1 Şubat 2014 Cumartesi

Annemin Takvim Yaprağı Denemeleri


Kahvaltılar güzeldir,hele de yanındaki çeşnilerle daha güzeldir..
Yalnız bu yapılanların 1 ya da 2 çeşit olması,kahvaltılık çeşidinin daha bol olması tercihimdir.
Çünkü öbür türlüsü işi biraz kabul gününe çeviriyor ve kahvaltılık tüketilmiyor o zamanda ,en azından ben rahatsız oluyorum.Tabi bu tamamen bireysel bir tercih,sakın kimse kendi üzerine alınmasın asla sözüm yok kimseye,Allah herkesin sofralarını bereketli ve muhabbetli kılsın..
Dönüşümü kendi tarifimle yapmamış olacağım çünkü annem bu ara mutfakta denemeler yapmakta,hatta geçen bunu duyan bir arkadaşım "annen mi?"diye şaşırdı,bende ekledim bizde genlerden geliyor,annemden almışım bu tarafımı :-) Ki şu an bunu yazarken teyzem de tam yanımda anneme yeni tarifler anlatıyor..
Annemin denemeleri bu ara takvim yapraklarından gidiyor!
Dün 2 tarif denemiş,az önce hani tarifi verir misin yazayım dedim,ikisini de takvim yaprağı deyince hem güldüm hem güzel oldu.Çünkü günümüzde takvim yaprağından tarif alan yoktur herhalde ama bizde aktif bu durumlarda..
Bu arada tarifte dürüm olarak geçiyor biz sade olarak sofraya koyduk,isteyen istediği şekilde yedi.Ama benimde tavsiyem krem peynir sürüp yiyebilirsiniz.Ben patates kısmını bilmiyordum tarif yeni gördüğüm için ama o şekilde de deneyip bu yazıya sonra fotoğrafını ekleyebilirim
Çünkü tarif ekleme noktasında daha fazla gecikmemeliyim,tepki alıyorum arkadaşlardan :-)


Ispanaklı Kaygana Dürümü

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 bağ ıspanak
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı süt
Hazırlanışı:

  1. İnce doğranan ıspanak ve dereotu sütle birlikte karıştırılır.
  2. Yumurta,eritilmiş tereyağı ve tuz ilave edip karştırmaya devam edilirken içine azar azar un ilave edilerek kek hamurundan daha sulu bir hamur elde edilir.
  3. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavaya hamurdan 1 kepçe dökülür.
  4. İki tarafı da piştikten sonra içine börek içlerinden peynirli veya haşlama patates v.b. bir çeşit koyup dürüm yapılır.

5 yorum:

  1. denenesi, annem de takvim yapraklarını saklardı yemek tarifi varsa... :)

    YanıtlaSil
  2. Benim de bekleyen takvim arkası tariflerim var birkaç tane, hep erteliyorum. Annenin denemesi şahane duruyor, ben de azıcık kaldırsam elimi kolumu iyi olacak :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, sadece kahvaltı değil öğün bile olur. Annenin ellerine sağlık Zeynep;cim.

    YanıtlaSil
  4. benim çoğu şeyi öğrendiğim hocamdır kendisi annem :))
    ellerine sağlık mis gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. anneciğinin ellerine sağlık, ne güzel bir kahvaltılık olmuş, gördüğüm kadarıyla yoğun ıspanaklı değil sanırım, ki tercihimdir:)
    her tarafta tarif yoğunluğu olunca takvim yaprakları biraz geri plana atıldı sanki, bir yakınımda takvimden pek çok tarif dener:)
    yeni bir post olması da sevindirici:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...