İşimizi kolaylaştırıyor...
    Mantarla tavukla slüper ikili kanaatimce.Ellerine sağlık

    Mutfakla da barışacaksın...Hatta canım mutfağa girmek istemiyor bile dilyeceksin:)

    YanıtlaSil
  6. tahmin edebiliyorum tadını,,çok güzel olmuştur :)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. 30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.


    Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
    Bunun için yapmanız gerekenler:
    Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.

    Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
    Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


    Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.


    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

    YanıtlaSil
  8. selam mantar ve soğanı önceden ka vurmaya hiç gerek yok çiğdende çok güzel oluyor

    YanıtlaSil

Şeftalili Çift Katmanlı Kek

Şeftaliler bitmeden birçok şey yapmalıyız! Evet her yıl özellikle meyveli yapılan lezzetleri düşünüp bir ucundan yakalamayı düşünsem de...