14 Kasım 2012 Çarşamba

Etli Türlü

Bu tarif Ağustos sonu yapıldı.Eylül başı yayınlanacaktı yazısı bile hazırdı ama bir türlü kısmet olmadı ve ben de bozmadım.Yine yeniden ellemiyorum yazıyı olduğu gibi yayınlıyorum..
 ***
Eylüle demiştik değil mi?
Eylülün şu 5 gününün ilk akşamına teşvikiyede akşam yürüyüşü,2.gününe yıldız parkında piknik sığdırıp değerlendirilbilmişizdir değil mi?
4.gününde de cihangirde saatelrce oturup çay içtikten sonra aralardan fındıklıya iniş ve sonra eminönüne yürüyüş derken Eylülün tadını çıkarabilmişiz gibi duruyor.
Ama ne hikmetse yazacak cümlelerim bugün tıkalı ama tarif de yayınlamak lazım.
Türlü gibi yemekler şu serin havalara ayrı yaraşıyor,bu sebeple sonbaharda hazır bu sebzeler de mevcutken sık sık yapmak lazım.
Herkese afiyet olsun!
Malzemeler:
  • Yarım kiloya yakın taze fasulye
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 2 patates(büyükse bir adet bizim patatesler ufaktı)
  • 3-4 diş sarımsak(arzuya göre,herkes sevmeyebilir)
  • Soyulmuş,halka halka doğranmış 3-4 adet domates
  • 1 avuç kadar ayıklanmış,yıkanmış bamya
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Domates dışındaki sebzelerin hepsini çok küçük olmadan doğrayın.Herbirini bir sıra gelecek şekilde dizin(bir sıra patlıcan,bir sıra patates gibi).Bu işlemden sonra tuzunu da ekleyin.
  2. En son domatesleri üzerine kapak gelecek şekilde gibi (fotoğrafta görünüyor)dizin.
  3. Orta ateşte olan ocağın üzerine koyun ve kaynamaya başlayınca tamamen kısın,ağır ağır pişmesini sağlayın.

21 yorum:

  1. Zeynepciğim bana yazı hatırlattı bu güzel yemek birde çocukluğumda annemin yaptıklarını .Annem mahalle fırınına güveçte verirdi lokum gibi pişmiş etleri görüntüsü bozulmayan sebzeleri ve bunların lezzetlerini aklıma düşürdün ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de mahalledeki toprak fırında pişirirdik. Ben de o günleri hatırladım şimdi sizin yorumunuzla :) Her çeşidi çok lezzetli oluyor. Ben de severim etlisini.
      Ellerinize sağlık.

      Sil
  2. Çok severim türlüyü. Bu sene özellikle çok sık yaptım. Toprak güveçte yapıyorum genellikle. Ama ben bamya koymuyordum. Bu yazınız iyi oldu. Bundan sonra bamya da ekleyeceğim. Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Benim de çok severek yaptığım bir yemektir türlü, çocuklar da seviyo üstelik :))
    Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Ahh bende bu güzel havalarda hala kış sebzelerine geçemedim diyebilirim. Harika bi görüntü ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Kuzum resimler yemek ve sen harikasın.
    hayırlı cumalar:))

    YanıtlaSil
  6. çok güze,bayıldım harika

    gorunuyor

    ellerine sağlık bende

    sizi bloguma seve seve

    beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık türlüyü mevsim sebzeleriyle çok severim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Gece yarısı öyle çok canım çekti ki,yarın inşaAllah türlü yapıcam hemde bol etlisinden..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Sabah annemle türlüden bahsetmiştik:) ellerineze sağlık

    YanıtlaSil
  10. o turlunun suyu da ne lezzetlidir kimbilir.bir somun ekmek banip yiyebilirim.ellerine.saglik.

    YanıtlaSil
  11. El yazısı daha samimi bir hava vermiş buraya...

    YanıtlaSil
  12. Zeynepcim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Zeynepciğim,

    Keşke Eminönünden bir vapur sefası da yapıp bize gelseydin de senle makaron yapabilseydik ne iyi olurdu.

    Ellerine sağlık Zeynepciğim. Türlünün renkleri öyle gözalıcı ki!

    Sizlere afiyet olsun. Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. İŞTAH AÇICI BİR YEMEK OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  15. ben de cok severim turluyu tadi hicbir yemekte yok bence.ellerine saglik.

    YanıtlaSil

  16. Ne zamandır yapmadım. Çok da severim oysa.Elinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. bloğunuz çok hoş çok güzel tarifler var izlemeye aldım bile elinize sağlık bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  18. Zeynepcim çoktandır siteleri ziyaret edememiştim. Bloguna geldim, çok güzel bir türlü tarifiyle karşılaştım. Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler...
    aslı

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...