9 Mayıs 2010 Pazar

Tebessüm getiren iki güzel hatun..

Geçtiğimiz aylardan birgün bizim Papatya'nın face sayfasına girdiğimde arkadaşım Betül ortak arkadaşımız görünüyor!Şaştım kaldım hemen mesaj attım Betül'e,dedim "nereden tanıyorsun?".O da liseden arkadaşız demez mi!Velhasıl sadede gelirsek papatya ile ortak arkadaşlar dahi çıktı.Eee eminönününde karşılaşmada üzerine eklenmez mi.Yani şart olmuştu teşrif etmeleri ve sonunda ha geldiler ha gecelekler derken geçtiğimiz çarşamba günü geldiler.Papatya bu geldi dedim sanki, sakin sakin mi geldi?Olma olamaz mümkün değil gene birşey yaptı.Betül arıyor papatyanın biraz rahatsız gelemeyeceğini söylüyor.Bende kaldım öyel iyi madem dedim ama bir yandan da diyorum çikolatalı şeyler dedi e yaptık nerde?Ama bir ara ufka ihtimalle şaka olmasın mı demiştim ki aynen oldu bir baktım balkondan ki ismine yaraşır halde elinde o güzelim papatya demeti.Sağolsunlar varolsunlar kendileri gelsin yeter.
10:30 civarı oturulan kahvaltı sofrası akşamüstü 16:00 gibi kalkıldı.Allah tekrarını en kısa zamanda nasip eylesin.Tekrardan geldikleri için hem Papatya Prenses'e hemde Betülümüze çok ama çok teşekkürler!

Benim için özel tabak,sofradan kalkana kadar peynir yedim desem abartı olmaz eminim.Hepsi çok güzel ama izmir tulumu en en güzeli idi!




Günlerdir hurmalı kurabiye yapma düşüncesi,söylevi dolanıp duruyordu,hatta aylardır.Amma velakin anca papatya hanımların zamanına kısmet oldu.Ne kısmetli bir hatun Papatya değil mi?




Dedim ya çok kısmetli bir hatun Papatya hanım işte o kısmetlerinden biri de annemin bir gece önce yaptığı nefis portakal reçeli..





Tabiki katmer yazısında isteğini belirten papatya hanım ve bir gün önce konuştuğumuzda"hazırlık yapmıyorsun dışarıda mısın?"diyen betül hanım için yapılmıştır.Hatta betüle ne hazırlığı peynir,zeytin neyinize yetmiyor deyince"bari bir börek olsaydı"demişti:)
 
 
 
 
 
 
 
"İçinde çikolata olan herşey ama herşeyi severim"diyen bir misafire ne yapılır?Tabiki böyle her tarafından(şantiye bile çikolata rendeledim:))çikolata fırlayan akan bir pasta..
***
Latifesi bir yana tekrar tekrar hem geldikleri hemde verdikleri güzle muhabbetleri&hediyeleri için hem çok mahcub oldum hem de çok mutlu oldum!

17 yorum:

  1. Dost sevilen insanlarla yenen sofraların tadı bambaşkadır. Bu papatya prenses bizim blog dünyasından tanıdığımız marifetli prensesimiz mi yoksa. Annenizin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. eveeett o enin işteee:)))

    canım benim, o güzel sofrada bulunmakdan çok memnun oldum bende, Rabbim devamını nasip etsin inşallh:)

    YanıtlaSil
  3. herşey harika görünüyor...

    dostluğunuz daim olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Zeynepcim harika bir sofra hazırlamışsın maşaallah..

    Portakal reçeli ile peynir tabağını sofrada benim önüme koyarsan geldim gitti..:)

    Ellerin dert görmesin canım, tahinli tartı yerken ağırlık hissedilmiyor fazla ama sonrasında baskül ne söyler bilemem..:))

    Duyanda kilo sorunun var zanneder..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun güzel hatunlar:)
    dostluğunuz daim olsun ...

    YanıtlaSil
  6. bilirim dostlarla yapılan uzunuzadıya kahvaltı sofralarını çay saatlerini...dostluğunuz ve ağzınızın tadı hiç bozulmasın...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir gün olmuş,ne iyi yapmışsınız.. dünya küçük diye boşa dememişler;)
    sofra nefis,ellerine sağlık.. anneciğinin reçelide şahane...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Bu ne güzel bir sofra bu ne güzel dostluk...Papatyamdan bu sofranın methini duymuştum yayınlanmasını bekliyordum:)))Her şey harika ellerinize emeklerinize sağlık...Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ohh valla keyifler yapılmış,çaylar içilmiş:)))kıskandık yani:)))
    anneciğinin ve senin ellerinize sağlık canım
    herşey nefis görünüyor
    öpüyorummmm

    YanıtlaSil
  10. ayyy katmere hiç hayır diyemem...tereyağının mis gibi kokusu burnuma geldi sanki ellerin dert görmesin şekercim...

    YanıtlaSil
  11. ne güzel tesadüfler olmuş böyle:)))
    masada harika olmuş canım allah ağız tadınızı bozmasın dostluğunuz daim olsun
    sevgiler
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Zeynepciğim sofranın maşallahı var evinizin bereketi hiç eksilmesin canım o sofradaki en doyulmaz şey bence dost sohbetleri eşliğinde içilen bir bardak çay:)
    imrendim dersem yalan olmaz Allah bozmasın papatyaları bana da getireceklerse bende bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  13. Dostlarla bambaşka oluyor sofralar..bende ne istediğini bilen misafirleri pek severim :)

    YanıtlaSil
  14. Harika bir masa ve harika bir gun olmus, ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Dunya cok kucuk:)

    Hersey harika gorunuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  16. canım ellerine sağlık.. güzel bir kahvaltı sofrası olmuş...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar hos bir sofra, orada olmak siterdim.. ellerine saglik

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...