24 Temmuz 2013 Çarşamba

Nurcan'ın muhabbet iftarı..


Ramazan muhabbetle güzel
dua ile güzel
iyi lafızlarla güzel
ibadet ile güzel
mağfiretiyle güzel
affediciliğiyle güzel
gönle dokunuşuyla güzel
inancımıza tazelik katmasıyla güzel
sözün özü bu mağfiret ayı hissettiğin ile güzel,
yaşanılır,
keyifli,
mutlu,
huzurlu ve umutlu..

Allah bizi tekrarlarına nasib etsin şu güzel sofrayı hazırlayan gönlü güzel aile ile,o sofraya birlikte gittiğimiz arkadaşlar ile vs vs..


Barbunya ile bağıntım THY sayesinde oldu..Fazla yemeyen biri için ayrıca lezzetliydi.
O gün sofrada da anlattım.Burada da barbunya pilaki yayınlayacağım da anlatacağım yani arkası yarın:)




Yoğurtlu Semizin bu halini sevdim belki sizler de böyle yaparsınız diye ekliyorum.
Salatalıklar minik doğranmış,semizler elle parçalanmış kesinlikle doğranmamış,sarımsak,tuz ve yoğurt ile karıştırılmıştı.


Çıtır çıtır börekler

Nurcanı tanıdığım yılı hatırlamıyorum artık ama 10 sene olmuştur herhal belki de geçmeye başlamıştır.Güzel hasletleriyle,inancı noktasındaki dirayetiyle gıpta ettiğim kişilerden,Allah daim etsin onu da bu noktada tamamıyla aynı olduğu ailesini de..
Bu sofrada en sevdiğim şu oldu tuttuğumuz oruçları heba ettiğimiz bir sürü çeşit ile yorduğumuz bir şekilde olmadı.Fazlasıyla doydum yine birçok çeşit vardı ama herşey hafifti kararındaydı.Ana yemekteki püreli köfte de mısırlı pilav da enfesti.Herşeyden rahat rahat tadabildim.

Bu iftarda bizim cumartesi grubu toplanmıştık.
Ekibde eksikler olsa da yine tadında güzeldi,ben o akşam Yalova'ya döneceğim için erken çıkmak durumunda kaldım ve tabi ki aklıma orada kaldı..Sizlere de buradan tekrar tekrar teşekkürler,güzel lafızlar&dualar için.

***


Bu arada sofranın tatlı faslını çekemedim ama zengin bir sofra idi.Vişne&Şeftali soslu tart neffisti hemen yaptım birde ablası Nurdan'ın yaptığı Şekerpareler vardı kıyır kıyır idi 2 adet yedim üçüncüyü yiyemedim ama aklım kaldı:-(
Bu arada Nurdan'cığım sana da buradan tekrar tekrar çok teşekkürler,Allah razı olsun herşey için.


17 Temmuz 2013 Çarşamba

Kuru Domatesli ve Taze Baharatlı Milföy

Sahura ve iftara yapılacak pratik ve leziz bir tarif.
Ben çok severek yemiştim dilerim deneyenler de aynı memnuniyeti alır.
Bu arada İGLO nun milföylerinin çıtırlığını ilk defa tattım gerçekten çok güzeldi.
Bundan sonra İGLO ile de milföylü tatlar yapmak gerekiyor.


Malzemeler:
  • 20 gr kuru domates
  • 5 dal taze kekik
  • 5 dal taze biberiye
  • 10 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı ziyah zeytin
  • 4 yaprak İGLO milföy hamuru
Hazırlanışı:
  1. Kuru domates,ziyah zeytin,taze biberiye,taze kekik ve taze naneyi ince kıyım doğrayın.
  2. Bir yaprak İGLO milföy hamuru üzerine doğradığınız malzemeleri ekleyin ve diğer milföy yaprağını üzerine kapatın.
  3. Merdane yardımıyla inceltilip istediğiniz şekli verin.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:Zeytinli malzeme kalınca isteyen üstüne de biraz ekledi,bizimkilere de bizde üzerine biraz ekledik.

16 Temmuz 2013 Salı

İGLO ile EKS'de leziz yemekler!

Ramazandan önce IGLO için EKS mutfak akademisinde yemekler pişirdik.
Sağolsun Tijen Aktay ve akademi çalışanları tarafından çok güzel ağırlandık ve de güzel yemekler pişirdik.
Balık çok sevdiğim için yaptığımız her 2 çeşit balık benim için güzel bir lezzetti.Zeytinli milföyler ise benim gibi zeytine ve domates kurusuna düşkün biri için enteresan bir tattı ki ben onları çok beğendim.İrmikli tatlı ise bugüne kadar denemediğim tarzda bir tatlı oldu.

Domates Soslu Somon

 Patates Salatalı Çıtır Çipura
Alttaki fotoğrafta salatası,2 balığı yanyana koymuştuk.

 Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Kuru Domatesli ve Taze Baharatlı Milföy

IGLO ve Tijen Aktay'a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum..
Tabi ki beni haberdar edip gitmeme vesile olan  Papatya Prenses'e ise defaatle teşekkürler.

9 Temmuz 2013 Salı

Ramazan-ı Şerif&Zeliha Teyzenin Dereotlu Çörekleri



Üç ayların en güzel zamanı geldi çattı.
Bugün Allah'ın izniyle "vira Bismillah"dedik ve ilk niyetimizi ettik.
Rabbim bir dahaki senelere de hayırlısıyla çıkarmayı ve sevdiklerimizle tekrardan iftar sofralarına oturmayı nasib eylesin ve tabiki bu senenin de en güzel şekliyle geçmesi dileğimiz,isteğimiz,çabamız olsun.
***
Anneannemi 2011 Ramazan-ı Şerif'de kaybetmiştik,şimdi onsuz ikinci ramazanımız..
Sahur,iftar hep aklımızda ve tevafuktur ki 2013 Ramazan'ında ki ilk tarifin içinde olduğu tabak anneannemden yadigar bir pasta tabağı,o pasta tabağından 2 tane kalmıştı birini ben aldım kenarında çok hafif kırık olmasına rağmen birgün kendi evimin duvarına asmak dileğim..
***
Ramazana çok zaman var iken yaptığı ve ziyadesiyle beğenilen bu çöreklerde Ramazan tatları için başlangıç olsun.Hatim duası ettiğimiz zaman bize sıcacık bu çöreklerden getiren Zeliha teyze ve kızları Derya,Medine ve Hülya'ya buradan da tekrardan çok ama çok teşekkürler.
Zeliha Teyze'nin Dereotlu Çörekleri

Malzemeler:

1,5 kalıp yağsız beyaz peynir
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
İnce kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Un dışındaki bütün malzemeleri elinizle bir karıştırın.
Ardından azar azar unu ekleyin.
Poğaça hamuru kıvamına gelince bir yarım saat dinlendirin.
Dinlenen çöreklerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın 
hafif elinizle bastırın.
Tepsine dizdiğiniz çöreklere yumurta sarısı da sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.



Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...