Geçtiğimiz cuma akşamı teyze kızım geldi onun gelmesiyle ise benim patatesli bulgur pilavım hayal oldu önce çünkü teyze kızım avladıkları tavşanın etini getirdi ve yöresel yemeğimiz tiriti(tavukla yapılır genelde ki onunda tarifin en yakın zamanda ekleyeceğim)yapalım dedi eee bizimkilerede gün doğdu:)
Amma velakin kardeşim durup durup baktı"yazık günah o tavşana caniler"gibi cümleler kurdu durdu ama nafile yapıldı tavşan etiyle tirit!
Yalnız bende yemeyeceğime göre gene ben pilav yapımıma devam ettim ölçüyü az tuttum.Rahat 4-5 kişiye yeter 1 bardaktan bulgur ama bizim aile kadar düşkünseniz biraz daha çoğaltabilirsiniz tabi.
***
Aslında gecikmiş bir tarif oldu bulgura dair..İlk defa bir tarif veriyorum ki bulgura dair uzun upuzun cümlelerim var rahmetli dedeme anlattığım hayalim var ama onlarıda en yakın zamanda ekleyeceğim tirit tarifine saklayalım..
Patatesli bulgur pilavı
Malzemeler:
1 patates
1 çorba kaşığı kavurma(bizlerde kavurmasız yemek olmaz kavurmayla da yapmayabilirsiniz ve kavurmasız yapan sakın yağ miktarını çoğaltmasın bu kafi geliyor çünkü kıyma kavurmasıydı ve yağsızdı)
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 büyük boy domates
2 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
2-2,5 su bardağı kaynar su
tuz
Hazırlanışı:
Önce soğanı küçük küçük doğrayın ve yağ,kavurma ile biraz kavurun.Ardından biberi ve küçük küçük doğranmış patatesleri ekleyip güzelce kavurun patatesler iyice kızarmış olana kadar sonra ise domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın.Güzelca piştikten sonra bulgurunuzuda ekleyip biraz kavurun çünkü domates sulandığı olduğu için fazla kavuramazsınız.Son olarak suyunuda ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Not:Patateslerin nasıl doğranması gerektiğine dair yazmayı unutmuşum,yorumunda beni uyardığı için Asiye arkadaşıma çok teşekkür ederim
Not:Patateslerin nasıl doğranması gerektiğine dair yazmayı unutmuşum,yorumunda beni uyardığı için Asiye arkadaşıma çok teşekkür ederim
Bayılırım bulgur pilavına, patateslisini ilk defa duydum. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili mutfak havlusu, güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.
YanıtlaSilPilav çok güzel görünüyor. Bende yapsam, yapsam diyorum fakat patatesleri ne şekil doğranacağını belirtmemişsin.
Eline sağlık canım
bulguru çoook severim. çok sağlıklı bol bol da tüketmek lazım.
YanıtlaSilpatatesli hiç denemedim ama çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım.
sıcacık sevgiler
çok beğendim ,
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
sevgiler.
İadeyi ziyaret yapayım dedim ellerine sağlık pilav harika görünüyor..
YanıtlaSilMerhaba blog manşetten geldim.Blogunuz çok güzel .patatesli buldur pilavını ben çok severek yaparım hela kavurma ayrı bir tat verir.ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor Zeynep'ciğim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖpüyorum.
bulgurlu şeyleri çok severim.nefis görünüyorr.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilkocaman sevgiler...
Canım çekti resmen gece gece canım anneciğim yapardı bak aklıma düşürdüm yarın yapsammı ne:)))
YanıtlaSilbugün bende sebzeli bulgur pilavi pisirdim ,patateslisini hic yapmadim bir dahakine senin tarifinle yapacagim eline saglik canim
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBende çok sık yaparım bulgur pilavını.Patateslisini bilmiyordum.Sarmısağı çok sevevriz.Deneyeceğim ilk fırsatta.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
ellerine sağlık canım.öpüyorum sevgiler...
YanıtlaSilEpeydir bulgur pilavı pişirmedim ben Zeynep. Ama güzel bir yeşillikle yapasım var.
YanıtlaSilMERHABA GERÇEKTEN ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF BEN BULGUR PİLAVINI DOMATESLİ YAPARIM PATATES VE KIYMA HİÇ KOYMAMIŞTIM
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
Zeynepcim ben de bulgur pilavının her türünü severim. Çok lezzetli ve besleyici oluyor. Patateslisini hiç denemedim. Favorim mercimeklisidir. Ama ilk fırsatta patatesli de deneyeceğim:).
YanıtlaSilSenin pilavın nefis görünüyor, ellerine sağlık...
Sevgiler:)..
aslı
Eline sağlık canım:)
YanıtlaSilbence de güzel olmuştur...
Nasılda güzel görünüyor böyle.Afiyetler olsun size.
YanıtlaSilSevgiler.
Bulgur pilavını ben de patates ve yine minik doğranmış patlıcanla yapıyorum ama kavurma hiç koymamıştım. Bir de öyle denemek lazım, eminim güzel bir lezzeti olacaktır. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilMutlu günler dilerim canım.
YanıtlaSilYa yenir mi tavşannnnnnn :( miniş miniş of yaaaa. Ben de olsam bulgur pilavı yerdim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSil