1 Mayıs 2011 Pazar

Endişe ile gider günler selamete doğru

3 gündür blogumla ilgili olan mailden ötürü sorun yaşayıp ve buranın sıkıntıya düşmesi,mail adresimin elden gidecek olması,üstüne vize döneminde bu sorunu yaşamak derken geçti gitti..
Bugün 13.sınav ve ardından güzel geçen dakikalar birde üzerine geldiğimde mailimi kuratarabildiğimi görmek birde en en önemlisi anneannemi iyi görmek,daha ne olsun?
Neyse daha ne olsunun da cevabı vardır ama o da bize kalsın...

Geçtiğimiz pazar yaptığım ve o gün bugündür kalan sınavlarla uğraşmaktan tekrar yapamadığım ama cidden çok çok güzel olup anında biten bu kek ile hafif tadı sorunlu olan bugünlere güzel bir tat etmeye çalışalım..

Limonlu Kek

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik süt(isteyen farklı sütte kullanabilir,manda sütü kullanmıştım ilk yaptığımda keçi sütü gibi farklı sütte kullanılabilir)
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 kabartma tozu

 Hazırlanışı:
  • Yumurtaları ve şekeri  krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından sütü,yağını ekleyip düşük seviyede karıştırın.
  • Sonrasında unu ve limon rendesini ekleyin.
  • Son olarak limon suyunu ekleyin ve karıştırmadan o suyu koymanın ardından tam üzerine de kabartma tozunu dökün.Limon suyunun üzerine döküldüğü için kabartma tozu hemen kabarırken düşük seviyede karıştırın ve 150-160 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
*İlk yaptığımda bu şekilde eklememiştim kabartma tozunu ama bu sabah(cumartesi sabahı) yaptığım zaman öyle rastgeldi ve gerçekten etkisi oldu kabarmasında.Bu sebeple bu şekilde eklemek ve belirtmek istedim nacizane.
Bu arada yazı önceden yazılıp ancak bugün yayınlanınca güncellemeler olabiliyor:)bugün(cumartesi sabahı)yaptığımı belirtmek gibi

5 yorum:

  1. bende civciv sütü kullancam olur mu ki:P

    bende bugün hindistan cevizi sütüyle muffin yaptım pek güzel oldu.

    yarında limonlumu yapsam ne:)

    bi sihirli değneğim olsa....

    YanıtlaSil
  2. Zeynep'ciğim, herşey için geçmiş olsun. Biz ne kadar dik durursak gelenler de o kadar çabuk çarpıp gider,
    Kek de enfes, ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zeynep,
    Allah'tan kolaylıklar diliyorum senin için..
    Rabbim tüm işlerini yoluna koymak kolaylığı göstersin..
    Lİmonlu kekin de pek güzel aromalı aromalı:)
    mutlu pazarlar dilerim:)

    YanıtlaSil
  4. Herşeyin hayırlısı olsun, geçmişler olsun. Bulutlar dağılmış, güneş açmış, parlayan güneşin hiç kaybolmasın...

    Keki her daim severim, limonlu, portakallı olunca daha çok severim, kabartma tozunu ben hep senin yöntemle eklerim, elerine sağlık canım sevgiler... (Halka tatlısını da denemelisin pratik ve lezzetli)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık. İyi haftalar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...