Bulgur benim için özel, vazgeçilmez bir lezzet.Evde birşeyler olmassa hemen bulgur pilavı yapalım halindeyim, yada anem bugün ne yapsak Dese bulgur pilavı ki anneminde işine gelir çünkü oda aynı şekilde bir bulgur sevgisine Sahib:)
Geçenlerde benim Okulda mırnav mırnav dibimden ayrılmayan Sosyolog adayı "hatun kişi" geldi bize onun Geldiği gün yapmıştık.Açıkçası uzun zamandır diyorum tavuk sevmememe rapmen köftesini seviyorum böyle birşey nasıl olur diyordum ki yapsak tam aldı değil herkesten! Seda beğendi tarif aldı gitmiş hemen evde yapmış ve çok beğenmişler, annemlerde cok cok beğendiler.Bu seferde karıştırmalarım noktasında sınavı gectik bir dahaki seferede Allah kerim!
Pilav için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tereyağ
2 soğan
1'er tatlı kaşığı Kimyon Kekik Kırmızı Biber
1 tatlı kaşığı toz domates kurusu4-5 diş sarımsak
3 su bardağı kaynar tavuk suyu
1 su bardağı kaynar su
Tavuk köftesi için:
Yarım kilo tavuk kıyması
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Urfa Biberi (İsteğe göre)
1 ufak boy soğan rendelenmiş
1 ufak boy soğan rendelenmiş
Yarım çay bardağı ekmek kurusu (köftelik)
Sotelemek için sıvıyağ
Hazırlanışı:
1) Öncelikle köfte için gereken bütün malzemeleri yoğuraracağınız kaba alın.Yoğurmaya başlayın ve iyice kıvama gelecek şekilde yoğurun.Yoğurma işlemi bitince bir kenara dinlenmeye bırakın.
2) Pilav Soğanı içinde çok çok küçük olmayacak şekilde doğrayın, sarımsağı da doğrayın ve yağda kavurun.
3) Kavurma işlemi bitince baharatları ekleyin ve karıştırın.Ardından bulguru da ekleyin ve biraz kavurun.
4) Bulguru da kavurma işlemi bitince olan kaynar suyu ve tavuk ve suyu ekleyin.Kısık ateşte pişmesini sağlayın.
5) Pilav pişerken köfteleri fındık büyüklüğünde top top yuvarlayın.
6) Tavaya sote için biraz sıvıyağ koyun ve köfteleri de Tavaya dizin.Onları bir güzel soteleyin.
7) Pisen pilavınızın demlenmesini bekleyin.
8) Sotelenmiş köftelerinizi bir kasenin altına Güzelce yerleştirin ve üzerine de demeleniş pilavınızdan koyun.Ardından ters çevirerek servis tabağınıza servis edin.
Not: 1) İSTEYEN pilavın tamamınada karıştırıp servis edebilir.Ama bu şekilde sunumu gözede hitap ediyor ve güzelde oldu.
2) Birde eğer bulgurunuzun cinsi biraz zor pişense kontrol edip gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Canım harika bir görüntü ellerine sağlık kocaman öptüm...
YanıtlaSilellerinize sağlık tavuk kıyması gerçekten çok güzel oluyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSilMutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..:)
Ben de çok severim bulgur pilavını, biraz nar ekşisiyle.
YanıtlaSilEllerine sağlık Zeynep'ciğim.
Bulgur pilavını sevenlerdenim bende..daha besleyici kesinlikle , ellerinize sağlık
YanıtlaSiliyi haftalar
Zeynep sevdiğim iki lezzetin birleşimi nasılda leziz olmuştur eminim :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım,kendine iyi bak öpüyorum:)
bulgur pilavinin yanina yufkayla cok seviyoruz bol köpüklü ayran acili tursu tam ziyafet olur,bu haliylede enfes üstü olmus afiyetler olsun yiyenlere seninde ellerine saglik
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor, mutlaka denemem lazim ellerinize saglik..
YanıtlaSilgörüntüsü bile yetiyor ellerine saglik canim sevgiler
YanıtlaSilBulgur bir o kadar da yararlı . Sık sık yapmak lazım.
YanıtlaSilGörüntü harika . Ellerine sağlık.