26 Aralık 2010 Pazar

Arnavut Ciğeri

Yeni tarifler denemeliyim..
İyi denemeler yapmalıyım..
Makalelerimi okumalıyım..
Orhan Pamuk okumamı bitirmeliyim.
Yarın sabah erken uyanmalıyım.
Bloguma yeni bir yıla girmeden önce bir sürü tarif yazmalıyım.
Hayatıma dair cümleler kurup şöyle bir bakıp kendi kendime direktifler ya da tavsiyeler vermeliyim ve bu arada da dış seslere de açık olmalıyım.
Düşünüp düşünüp düşünüp...
Neyse ne çok şey yapmalıymışım değil mi?
Şimdi bir ciğer olsa da yesek ve bütün bu meli-malı ekleri ile sıkıcı duran cümleleri ardımızda bıraksak!
***
Farkındayım bir ciğer tarifi öncesi ironik cümleler yada hafif müstehzi ifadeleri getirecek bir tantana oldu ama yazmak su akar yerini bulur misali gelişince anlamını yakalıyor yoksa gerisi fasa fiso..
Annemin ciğer ile özellikle bunu da yaz,şunu da belirt illa ki dediği dipnotları alt kısımda.Bu dipnotları önemseyin derim çünkü iyi bir verim,lezzet için ideal olan tecrübeyle sabittir onun yanında yetişmeye çalışan bir çırak olarak!

Malzemeler:

1 kilo ciğer
Un
Tuz
Karbonat
Sıvıyağ
Pulbiber

Hazırlanışı:

1)Buzdolabı poşetinin içine biraz un koyun.Ardından tuz ve karbonatı da ekleyip harmanladıktan sonra ciğerden biraz içine koyup poşeti sallayıp unlanmasını sağlayın.
2)Unlanan ciğeri poşetin içinden alın ve unun fazlalıklarını silkeleyip kızdrılmış yağın içine atın.
3)Ciğerler hazır olunca servsi tabağınıza hemen çıkartın.Tabağa aldıktan sonra bol pulbiber üzerine atıp karıştırın.
 
  • Yağ iyi kızarmış olmalı muhakkak!
  • Havlu kağıt üzerine alınmamalı ki hafif yağ dibinde olmalı imiş.
  • Unu iyi silkelenmeli yağı yakmasın
  • Yağ önceden kızartma yapılmış olmamalı(patates gibi vs)temiz yağ olucak
  • Annem aslında buzdolabı poşetinde değilde kendi kesekağıdı yapıp o tarz bir kağıt poşette karıştırmış çünkü öyle daha iyiymiş.
  • Kırmızı soğan,sumak ve maydonoz ile yapılan soğan salatası da en güzel yarenliğidir bu lezzetin.
  • Ciğerleri uzun uzadıya yağda bırakıp yakmayın çünkü bu mümkün oluyor fazlasıyla.

9 yorum:

  1. Annenin ellerine saglik. Harika. Bu arada gercekten su akaryerini bulur. Önümüzde koca bir yil var. Bütün istediklerini yeni yilda yaparsin umarim. sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. çok sık olmamakla beraber arada severek yeriz ellerine sağlık yapanında yiyeninde afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. ben ciger yemiyorum ama pilavla patetese hayır dıyemem.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Zeynep'ciğim,

    Sıraladığın, sıralamaya vakit bulamadığın, aklından, gönlünden geçen herşeyin gerçekleşmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. ah canımm :)))
    liste böyle uzayıp gidiyor dimi ?
    bende de mevcut ama neee mümkünnn
    !!!!!

    sağlık olsun, en azından sağlıla sevdiğin şeyleri yiyorsun,
    en büyük nimet budur.
    sevgiler zeynepciğim

    YanıtlaSil
  6. Şimdi bir ciğer olsa da yesek ve bütün bu meli-malı ekleri ile sıkıcı duran cümleleri ardımızda bıraksak!
    ***
    Evvet! :)
    Herşey gönlünce olsun inşaAllah!

    YanıtlaSil
  7. 2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

    Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

    YanıtlaSil
  8. Yeni yilda herseyin gönlünce olmasi dileklerimle, mutlu yillar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canım merhabalar arnavut ciğeri harika görünüyor Yanında pilavın her türlüsü güzel gider.. görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil

Şeftalili Çift Katmanlı Kek

Şeftaliler bitmeden birçok şey yapmalıyız! Evet her yıl özellikle meyveli yapılan lezzetleri düşünüp bir ucundan yakalamayı düşünsem de...