28 Şubat 2014 Cuma

Krema da olur,Puding de:Özünde Çikolatalı İşler :-)


Çocukluğumdan beri cuma günlerini çok severim ve bununla beraber pazar günlerini sevmezdim..
Tabi eğitim hayatını göz önünde bulunduranlar bunu tatil ile orantılayabilir ama gerçekten alakası yok.Hala da sevmiyorum,pazar günleri kasvet,sıkıntı verirken cuma günleri hep huzur veriyor,içim içime sığmıyor ne olursa olsun umudumun arttığını hissediyorum..
Günlere,tarihlere takılmayalım aman boş işler diyenler olur ise,kabul etsek de etmesek de kullanıyoruz bunları o sebeple onlarda bizim hislerimize böyle konu başlığı,kenar süsü oluyorlar bazen yok saymamak insana daha çok şey katıyor…
Cuma gününün maneviyatından vs diye mi düşündüğümde ise bunu gerçekten tam anlamıyla hissetmem ise 2010 yılında 3 aylığına bulunduğum İngiltere dönemime denk düşüyor.Çünkü müslüman olan kitlenin birçoğu cuma günleri camiye gidiyor ve cuma'nın müslüman insanlar için ne önemde,ne güzellikte olduğunu hissediyor,yaşıyorsunuz.İlk gittiğim cuma gözlerim doldu namazda çünkü ben o güne kadar anlamamışım bu günün bizim için bu kadar önemli olduğunu…Oradan döndükten sonra benim için kıymeti başka,hissedişi başka bir zaman oldu…
Dilerim bugün hepimiz ayrı güzellikte hislerle günü sonlandır ve bir sonraki cumaya iyilik biriktiririz,diğer cuma olduğunda ise sabah huzurla güne merhaba deriz…
***

Nasip böyleymiş,bu ayın ilk günü yazmışım son yazıyı şimdi de son güne tekabül etti.Vardır bir hayrı değil mi?
Geçtiğimiz günlerde,bu krema&puding ne derseniz artık,çikolatalı rulo pasta için yaptım sonra kıvamı vs çok hoşuma gidince birde böyle yaptım,çok güzel oldu.Kıvamda benim gibi katı olmasını sevmeyenlere ideal bir tarif.

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2-3 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2,5 çay bardağı tozşeker
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 paket(kakao oranı yüksek olan)bitter çikolata
  • Arasına,yulaflı bisküvi ve bayatlamış kek kırıntısı
Hazırlanışı:
  1. Sütü,kakaoyu,unu ve nişastayı tencereye alın,pütürleri gidene kadar çırpın.Ardından şekeri ekleyip ocağa alın.
  2. Ocağa aldıktan sonra kaynayana kadar karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 2-3 dakikada daha karıştırmaya devam edin.
  4. Kıvama da gelecek olan pudingi&kremayı ocaktan alın 5 dakika kadar dinlendirin.
  5. Çikolatayı ve toz şantiyi de ekleyerek yaklaşık 10 hatta 15 dakika mikserle çırpın.Biraz ılınmaya bırakın
  6. Kaynarlığı giden pudinginizi kaselere biraz koyup,rondoda çekilen kek kırıntısı ve bisküvi karışımını ekleyin.Bu işlemden sonra da kalan puding ile üzerlerini kapatın.

4 yorum:

  1. cuma ve puding bahane kaseler şahane :D mutfak konusunda arsız bi insandan ne gibi bi giriş bekliyordun acaba :))

    cuma cuma cuma.. geçen gün sinirlerimi tavana zıplatan o kitabı bitirdiğimden beri inadına her yere -hayırlı cumalar-yazasım geliyor. değil başka dinden olanların müslümanların bile önemini kavrayamadıklarını ve tabi ondan öncesi öneminin ne olduğunu bilmedikleri hayırlı günlerden biri,bayramımız.. ben de çok severim ve hele hele evde isem pazar günleri boğulurum kasvetten..:/
    Rabbim nice hayırlı cumalar ve günler göstersin de tatlı yiyip tatlı konuşalım :)

    Ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Pudingi bende katı olarak hiç tercih etmeyenlerdenim.. Biraz daha akışkan olması çok daha hoş oluyor..
    Ellerinize sağlık, servis kaplarınıza ise bayıldım :)
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nerde puding? Buzdolabında mı? Yiyebilir miyim?

    YanıtlaSil
  4. papatyama katılıyorum kaseler dehşetül vahşet..
    idrak edebilmek umuduyla yaşıyoruz Cumaları..
    bide millet anlasa kıymetini -_-
    ellerine sağlık zeynepciğim pudinginden yerim bi kase yok yok iki kase :)

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...