19 Temmuz 2011 Salı

Sodalı&Yoğurtlu poğaça

Ne kadar uzun bir zaman olmuş?
Son 3-4 aydır yaşamımıza dair her türlü sızı,sevinç,sıkıntı açıkçası birbirine  geçmiş bütün zıtlıkları bu aciz bünyelerimizde topladık aile boyu ve bireysel olarak!
Blogumu hergün düzenli açıp hatta bazen gün içerisinde fazlasıyla açan biri olup hiç içimden ne bişey yapasım ne de yazasım gelmeyeceğimi deseydi birii nanmazdım ama oluyormuş işte.
Hayırlısı deyip işin içinden kendimi hem sıyırmak hemde bizi biz eden en yücesine sığınıp tevekkül etmekten başka bir niyetim yok.
Bugünlerde geçicek belki etkisini ömrümün sonuna kadar hissediceğim ama bundan hiç gocunmayacağım..
***
Bugünlere güzel bir tat olan geçtiğimiz pazar günü bizim yarı sosyolog yarı tarihçi ve tam gazeteci Esra hanımın güzle manzaralı balkonuna misafir idik diğer Sosyolog İsmehan ile.
Onlara giderken poğaça götürmek için mutfağa girdim sabah sabah ve uzun zamandır bu işlerden uzak kalmanın nasıl bir özlem getirdiğini gördüm.Bir önceki akşamda anneannemde Bulgur pilavı yaparken bunu daha da fazla hissedip zevk almıştım sanki ilk defa mutfağa giriyormuş gibi..

Yoğurtlu poğaça klasiktir çocukluğumuzdan beri ama ben birde soda da katsak ne olur dedim ve arkadaşlarımda annemlerde çok beğendiler.

Malzemeler:

1 şişe soda
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
2 kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta (birinin sarısı ayrılıcak)
Aldığı kadar un

İç harcı:peynir,zeytin.kısaca ne isterseniz.

Hazırlanışı:

  • Un dışındaki malzemeleri elinizle karıştırın.
  • Ardından azar azar unu ekleyip sert olmayacak şekilde bir hamur elde edin.
  • Bu hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakıp ardından istediğiniz iç harcı ile hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına verin.
*Yumurtaları 2 tane koyucaktım ama yanlışlıkla diğerini de kırmışım!Bu sebeple 3 tane oldu aslında isteyen 2 ile de yapabilir.Yalnız böyle de bir fazlalığı olmadı.

4 yorum:

  1. Gözlerime inanmıyorumm, bizim hatun tarif eklemiş:))
    Geçecek tabi bu günlerde,lakin yavaş yavaş geçiyor o ayrı.. Rabbim sabır versin cümlemize..:/

    Soda poğaçayı geç bayatlatıyor,güzel oluyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik. Umarim kazasiz belasiz sorunlarinizi atlatirsiniz. Önemli olan aile birligini korumak. Hallolmayacak bir sey yok. Pogacalar cok güzel görünüyor. Simdi ben de sevdiklerimin yaninda sicak bir balkonda olmak isterdim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. canım ramazana girdiğimizden beri poğaça çekiyordu bu görüntü ve sunum artık kolları sığamamın sebebi olacak gibi şuan işteyim ama akşamleyin :)))) bu arada sevgili blog arkadaşım harika bir bloğun var...

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...