30 Ocak 2010 Cumartesi

Yağmurlu havalar..

Yağmurlu havalar..Bakarsın şöyle içinden bir şey gelmez aslında hazırlanmışsındır kapalı havda hiçbirşey yapmayıp mutsuzluğa gark olmaya.Halbuki bana öyle olmaz severim kapalı havayı gireceksin mutfağa üreteceksin,yada geçeceksin masanın başına yazacaksın karalayacaksın,yada oturucaksın bol bol okuma yapacaksın.Gelsin makaleler gitsin öyküler arada aksın güzel cümleler..
Bu arada okumalar yapılırken güzel bir kek kokusu evi sarsa fena olmuyor,yada mis gibi kırmızı meyvelerin karışımıyla olan bir reçel,yada güzel bir kurabiye?Sonra yanına alsan kurabiye,kek yada ekmek üzerine sürülmüş reçel ve çay devam etsek okumaya..
Geçenlerde böyle günlerden birinde"Eğitim bilimine giriş"sınavına hazırlanıyordum.O ara pasta yapmışım ve meyve açılmıştı biraz frambuaz.O frambuazlara buzluktan biraz böğürtlen,birazda çilek kattım,ufacık tencereye koydum.Sonra üzerine göz kararı yaklaşık biraz şeker ekleyip bir gece beklettim.Ertesi sabahta kaynattım ve kıvamını bulunca ocaktan aldım.Hemen blendırdan geçirdim ama öyle saatlerce değil biraz ve soğumaya bıraktım.O ertesi sabah pazardı kahvaltıya nefis bir reçelimiz daha oldu sanki evimizde reçel eksikliği çokmuşcasına! :)
Evet bu reçeli böyle tattık.Resmen şu an yazın böyle karışık reçeller yapsak diyorum.Annemde geçenlerde karıştırmıştı böyle oda güzeldi ama o böyle kıpkırmızı renkteki meyvelerden ziyade sararmışlıktan nasibini alan meyvelerin reçeli idi.Benim gözdem bu renk reçeller.
Bu arada benim için ilk reçel tecrübesiydi hemde annemde zerre yardım almadan yoksa ben ne yataımda ne reçel yaptım ne de bilirim:))

8 yorum:

  1. Nefis bir renk ellerine saglik.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun, reçel çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  3. küçük şeylerle murlu olmak diye buna derimmm

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım franbuaz filan öyle tatları sevenlerdenimdir :)

    yağmurlu günde ise sadece kitap okuyan bi tipimdir :)

    öpüyorum

    iyi pazarlar tatlım
    (bende sayfama bekliyorum)

    YanıtlaSil
  5. :))
    AMA BU KADARGÜZELDE ANLATILMAZ Kİ.... :))))
    **
    Helede benim gibi bir frambuaz canavarına :(

    YanıtlaSil
  6. Canım sen devam et reçellere harika bir görüntüsü var, ellerine sağlık

    Kapalı havalarda bile böyle pozitif olabilmen ne güzel..:)

    YanıtlaSil
  7. harika bir görüntü harika bir renk, ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Kapalı havada evi saran kek ya da reçel kokusu şenlendirebilir ortalığı ancak. Ne iyi etmişsiniz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...