22 Temmuz 2012 Pazar

Kalabalık sofralarınız olsun!

Bu senenin ilk  iftar davetlisi arkadaşım Sinem oldu.Aslında aynı zamanda komşumuz da sayılması "hadi iftara gel"diyebilmenin rahatlığını da beraberinde getirdi.Kardeşlerimin evde olmaması nedeniyle biz evde kalan 3 kişiye yarenlik de etti sağolsun.
Birinci günü sofrada olan sakinliğe karşın ikinci gün daha zengin bir sofra vardı.Nohutlu Bamya,Ayranlı Çorba yanına Sebzeli Kuskusu yaptıktan sonra birde Patatesli Poğaça yapacaktım ama evde süt kalmaması nedeniyle yapılamamasına karşılık Sinemin yaptığı ve gelirken getirdiği patlıcanlı börekler telafi etti.Yeni denenmiş Sebzeli Kuskus beğeniye sunuldu derken değişik güzel bir akşam oldu.
Ben çok yiyemiyorum iftarda ve hakeza ailem de çok yemiyor.Normalde yemeğe düşkün olsak da oruçlu iken çok çabuk kesiliyor insan ve bu sebeple az öz tükettiğimizde kâfi gelebiliyor.Birinci gününde ayranlı çorba,komposto ve 1 köfte ile sofradan kalktığımı düşünürsek zaten bu sofra tatlı ile 5 çeşit olarak fazla bile geldi desem yeridir.
Misafir ile anlaşılan ve güzel olan Ramazan ayında,yalnız sofralara oturanlara,kapısını tıklatan kimsesi olmayanlara Allah yalnızlıklarını bertaraf eylemeyi nasib eylesin.Yaşadığımız her ana şükrederek varolan zenginliği arıtaracağımızın farkında olmamız gerekiyor.Çünkü karşılık beklemeksizin yapılması gerekse de Allah kullarına zenginliğini açıyor küçücük bir letafet karşılığında bu sebeple normalde de yapmamız gerekse de Ramazan ayında etrafımızı,yakınlarımızı daha bir farkedelim gözetelim.
Öğlen birde şekerpare tatlısı ile limonata yaptım.Evde eski usulle yapılan Limonatanın bende yeri ve anısı ayrıdır.Mavi büyük kovalarda yapılan limonatalar hep aklıma düşer her limonata hazırladığım zaman ki o zamanlarda bir gece bekletirlerdi hatta bu limonata için de annem bir gece bekleseydi dedi ama akşama yetişmesi lazımdı.Limonata tarifini de en yakın zamanda ekleyeceğim.

  
Annemin birçok yaptığı yemeği yayınlamak istesem de bendeki zaman sıkıntısı annemin el ayarı ile yapmasından mütevellit bu güzelim tarifler gecikmeli yayınlanıyor,herşeyde vardır bir hayır diyerek devam ediyoruz artık.Bamya çok severim böyle de ayrı lezzetli oluyor bütün püf noktalarıyla ilk bir sonraki yazıda inşallah yayınlayacağım.

5 yorum:

  1. bu hafta ikinci bamya yemeği hiç aklımda yokken canım çekti valla.en kısa zamanda yapmam lazım çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çağır sen başkalarını habire çağır bakalım. Hepsini yazıyorum kenara -_-

    Ellerine emeklerine sağlık. Herşey leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin canım....Bereket ve sağlıkla
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ALLAH KABUL ETSİN ..
    OOOFFOFFF ÇOK SEVERİM BAMYAYI..
    MMMMM KOKUSU ANTALYAYA GELDİ...

    YanıtlaSil
  5. hayırlı sabahlar canım,
    daha önce nohutlu karnabahar yapmıştım ve çok beğenmiştik. Nohutlu bamya da güzel olur sanırım, en kısa sürede denenecek inşaallah, görüşmek üzere...

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...