17 Ocak 2010 Pazar

Tavuk kıyması ile"Köfteli Bulgur Pilavı"


Bulgur benim için özel, vazgeçilmez bir lezzet.Evde birşeyler olmassa hemen bulgur pilavı yapalım halindeyim, yada anem bugün ne yapsak Dese bulgur pilavı ki anneminde işine gelir çünkü oda aynı şekilde bir bulgur sevgisine Sahib:)

Geçenlerde benim Okulda mırnav mırnav dibimden ayrılmayan Sosyolog adayı "hatun kişi" geldi bize onun Geldiği gün yapmıştık.Açıkçası uzun zamandır diyorum tavuk sevmememe rapmen köftesini seviyorum böyle birşey nasıl olur diyordum ki yapsak tam aldı değil herkesten! Seda beğendi tarif aldı gitmiş hemen evde yapmış ve çok beğenmişler, annemlerde cok cok beğendiler.Bu seferde karıştırmalarım noktasında sınavı gectik bir dahaki seferede Allah kerim!

Malzemeler:

Pilav için:

2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tereyağ
2 soğan
1'er tatlı kaşığı Kimyon Kekik Kırmızı Biber
1 tatlı kaşığı toz domates kurusu
4-5 diş sarımsak
3 su bardağı kaynar tavuk suyu
1 su bardağı kaynar su


Tavuk köftesi için:


Yarım kilo tavuk kıyması
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Urfa Biberi (İsteğe göre)
1 ufak boy soğan rendelenmiş
Yarım çay bardağı ekmek kurusu (köftelik)

Sotelemek için sıvıyağ

Hazırlanışı:

1) Öncelikle köfte için gereken bütün malzemeleri yoğuraracağınız kaba alın.Yoğurmaya başlayın ve iyice kıvama gelecek şekilde yoğurun.Yoğurma işlemi bitince bir kenara dinlenmeye bırakın.
2) Pilav Soğanı içinde çok çok küçük olmayacak şekilde doğrayın, sarımsağı da doğrayın ve yağda kavurun.
3) Kavurma işlemi bitince baharatları ekleyin ve karıştırın.Ardından bulguru da ekleyin ve biraz kavurun.
4) Bulguru da kavurma işlemi bitince olan kaynar suyu ve tavuk ve suyu ekleyin.Kısık ateşte pişmesini sağlayın.
5) Pilav pişerken köfteleri fındık büyüklüğünde top top yuvarlayın.
6) Tavaya sote için biraz sıvıyağ koyun ve köfteleri de Tavaya dizin.Onları bir güzel soteleyin.
7) Pisen pilavınızın demlenmesini bekleyin.
8) Sotelenmiş köftelerinizi bir kasenin altına Güzelce yerleştirin ve üzerine de demeleniş pilavınızdan koyun.Ardından ters çevirerek servis tabağınıza servis edin.

Not: 1) İSTEYEN pilavın tamamınada karıştırıp servis edebilir.Ama bu şekilde sunumu gözede hitap ediyor ve güzelde oldu.
2) Birde eğer bulgurunuzun cinsi biraz zor pişense kontrol edip gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.


10 yorum:

  1. Canım harika bir görüntü ellerine sağlık kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık tavuk kıyması gerçekten çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım

    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim bulgur pilavını, biraz nar ekşisiyle.
    Ellerine sağlık Zeynep'ciğim.

    YanıtlaSil
  5. Bulgur pilavını sevenlerdenim bende..daha besleyici kesinlikle , ellerinize sağlık

    iyi haftalar

    YanıtlaSil
  6. Zeynep sevdiğim iki lezzetin birleşimi nasılda leziz olmuştur eminim :)))
    ellerine sağlık canım,kendine iyi bak öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  7. bulgur pilavinin yanina yufkayla cok seviyoruz bol köpüklü ayran acili tursu tam ziyafet olur,bu haliylede enfes üstü olmus afiyetler olsun yiyenlere seninde ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Cok lezzetli gorunuyor, mutlaka denemem lazim ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  9. görüntüsü bile yetiyor ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bulgur bir o kadar da yararlı . Sık sık yapmak lazım.
    Görüntü harika . Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...