30 Mart 2011 Çarşamba

Sütlaç

Blogların açılması için yazı yazdık arkasından bir girebildik bir giremedik..
Oynuyorlar herhal bizlerle?Dedik ya seyirci kalırsak oyuncusu olamayız bu yaşamın velhasıl anlaşıldı ki hala seyirciyiz bu alemde..Cesareti deli işi sanıp yapmak istediklerimize gem vurduğumuz müddetçe acizliğimizle ortalıkta dolaşan seyirciler olacağız ve herşey bir sekans halinde önümüzden geçecek..
Aslında yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza inanıyorsak neden dile dökmekten korkuyoruz?
Yapmak istediklerimizi yaptığımız zaman sadece cesaretten değil asıl neden inanmaktan geçiyorsa karşımızdakine de bunu en iyi şekilde yansıtabiliriz.
O günlerde gelicek ve şöyle kocaman bir tebessümle bakacağız hem ideallerimize hem de sevdiklerimize!
Dışarda yağmur sonrası güzel bir hava bizi bekliyor ben bir kışsever olsamda bu güzel havayı benden çok sevenler şöyle bir havayı koklasın ve yapacaklarını ertelemeden 2 elle sarılsalar gene dünya güzel olur.
Allah aklı bize varolduğumuz yeri güzelleştirebilmek için de vermiş eğer her birimiz varolduğumuz yer için mücadele edersek bu genele ulaşabilir ve hiçbirşey "ütopya"diye ruhunuzu sıkmaz!

Neyse bir yazı yazmak,kotarabilmek şu zihinle zor derken ruhumdan geçenler buraya da yerleşti.
4 seneye doğru giderken blog sahibi olmam en sevdiğim lezzetleri eklemediğimi farkedip önce bir üzülüyorum sonra olsun genede devam vardır bir hayrı diyorum.Sütlaç işte onlardan.Benim üçlememin bir parçası.
Üçlemem Yayla çorbası+Annemin köftesi+Sütlaç!
Bunlar varsa tamamdır işte.
Ama bu sefer ben yaptım sütlacı ve ilk defa annem yokken yaptım sadece 1 kere aradım birşey sormak için.Umarım deneyenlerde beğenir.Annem yıllardır ne nişasta ne de pirinç unu katar ama her zaman enfes olur.Annemin yaptığını yakalayabildiğımı söyledi ev ahalisi.
Bu arada bu ölçüyü 1 kiloya da uyarlayabilirsiz,ben 2 kilo ile yapmıştım.

Malzemeler:

2 litre süt
2 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı pirinç
Bir çimdik tuz
3 su bardağı su
Tarçın

Hazırlanışı:
  • Öncelikle pirinci yıkayın ve suyunu da ekleyip tencereyi ocağa koyun.
  • Suyu kaynamaya başlayınca altını kısın ve pirinci haşlanmaya bırakın.
  • Suyu azalınca sütü ekleyin ve kaynamasını bekleyin.
  • Kaynayan sütlacın altını kısın.
  • Kaynayan sütlacın kıvamının yoğunlaşmasya başlayana kaynamasını sağlayın.
  • Orta yoğunlukta bir kıvama erişince şekerini ekleyip ocağı açın iyice birkaç kez daha kaynatın ve altını kapatın.
  • Kaselere servis edin ve soğuyunca tarçınla süsleyin.

17 yorum:

  1. ZEYNEPCİM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR SÜTLAÇ BENDE BU ARALAR KIZIMA YEDİRMEK İÇİN SIK SIK YAPIYORUM. ÖPÜYORUM SEVGİLER...

    SANA BİRDE MAİLİM VAR BAKARSAN SEVİNİRİM...

    YanıtlaSil
  2. Ana! nişastasız, pirinç unsuz sütlaç:) Denemek lazım..

    YanıtlaSil
  3. Şu sıralar çok canım istiyor valla yapmak şart oldu.

    Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.


    sevgiler;

    YanıtlaSil
  4. Canim pirinc miktarini eklemeyi unutmussun. Bizim evde de sütlac ve muffins birlikte yapilir. Cocuklar okul sonrasi cok severler. Cok selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sütlaça geldim, kaselerden biri burda olsaydı hayır demezdim... Ellerine sağlık Zeynepciğim. Sorunlar düzeldi gibi ama emin değilim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bol tarçınlı harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım benim annem de hiç nişasta koymaz ve daha lezzetli olur sevgiler canım çekti vallahi mis tarçın kokulu.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık gece gece canım çekti :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de nişastasız yaparım. Ellerinize sağlık valla tarçınların kokusu geldi burnuma

    YanıtlaSil
  10. selam bende çok severim sütlaç ı seninki gerçekden anne sütlaç ı olmuş.bende böyle seviyorum süt,şeker,pirinç,su.annem böyle pişirir,gerçi nişastalı,pirinç unlu, vanilyalı da güzel oluyor.ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. sevgili Zeynep,
    bende bizlerle oynadıklarını düşünüyorum:)
    düzeliriz inşallah diyorum ne diyeyim:)
    tatlı yiyelim tatlı konuşalım sütlacın nefis görünüyor canım:)

    YanıtlaSil
  12. Ben de çok severim sütlacı. Şöyle buzzz gibi, dolaptan yeni çıkmış, üzerine tarçın eklenmiş sütlaç ne güzeldir.

    YanıtlaSil
  13. Benimde aynı açıdan çekilmiş bir topkek fotoğrafım ve tarifi mevcut henüz yayınlanmamış..:)

    ELLERİNE SAĞLIK CANIM, SEVGİLER

    YanıtlaSil
  14. Şükür açıldı bloglarımız biz de rahat ettik. Sütlaç tadı var yani bu işte:)

    YanıtlaSil
  15. heçte beğenmedim şaka şaka efendim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...