26 Nisan 2010 Pazartesi

Babaanne'nin bahçesinden semiz otu ve bir sürü ot geldi!

Hani yalovadan bahsetmiştim bir ara hatta orada yediğimiz fasulyeden vs vs..İşte o yalovadan hemde o yakınlarımızın 81 lik babaannelerinin ekip biçtiği bahçeden daha demin semizotu ve bir sürü ot geldi,rezene,kereviz,kıvırcık vs vs.İnsan bakmaya kıyamaz öyle körpe öyle güzel ki onları yedikten sonra pazarda gördüklerimiz hiç cazib gelemiyor emin olun.Geçen sene yazın annemin bize yaptığı yoğurtlu semizotu vardı.Babaannenin mis gibi semizotu ile bu sezonu da açtık.Bizim kendi yöremize aitte bir ayranlı var ama bunu daha çok sevdim.Geçen sene bazen akşamları sadece bunu yerdim.Bu sene de öyle olacağa benziyor.

Yoğurtlu Semizotu Salatası

Malzemeler:

Semizotu
Sarımsak
Yoğurt
Salatalık
Tuz

Hazırlanışı:

Semizotunu doğrayın,içine salatalığı rendeleyin.Ardından dövülmüş sarımsağı,tuzunu ve yoğurdunuz ekleyip karıştırın.Servis tabağınıza alın.Afiyet olsun.

Not:Ölçü vermedim,çünkü ölçü zor.Yalnız salatalık 1 tane yeterli öyle bol salatalıklı olmayacak

19 yorum:

  1. mmm her izinde ilk gördügüm bahceden toplarim semiz otunu nefis dir lezleti afuiyetler olsun canim.

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım semiz otu salatasına, hele bahçeden tazecik olunca daha da lezzetli olur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım rezene ile neler yaptığınızı merak ettim , bir seferinde yine büyük bir merakla alıp böreğini yapmıştım ama yiyemedik..:(

    Salata yada mücver diyorlar ama cesaretim kırıldı..:(

    Sayatan tam benlik ,baharla birlikte diyet listeleri asıldı buzdolabının üzerine..:)

    YanıtlaSil
  4. sen bide bu körpeleri domatesle buluştur. uçarsın:)

    YanıtlaSil
  5. Off ne güzel kokuyordur onlar.

    YanıtlaSil
  6. merhaba, ne güzeldir tazecik koparılmış semizotu. bizde dayımların bahçeden kopartıp hemen salatasını yaparız. cidden pazardakiler sönük kalır yanlarında. şanslısınız...

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, harika bir salata. Semizotunun her halini çok severim, bahçeden taze toplanmış olması ayrı güzel. Ben de bu akşam yemeğini yapacaktım ama "acaba salata mı yapsam" diye düşünmeye başladım. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ımmm harika bayılırım
    ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Tazecikkk semizler çok hoş görünüyor...Yeni yedim ama görünce yine canım istedi.....Nefiss ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Hımmm taze bahçe otları gibisi var mı. Pazardakilerde çok güzel ama dalından toplamak ayrı bir zevk ve lezzet. Ellerine sağlık. Salata harika. Biz de pek severiz semizotunu hem yemeğini hem salatasını.

    YanıtlaSil
  11. Giritli olarak bu ot yazısı nasıl hoşuma giit. Pazara gittiğimde ilk iş otçu teyzeden otlarımı alırım. Hele böyle sizin gib bahçeden olursa harika olur. Elinize emeklerinize sağlık.Babaannenize de allah uzun ömürler versin.

    YanıtlaSil
  12. Salatalıkla yapmak güzel bir fikir, tadını tahmin edebiliyorum, ellerine sağlık, hem semizotunu yetiştiren babannenin hem de salatayı yapan senin, inş. biz de ileride böyle babannelerden oluruz :)

    YanıtlaSil
  13. ne güzel tazecik ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Afiyetler olsun canım. Babaanneciğine Allah sağlık sıhhat versin.

    YanıtlaSil
  15. semızotu cok sevdıgım ve faydalı bır sebze kan temzıler, ıdrar sokturur. hatta ıcınde omega 3 bıle vardır... beyın yorgunluguna ıyı gelmesıde bence super cunku hepımızın pazartesı sendromları oluyor...:)
    ellınıze saglık
    www.memolininannesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. ooo tam bir vitamin deposu harika gözüküyor ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  17. Körpe körpe yenmez mi :)
    maşallah babannelere Allah ömür versin,seninde ellerine sağlık,bence de sadece bu yenilir ve doyulur :) bayılırım bende :))

    YanıtlaSil
  18. Ooooh harika! Bahçeden gelen otlar gibisi var mı? Yiyenlere şifa olsun.

    YanıtlaSil
  19. merhaba zeynep resim muhteşem görünüyor ellerine sağlık.salatalık hiç denememiştim semizotu ile ..denemeliyim..
    sevgileirmle..

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...