Ufak yaştan beri meraklı olduğum bu mutfak macerası içinde hiç tarifini almadıklarımdandır Islak kek.Hiçbir tarifini doğru dürüst alıp uyguladığım yoktur.Ama her yapanı az biraz izledim ve sonunda kendimce ortaya karışık birşeyler çıkardım.Ben yaptığımdan beri "bu nasıl bu kadar çok ıslak oluyor?"diye sorulara maruz kaldım ama her seferinde de ölçüde tam zorlandım.Sonunda ölçülerimi de tam oturtunca benim ıslak kekim de buralarda salınabilir dedim..
Biliyorum birçok kişinin anneannesine kadar uzanıcak bilinen tarifler listesindedir.Ama şu deyim var ya"her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır"demişler yaa bizimkisi de o hesap işte..Her evin bir Islak kek macerası vardır!
Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 vanilya
1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Üzerine isterseniz Hindistan cevizi serpebilirsiniz
Yapılışı:
1)Yumurta ve şekeri yaklaşık 8-9 dakika kadar iyice katı krema kıvamına erişinceye dek çırpın.Ardından yağını ekleyip bir çırpın sonrada sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kakoyu ekleyip iyice bir çırpın pütürlülük gidene kadar.
2)Bu sıvı karışımdan tam 4 çorba kepçesi bir kenara ayırın.
3)Unu yavaş yavaş ekleyin.Son olarakta kabartma tozunu ekleyip yağlanmış(kara yada yuvarlak olan)tepsiye dökünÖnceden ısıtılmış 170 derecede olan fırına verin.
4)Kek piştikten sonra çıkartın hemen ve orta ılıklılığa erişince önce bir dilimleyin ardından her tarafına yayılıcak şekilde kenara ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökerek yedirin.
- kekin çok sıcak olmamasına muhakkak dikkat edin çünkü öbür türlü pişirebilir keki o zamanda ıslak olmayabilir.
ellerinize sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilZeynepciğim herkesin bir ıslak kek macerası var demekki ya kuru kalır yada ortada ama fotolar seninkinin tam ıslak olduğunu gösteriyor ellerine sağlık güzel yorumların içinde prenses adına teşekkür ederim sevgiler...
YanıtlaSilkek çok güzel kabarmış.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilzeynepcim çocukken büyükken hiç fark etmiyor her zaman çok sevdiğim bir lezzet oluyor ellerine sağlık canım afiyet bal şifa olsun tadan yapan herkese
YanıtlaSilsevgiler
bende istiyorummmmmm ama....
YanıtlaSilbizim evde favori kekdir, isla kek
YanıtlaSilsüper olmus
ellerine saglik canim
Aman aman neler olmus neler ben yokken...gezmeler tozmalar....neffisss yemekler pastalar...ellerine saglık...özlemişim valla...sevgiler...
YanıtlaSilHarika gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilYazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. En çok hayal kırıklığı yaratanı da, ıslak kek niyetiyle yediğiniz kuru kalanıdır:))
YanıtlaSilFotoğrafından belli tam kıvamında çok güzel olduğu, ellerinize sağlık.
Gönlünüzce geçireceğiniz güzel bir yıl dilerim...
Sevgiler.
Yeni yılın sana neşe ve mutluluk getirmesi dileğiyle ..en içten sevgilerimle..
YanıtlaSilEvvet!
YanıtlaSilIslak kek vazgeçilmez bir lezzet.Annem de çok yapardı eskiden hatırlıyorum.Koca bir tepsiyi bayıla bayıla yerdik.Şimdi ben de kızım için pişiriyorum:) Çok seviyorum.Ellerine sağlık..
zeynepciğim kekin çook güzel gözküyor ama ben bu akrabayı biliyorum galiba
YanıtlaSil(;(;BİR AKRABAN....
4 çorba kepçesi ne oluyor anlayamadım
YanıtlaSilÇorba için kullanılan kepçeler dir kastettiğim..
SilZeynep ablacmmm yaptim ve gercekten su ana kadar kac farkli tarif denemiss birisi olarak tam tam bir kivam ve tat nefis oldu eline saglikkk
YanıtlaSilZeynep ablacmmm yaptim ve gercekten su ana kadar kac farkli tarif denemiss birisi olarak tam tam bir kivam ve tat nefis oldu eline saglikkk
YanıtlaSil