15 Şubat 2008 Cuma

İki güzel ebe-sobe ve bir aceminin gecikmiş cevabları..


Öncelikle özürle başlamak istiyorum cümlelerime..
Mutfak doktoruna özür borcum var bu konularda acemi olan beni sobelemiş ama ben göremedim bile geçen girince bloguna baktımki ben tarafından sobelenmişim.hemen bir şeyler yazdım ve en kısa zamanda cevablayacağımı haftasonu ancak az vaktim olucaktır deyip bıraktım bugünlere.
Ben tam bu sözcüklerdeyken dünde Aysel abla sobelemiş yani çifte kavrulmuş oldu bu muhabbet hali,ne güzel..

Şimdi öncelikle ilk sobeleyenimiz mutfak doktorunun sorularına acemi biri olarak cevablar vermeye çalışacağım.

Gerçekleşmesini istediğim şeyler;
açıkçası isteklerimin hayal safhasında kalmamasını istiyorum öncelikle,bu yüzden uçuk isteklerede gark olmamaya dikkat ediyorum her ne kadar bungee jumping hayalim olsada:)

--Tabiî ki hazırlandığım sınavı kazanmak inşAllah.
--İyi bir tarihçi olabilmek-akademik anlamdada-bu benim için en en önemli olanlardan şu an hayatımda en önde yer kaplıyor dediklerimden..
--Yapmak istediklerimin içinde kaybolan bir zihin değilde sakince her şeyi yerli yerine koyabilen bir halde görmek istiyorum kendimi..

--Ülkemde anlayışın sadece sözlüklerde geçen bir kelime değilde insana has bir hal olduğunu görmek istiyorum..

--Birgün iyi bir anne olmak önemli benim için,bakıyorumda klişe geliyor artık bu insanlara anlamlandıramıyorum bu hallerini ama bence Annelik başka,kesinlikle!.

Ve canım abimle hayalimizdeki yeri açmak,yıllardır düşündüğümüz mekanı açıp evde arkadaşlarımızla paylaştıklarımızı gene dostlarlada bu sefer herkese kapılarını açmış bir yerde dahada kalabalıkta paylaşmak inşAllah!..


Hemen yapabileceğim halde yapmayı neden beklediğimi bilmediklerim;
--Açıkçası şu an ders çalışmaya kalkmam lazım:)
--Şu an istediklerim kısıtlı alanda,ders çalışmak zorunda olduğum için çengelde denize karşı simitimi ısırıp çay içemiyorum yada emirgandan aylak aylak hisara doğru yürüyemiyorum yada en çok ama en çok özlediklerimden+yapmak istediklerimden olan,arkadaşlarımla uzun uzun sohbetlerimiz gülücüğü bol hallerimizin içinde olamıyorum ama az kaldı inşAllah 4 ay:)

Dünyaya bir daha gelseydim;
--Burasını hiç düşünmüyorum açıkçası uzun ipler yok elimde ilerisine bakamıyorum gerekte yok bu yüzden şimdi yaşıyorum hayattayım tabiî ki memnun olduğum-olmadığım bir sürü şey yaşadım yada yaşayacağım iyisiyle kötüsüyle hayatım işte Zeynebin hayatı..
--Böylede kafi,bir daha böyle bir şey verilirsede gene kabımıza düşen neyse ona razı olmak yaraşır vesselam…


Şimdi sıra Aysel ablanın ebe-sobesine geldi bakalım;

Yapmayı ertelediğimiz kolay şeyler dersek konu çok uzar Aysel abla.
O kadar çoktur ki..

--Açıkçası aklına estiğinde yada yapmak istediğinde bundan kolay kolay vazgeçen biri değilim bu büyüyünce kazandığım bir şeyde değil kendimi bildim bileli böyleydim ki annemde onaylıyor çocukkende böyleymişim bu yüzden ertelenenler fazla değil hayatımda:)
mesela bir şeyi yapmam acil gerektiğinde eğer unutursam bu kötü işte çünkü ertelerken diyorumki 'Zeynep unutursun bak şimdi kalk yap'diyorum kalıyor öyle,cidden uzun zaman unutmuş oluyorum.
Şu sıralar unutmamam gerekenler daha çok not aldıklarım yada almam gerekenler ve birde bir arkadaşıma aylardır göndermem gereken bir cd’yi bir türlü yollayamam bunların içinde en fenası hemde en fena olan.

Benden şimdilik bu kadar bende bu ebe-sobe zincirine bugünlerde benle aynı ağrılarda+sızılarda olan(onun deyimiyle kader arkadaşı:)) Dileği-Tadına Doyamadım-katmak istiyorum izniyle..
Bu arada Mutfak Doktorumuza ve Aysel ablaya incelikleri için tekrardan teşekkürler..


**fotoğraftakileri fransada olan şeymamız getirmişti,kutuyu açtığım zaman resmini çekmiştim yayınlayamamıştım ama bugün yazının konu resmi bu olsun istedim.şeymam bu güzel tatlar için buradan tekrardan teşekkürler..

12 yorum:

  1. Zeynep'ciğim,

    Ne kadar tutarlı ve emin yaklaşımların var. Bu kararlılığının hep sürmesini dilerim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. canım seni cok iyi anlıyorum merak etme...tesekkürler cevapların için....umarım basta sınavın olmak üzere tüm hayallerine kavusursun...sevgiler...iyi çalısmalar...

    YanıtlaSil
  3. canım inceliğin için çok teşekkür ederim.sorun değil.pazar da olur.

    YanıtlaSil
  4. Canımm beni kırmadığın için teşekkürler. Sevgiler... Dilerim tüm isteklerin gerçek olur...

    YanıtlaSil
  5. canım benim.cevapların çok hoş olmuş.kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Zeynepcim yani sevgili kader arkadaşım çook teşekkür ederim .Aklına ben geldiğim için çok mutluu oldum. akşama uzun uzun anlatırım hastalıklarımı:)şaka şaka.şimdi mutfağa kutlama pastası yapmaya gidiyorum.
    inş. iyisindir sende
    ben daha iyiyim
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. ZEYNEPCİM

    kısaca anlatayım canım benim dişim bir parçası kırılmıştı ben umursamadım,aslında korkumdan gidememiştim yine,bir süre sonra(ayllarr geçince)dişçiy gitim ama geç kaldığımı öğrendim kanal tedavisi için aldırmam gerekiyordu,içini temizledi.ama ben yine gidemedim son olarak iltihap yaptı,kulağım dahi duymamaya başlayınca dişçiye gittim. kırılan dişim haricinde 20 lik sorunum olduğunu öğrendim.operasyon için gün verdi ilaçlarımı kullanıyorum.Ama bu arada 20 lik dişim çıktı.sanırım operasyondan kurtuldum:)inş. tabii

    ayyy ne kadar uzattım dimi canım anlatım dedim Allah herkese sağlık versin

    mutlu pazarlar canım
    mektup gibi oldu sanırım:)

    YanıtlaSil
  8. Zeynepcim,
    ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler canım.
    İnşaallah hayallerin gerçek olur..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Adaşıım uzun zamandır aklımday dı ama yeni nasip oldu...yüreğini buraya da yansıtabilmişsin yaa..istemek başarmanın yarısıdır canım arkadaşım tüm hayallerin gerçek olur inşallah...seni seviyorum bilgine...

    YanıtlaSil
  10. Demek sizinde abinle bir tükkan hayaliniz var..:)

    Açarsanız haberimiz olur herhalde..

    Kim bilir belki bizim tükkandan bir kaç çeşit transfer ederiz..:))

    Tarih ,hımmm :))) Kafamdaki sorunun cevabı buydu..

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...