16 Aralık 2011 Cuma

Yaban mersinli&Yer fıstıklı kurabiye from UK

Marks&Spencer mağazasının İngiltere'de yiyecek&içecek her türlü ürünün satıldığı marketleri vardı.O marketlerden ben ortalama bu büyüklükte olan bir sürü çeşidi olan kurabiyelerden paket paket alırdım.O kurabiyelerin tadı hala damağımda çok özlüyorum onları da!Fıstıklı olanını da geçenlerde denemiş fotoğrafını beğenmeyip yayınlayamamıştım ve tarifi de kaybetmişim bu sebeple tekrar bir deneme geçmeliyim.Oradayken habire diyordum "Türkiye!ye dönünce muhakkak denemeliyim"diye malum elde tarif yok yediklerimden yürüttüğüm tahminle birşeyler yapıcaktım ve bunu da benzettim sanki.İşin kötüsü nette bakındım durdumm bir fotoğraf isim vs bulamadım.Bir dahaki gidişimde her bir çeşidini fotoğraflayacağım.
Neyse daha fazla sözü uzatmadan umarım deneyenlerde beğenir diyerekten burada noktalıyorum.

  • 1 paket margarin veya tereyağ (250 gr,bu arada ben tereyağ kullandım ki bu kurabiye için özellikle tereyağ kullanırsanız çok iyi olur!)
  • 1 su bardağı pdra şekeri
  • 1 su bardağından bir parmak eksik yer fıstığı
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı:

  1. Oda ısısına ulaşmış yağ ile sıvı olan malzemeleri,şekeri elinizle iyice birbirine özdeşleştirin.Ardından azar azar unu ekleyin.
  2. Kıvama gelen hamurunuza yaban mersini ve fıstığını da ekleyip birbirine iyice yedirin.Hazırladığınız kurabiye hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin.
  3. Bekleyen hamurunuzu alıp merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın ve küçük kase ya da bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
  4. Hazırladığınız büyük yuvarlakları fırın kağıdı serdiğiniz tepsinize yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
  5. Hafif pembeleşmeye durunca da kurabiyeleri  fırından çıkartın.Afiyet olsun!

10 yorum:

  1. Harika görünüyorlar eminim tatlarıda çok güzeldir ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Bence çok güzel gözüküyor, tadını da siz biliyorsunuz :) Ellerinize sağlık:D

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, nefis görünüyor, sevgiyle sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  4. merhabaaa bloğunuzu takibe aldım sizde bana destek olurmusunuz...:))

    sevgiler...

    http://hayatreceli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli ve şık görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Böyle kurabiyeleri de severim doğrusu. tek derdim kurabiyelerdeki katı yağ oranı :( Bu da kadı kızındaki kusur misali kurabiyelrin çoğunun kusuru sanırım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Fıstık ve tereyağın birlikteliğinden çıksa çıksa bomba bir lezzet çıkar..:))
    Ellerine sağlık canım
    Harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Zeynepciğim,

    Eğer senin için fazla bir önem taşımıyorsa şu önizleme ve yorumlama biçimi bölümlerini kaldırır mısın.
    Zira ne kadar yorum yazdıysam bir türlü gönderemedim. Şimdi de öyle oldu. Uzun uzun yazdım ama nafile.
    Çok sevgi ve selamlar,

    YanıtlaSil
  9. These cookies look delicious! I love dried cranberries.

    YanıtlaSil
  10. zeynebim, kıbrıs'ta da ingiltereden gelen bu tip kurabiyeler çok yoğun satılır. Bende ayıla bayıla yerdim. Bu tip kurabiyelerin özelliği senin dediğin gibi tereyağ, tereyağ kullanılmazsa tüm özelliği gider. Çünkü içindeki malzemelere bakıldığında en lezzet verici şey yağ ve ana maddesi. Fotoğraf harika, ellerine sağlık.

    sıcacık sevgiler..

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...