4 Ekim 2009 Pazar

Patatesli bulgur pilavı


Geçtiğimiz cuma akşamı teyze kızım geldi onun gelmesiyle ise benim patatesli bulgur pilavım hayal oldu önce çünkü teyze kızım avladıkları tavşanın etini getirdi ve yöresel yemeğimiz tiriti(tavukla yapılır genelde ki onunda tarifin en yakın zamanda ekleyeceğim)yapalım dedi eee bizimkilerede gün doğdu:)

Amma velakin kardeşim durup durup baktı"yazık günah o tavşana caniler"gibi cümleler kurdu durdu ama nafile yapıldı tavşan etiyle tirit!
Yalnız bende yemeyeceğime göre gene ben pilav yapımıma devam ettim ölçüyü az tuttum.Rahat 4-5 kişiye yeter 1 bardaktan bulgur ama bizim aile kadar düşkünseniz biraz daha çoğaltabilirsiniz tabi.
***
Aslında gecikmiş bir tarif  oldu bulgura dair..İlk defa bir tarif veriyorum ki bulgura dair uzun upuzun cümlelerim var rahmetli dedeme anlattığım hayalim var ama onlarıda en yakın zamanda ekleyeceğim tirit tarifine saklayalım..


Patatesli bulgur pilavı

Malzemeler:

1 su bardağı bulgur
1 patates
1 çorba kaşığı kavurma(bizlerde kavurmasız yemek olmaz kavurmayla da yapmayabilirsiniz ve kavurmasız yapan sakın yağ miktarını çoğaltmasın bu kafi geliyor çünkü kıyma kavurmasıydı ve yağsızdı)
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 büyük boy domates
2 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
2-2,5 su bardağı kaynar su
tuz


Hazırlanışı:

Önce soğanı küçük küçük doğrayın ve yağ,kavurma ile biraz kavurun.Ardından biberi ve küçük küçük doğranmış patatesleri ekleyip güzelce kavurun patatesler iyice kızarmış olana kadar sonra ise domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın.Güzelca piştikten sonra bulgurunuzuda ekleyip biraz kavurun çünkü domates sulandığı olduğu için fazla kavuramazsınız.Son olarak suyunuda ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Not:Patateslerin nasıl doğranması gerektiğine dair yazmayı unutmuşum,yorumunda beni uyardığı için Asiye arkadaşıma çok teşekkür ederim

20 yorum:

  1. Bayılırım bulgur pilavına, patateslisini ilk defa duydum. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili mutfak havlusu, güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.
    Pilav çok güzel görünüyor. Bende yapsam, yapsam diyorum fakat patatesleri ne şekil doğranacağını belirtmemişsin.
    Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. bulguru çoook severim. çok sağlıklı bol bol da tüketmek lazım.
    patatesli hiç denemedim ama çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım.
    sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok beğendim ,
    ellerine sağlık canım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. İadeyi ziyaret yapayım dedim ellerine sağlık pilav harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba blog manşetten geldim.Blogunuz çok güzel .patatesli buldur pilavını ben çok severek yaparım hela kavurma ayrı bir tat verir.ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok lezzetli görünüyor Zeynep'ciğim, ellerine sağlık.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. bulgurlu şeyleri çok severim.nefis görünüyorr.ellerine sağlık canım.
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Canım çekti resmen gece gece canım anneciğim yapardı bak aklıma düşürdüm yarın yapsammı ne:)))

    YanıtlaSil
  10. bugün bende sebzeli bulgur pilavi pisirdim ,patateslisini hic yapmadim bir dahakine senin tarifinle yapacagim eline saglik canim

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    Bende çok sık yaparım bulgur pilavını.Patateslisini bilmiyordum.Sarmısağı çok sevevriz.Deneyeceğim ilk fırsatta.Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım.öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Epeydir bulgur pilavı pişirmedim ben Zeynep. Ama güzel bir yeşillikle yapasım var.

    YanıtlaSil
  14. MERHABA GERÇEKTEN ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF BEN BULGUR PİLAVINI DOMATESLİ YAPARIM PATATES VE KIYMA HİÇ KOYMAMIŞTIM

    ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  15. Zeynepcim ben de bulgur pilavının her türünü severim. Çok lezzetli ve besleyici oluyor. Patateslisini hiç denemedim. Favorim mercimeklisidir. Ama ilk fırsatta patatesli de deneyeceğim:).
    Senin pilavın nefis görünüyor, ellerine sağlık...
    Sevgiler:)..
    aslı

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık canım:)
    bence de güzel olmuştur...

    YanıtlaSil
  17. Nasılda güzel görünüyor böyle.Afiyetler olsun size.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Bulgur pilavını ben de patates ve yine minik doğranmış patlıcanla yapıyorum ama kavurma hiç koymamıştım. Bir de öyle denemek lazım, eminim güzel bir lezzeti olacaktır. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Ya yenir mi tavşannnnnnn :( miniş miniş of yaaaa. Ben de olsam bulgur pilavı yerdim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...