24 Kasım 2007 Cumartesi

Çilek jöleli bisküvili pasta-Kaynana Çatlatan Tarifler Etkinliği

Bugün başta bir tanecik abim ve benim tatlımı tatlı seslerini her duyduğumda mutlu olduğum öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü'nü kutlarım.

Lalecik’in çatlatma operasyonlu etkinliğine
katılamam diye üzülmüştüm,ama sonra bu buluşmu desem uydurmamı desem tarifim imdada yetişti.
Geçenler de gecikmiş sünnet yemeğindeki beni hüsrana uğratan pastayla cebelleşirken bu pasta ortaya çıktı.
Aslında o pastanın üzerine jöleli çilek olucaktı ama olamadı,bir sürü pürüz çıktı nişastası fazla geldi çilekler’e ısı yaramadı derken ben o karışımı kenara koydum.
Sonra baktım tadı çok güzel bunlar bir pasta olabilir derken bu güzellik ortaya çıktı:)


Çilek jöleli bisküvili pasta

Bir kilo çilek
Şeker
Nişasta
Su
(İsterseniz hazır çilekli jöle kullanabilirsiniz )
Bir paket pötibör bisküvi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt


Çilekleri dörde bölebilirsiniz,yarıyada bölebilirsiniz ebatlarına göre istediğiniz gibi yapabilirsiniz,isterseniz bütün şekildede koyabilirisiniz.
nişasta,su,şekerle hazırlanan jöleyle çilekleri pişirin sonra kelepçeli kalıba dökün sonrada rondoda un haline getirdiğiniz bisküviyide üzerine koyun ve soğutun.
Soğuduktan sonra sütle hazır hale getirdiğimiz şantinizi üzerine dökün dolabta bir gece bekletin.
Ertesi gün ise afiyet olsun:)
not:dünkü haberden sonra yayınlamak içimden gelmiyordu ama zorunluluk,Allah'tan yazısını bile önceden yazmıştım...

32 yorum:

  1. ellerine saglik canim harika gorunuyor

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Pasta cok hos olmus ellerine saglik.Afiyet olsun bu güezl pastayi tadanlara.Ellerine saglik canim.Iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  3. Bu pasta çok güzel bir buluş olmuş:). Eskiden mutfakta olan aksiliklerde çok canımı sıkardım, oysa her malzeme bir şekilde değerleniyor, hem de sonuçta ortaya seninki gibi şaşırtıcı güzellikler çıkabiliyor.
    Ellerine sağlık:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  4. MERHABALAR SEVGİLİ MUTFAK HAVLUSU

    NE GÜZEL BİR BLOG BURASI VE NE ŞAHANE TARİFLER.....
    JÖLELİ, BİSKÜVİLİ PASTAYA BAYILDIM ÇOK LEZZETLİ VE HAFİF OLMALI, ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
    ESKİ YAZILARINI OKURKEN GÖRDÜM, DEMEK HAT VE TEZHİP İLE İLGİLİSİN NE GÜZEL, BİR DE VAKIF VARDI AMA NE VAKFI OLDUĞUNU ÇIKARAMADIM.

    SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM, HER ZAMAN GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE....

    YanıtlaSil
  5. Selam canım,
    Beni ziyarete gelmişsin. Ben de iade-i ziyarete geldim. İyi ki de gelmişim. Çok hoş ve samimi bir yerde buldum kendimi. Tariflere bir de duygularını katmışsın. Ellerine sağlık. Bu arada pasta da harika görünüyor. Ben seni linklerime ekliyorum. eee, herkes görsün, faydalansın tariflerinden değil mi :))
    Sevgiyle kal,
    Selin...

    YanıtlaSil
  6. Haaa, bir de Mardin'liler hakkında doğru bir kanıya varmışsın canım :)) Evet biraz süslüyüzdür :)) Hatta ben biraz kokoşum diyebilirim :)) Ama napiim, öyle olmayı seviyorum :)) Byeeee

    YanıtlaSil
  7. Nurcan'cım çok teşekkürler.

    Yaren'ciğim teşekkürler,beğendiğine sevindim.

    Butterfly,buluşumu beğenmişsin çok teşekkürler:)
    açıkçası ben karıştırmayı seviyorum ve kesinlikle dediğin gibi mutfakta olan aksiliklerde hiçbir koşulda atılıcak değiller birşekilde değerlendiriliyor hem nefis bir tad hemde şık bir görüntüde elde ediliyor,örnekte olduğu gibi:)

    Betül'cüm çok ama çok teşekkürler,evet yaklaşık 7-8 senedir hat-tezhib çalışıyorum.
    bloguda beğendiğine sevindim.

    Selin'cim çok sağolasın,ziyaret olucak tabiki burada bir aile gibiyiz artık ve bu çok güzel bende seni bağlantılara ekledim.
    ee mardin'in güzel tatlarını senin sözcüklerinde yakalasınlar diye.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba aramıza hoşgeldin mutfak havlusu ailemiz git gide büyüyor ne güzel :) ellerine sağlık bloğun ve tariflerin çok güzel görüşmek dileğiyle sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  9. gerçekten harika görünüyor, ellerine sağlık
    görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Hemen ziyaretine geldim ve jöleli pastana bayıldım. Hazır jöle mecbur kalmadıkça bende kullanmıyorum. Senin yöntemin çok hafif ve katkısız. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Selam,
    İade-i ziyaretine geldim. Çok güzel bir bloğun var. Harika. Ben de seni linklerime ekledim canım. Sevgilerimlee...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık, çok lezzetli olmuş. Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Mutfak havlusunun sahibesi sana cok tesekkur ederim sitemi ziyaret ettiyin ve o guzel yorumunu yazdigin icin..boylece seni ve bu guzel siirin tatli sitenide tanimis oldummm vede cok memnun oldum ama senin adini ogrenebilirmiyim??...ellerine saglik hep pratik bir pasta hemde goruntusu cok guzel daha ne olsun..saglicakla kal sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. selam canım,
    ziyaretime gelmiş ve beni gülümseten hoş bir yorum bırakmışsın sağolasın...ben o yüzden demekki her daim bencil oluyorum;anlaşılmıştır:)))
    senin buluşun da harika görünüyor, azıcık da burada bencillik yapsam:)))
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  15. En güzeli de oh bunu ben yarattım diyebilmek değil mi?

    YanıtlaSil
  16. MERHABALAR,
    ELLERİNE SAĞLIK NE GÜZEL OLMUŞ PASTAN.
    SİTEMİ ZİYARETİN BENİ ÇOK MUTLU ETTİ.BU SAYEDE BENDE SİTENİ ÖĞRENMİŞ OLDUM.TANIŞTIĞIMIZA SEVİNDİM.EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...
    FUNDA

    YanıtlaSil
  17. canim etkinlige nasil katilacagini sormusun

    sayfanda cay saatine uygun bir tarif yayinla bu arsivden olan tariflerden de olabilir
    benim adimi ve etkinligin adini yaz basina
    daha sonra bana haber ver ben hemen gelir senin sayfandan tarifini kopyalarim ve kende sayfamda senin adinla yayinlarim
    guzel ilgin icin cok tesekkurler arkadasim
    bu arada onceki yazimda etkinlik 4 yaziyor yalnis oldu
    etkinlik 5 olacakti
    ha katilim

    bu hafta sonu pazara kadar
    katilirsan sevinirim arkadsim

    sevgiler

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  18. Pastacı kız hoşbulduk,ilgin alakan için çok teşekkürler.

    Denizsefası beğendiğine sevindim.

    Aysel abla çok sağol.

    Betül'cüm beğendiğine sevindim,katkısız olma meselesi çok önemli evet mecbur kalmadıkça kullanılmamalı.

    Meral'cim çok teşekkürler.

    Feyhan Sönmez çok teşekkürler.

    Selma'cım en genç üyemiz:)
    asıl ben sana teşekkür ederim ziyaretinle beni mutlu ettiğin için.

    Belgin'cim evet evet bu konularda tatlı bencillikler oluyor:)))

    Aynen öyle Tijen ablacığım,yeni buluşlardayım vaktim oldukça:)

    Funda'cım asıl ben memnun oldum iade-i ziyaretinden ve beğendiğinden.

    Nurcan'cım cevabın için teşekkürler en yakın zamanda (yoğunluktan yapamıyorum bu aralar)arşiv'den birşeylerle katılmaya çalışacağım inşAllah.

    hepinize güzel yorumlarınız ve ziyaretlerinz için tekrar tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor,çilekler çok yakışmış.

    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  20. merhaba canım blogunu çok beğendim çok güzel...Tarifler şahane...Beni ziyaret ettiğin için teşekkür ederim....Mutlu paylaşımlar diliyorum...ha birde şu çay saati etkinliğine bende katılmak isterim valla güzel olur...sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. canim bana mutfakdoktoru.blogspot.com arkadsimdan yorum geldi benim etkinligimi senin sayfandan gormus
    fakat ben kendisine kesinlikle ulasamiyorum
    lutven kendisini bilgi verirmisin veya ben hangi blogu yorum yazim

    sevgiler canim

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  22. arkadsim sonunda ulasabildim sayfasina
    gerek kalmadi kusura bakma:))

    YanıtlaSil
  23. ziyaretin icin tesekkurler canim.
    Pasta cok guzel olmus eline saglik ayrica peynir kayseridenmi diye sormussun evet canim kayseriden geliyor demek sende seviyorsun anladin hemen

    YanıtlaSil
  24. merhaba arkadaşım
    isminize bir çok arkadaşın sayfasında rastladım birde ben bakıyım nevar ne yok dedim, neler yokki maşallah,çok hamaratsın,eline koluna sağlık herşey çok güzel.
    banada beklerim
    sevgiler
    nagehan

    YanıtlaSil
  25. Ab-ı hayat beğendiğine sevindim,çok teşekkürler.

    Nirvana-aynı zamanda Doktor:)
    asıl ben teşekkür ederim ziyaretin için,beğenmenede çok sevindim.

    Nurcan'cım bütün gün evde değildim,gelince ancak gördüm yazını.

    Mutfakistan beğenilerin için çok teşekkürler.
    evet çörekotlu tulum peyniri güzel oluyor.

    Nagehan'cım hoşgeldin ve çok ama çok teşekkürler.
    beğendiğin için ayrıca teşekkürler..

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Mufak Havlusu,

    Güzel ve beni çoook etkileyen yorumun ve dileğin için teşekkür ederim. Seninde her şey gönlünce olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Zeynep ablacim yeni tariflerini bekliyoruzzz guzel bir haftasonu gecirmen dileyiyle saglicakla kal optm...

    YanıtlaSil
  28. MERHABA..BENIMDE ENCOK KULLANDIGIM SEY MUTFAK HAVLUSUDUR BU ARADA!!HEM ELLERIM ISLAKKEN SILDIGIM HEM ELLERIM YAGLIYKEN BIRSEYTUTMAK ZORUNDA KALDIGIM ZAMANLAR ICIN(BAZEN ELLERINI HEMEN YIKAYAMIYORSUN)OLAN HAVLUM..OOO DAHA VAR CESIT CESIT..AYRICA BENCE BUTUN YEMEKLER UYDURARAK YANI DUSUNULEREK BULUNMUSTUR..SEVGILEIRMLE..

    YanıtlaSil
  29. biskuvili pastan harika gorunuyor canim ellerine saglik muz kizartmasi encok yaptigim tatlilar arasinda emektar tarif defterimden
    yillardir yaparim bilmiyorum sizin soylediginiz tarif nasil keske tarifini alsaydiniz degisik tarifler denemeyi cok severim:)
    sevgilerimi birakiyorum.

    izninle lezet uzmanlari arkadaslarima eklemek isterim.

    YanıtlaSil
  30. ellerine sağlık canım pastan nefiss olmuş.diğer tariflerinede bayıldım.görüşmek üzere
    sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,
    Güzel yorumun için teşekkürler .
    Blogun ne kadar güzel.Çilekli pastan da öyle. Ellerine sağlık.
    Hayalindeki cafeye en kısa zamanda kavuşmanı dilerim.Öğrenciyim diyorsun. Daha önünde uzun yıllar var.Mutlaka başarırsın. Sevgiler.
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...