4 Ağustos 2012 Cumartesi

Maaile İftar

Sonunda bir araya geldik!
Pazartesi,salı ve çarşamba üst üste arkadaşlarımla iftarım olunca 4.gün yani perşembe evde iftar yapabildim.Birde bu sene rahmetli anneannemin terasına babamın sıcak nedeniye habire gitmek istemesi oraya hep bir taşınma haline düşürdü bizleri ve herkesin illa ki ayrı ayrı iftarları olduğundan sebep arada bir araya gelsek de onlarda da misafirlerle oldu.Perşembe akşamı güzel bir iftar oldu.Okuldan geldiğimde dahi eğer yemek için tek kalsam annemi yanıma çağıran benim için sahur ve iftar yalnızsa depresyon sebebi dahi olunabilir.Kalabalıkta herşeyin yapılmasını sevip bazen bir o kadar da yalnızlığıma düşkün oluyorum,bir çeşit ironi gibi dursa da insanız işte her türlü hali içimizde barındırabiliyoruz.
Uzun zamandır birde kolay olup hep erteleyip yapamadığım paçanga böreğini de yapıcaktım onu da yapabildim,her ne adar kolay olsa da bazen olmuyor işte olamıyor,şaşıyorsunuz ama engelleyemessiniz olmayacak ya da olacak birşeyi.
Belediye tesislerinde yediğimizde sadece kaşar peyniri+pastırma ikilisi içinde olduğundan sebep bende bu şekilde yaptım hiç bloglarda tariflerine de bakmadım muhakkak güzel tarifler başka katılan malzemeler de olabilir.Ben bu şekil sevdim evdekiler de bayıldı.Basit bir tarif ama bilmeyen,yapmayan ve yemeyen duyunca ekleyelim bari dedim.Kolay ve lezzet arayıp ikisini bir arada isteyenler için bu böreğin nokta atışı olduğunu da düşünüyorum her seferinde.
 Herkesin illa ki sayacağı 2-3 tat vardır sevdiklerinden benim de böyle bir üçlemem var ki belki de sütlaç yazısında bahsetmişimdir.Yayla çorbası biri işte ve hergün olsun hergün yerim asla bıkmam!
 

Paçanga Böreği

Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 12 dilim Pastırma
  • 12 dilim Kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:

Yufkaları dörde bölün,ardından her bir yufkanın geniş tarafına bir dilim pastırma üzerinde bir dilim kaşar peyniri koyup enli sigara böreği gibi sarın ve ucunu yapıştırmak için de suya hafif banıp ıslattıktan sonra kapatın.Her bir böreği bu işlemi yapın.Servis etmenize az bir süre kala tavaya koyduğunuz az sıvıyağda iyice kızartın.
Ben çok yağda kızartmadım gayet iyi oldu arzu eden bol yağda da kızartabilir,birde yufkası çok büyük olan isterse yufkayı altı parçaya da bölebilir.
Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. Ohhh.. allah kabul etsin misler gibi herşey.

    patlıcanlı börek kalmışmıy dı :=) ?

    YanıtlaSil
  2. masada çok güzel gözüküyor.yemeklerde .ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.afiyetbal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sofranın görüntüsüne ve tabi ki her şeye bayıldım...Börek de en sevdiklerimdendir...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Zeynep'cim Allah kabul etsin.Çok şık ve sade bir masa olmuş menü harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Paçanga böreğine domates ve biber ekleyenler de var ama ben de bu şekilde yapıyorum. Çok sevdiğimiz bir börektir ayrıca. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir masa :) Ellerine sağlık.

    Börekte güzel görünüyor..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir sofra olmuş Zeynep'ciğim Allah bereketini arttırsın. Hep sevdiklerinle, dostlarınla dolsun taşsın inşallah.
    Ellerine sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. ohhhh masa harikaaaa simdiden Allah kabul etsin canim hayirli iftarlar diliyor sevgilerimi gonderiyorm.

    YanıtlaSil
  11. Çok sicak, huzurlu bir sofra, allah kabul etsin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. evet paçanga böreğini bende böyle domates ve bibersiz sevenlerdenim.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. çok güzel tarifler =)
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil
  14. Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...