15 Ocak 2011 Cumartesi

Sebzeli Tel Şehriye Pilavı

Annemin favori tariflerinden geçen sene Kuzulukta 2 yada 3 kere yaptılar.Açık söylemek gerekirse pilav mı salata mı ismi tam bilemiyoruz.Annem bu tarifi televizyonda bir programda görmüş(yanlış hatırlamıyorsa)o zamandan beri de yapıyor.Bence daha çok salata yerine kullanılabilir öğlen oturmalarına vs..

1 kase tel şehriye
2 havuç
6 dal taze soğan
1 kase mısır
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

1)Tereyağ ve sıvıyağ ile tel şehriyeyi kavurun.
2)Altın sarısı rengine ulaşınca önce rendelenmiş havucu,küçük doğranmış soğanı,mısır,salçayı ekleyin.Son olarakta tuz ve 1 kase kaynar su ekleyin.
3)Şöyle bir karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekleyin.Pişen pilavınızın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.Demlendikten sonra sıcak servis edin.

12 yorum:

  1. çok güzel olmuş arkadaşım.görüntüden ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sebzeli daha da besleyici olmuş,afiyetler olsun ;) bir kaşıkta ben isterim...

    Güzel bir hafta sonu diliyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Anneciğinin ellerine sağlık

    Zeynebim bence salata:)
    turşu ve yoğurtta çok yakışıyor bir tabak yiyen ikincisini istiyor
    canım istedi:)

    YanıtlaSil
  4. Tam salata denmez çünkü içindekiler pişiyor. Ben salatasını yapıyorum tavuklu süper oluyor tavsiye olunur.

    Şimdi ben kime eline sağlık diycem,onu anlayamadım yalnız:P

    YanıtlaSil
  5. sevgili Zeynep,
    ellerine sağlık olsun ister salata olsun ister pilav her hali ile nefis görünüyor canım:))

    YanıtlaSil
  6. Ne olduğu deil ne diye yendiği önemli. Bırak yiyen karar verin.
    Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım ben buna annenin ellerine sağlık Zeynep'ciğim.

    YanıtlaSil
  8. Bu tarifi ilk defa duydum, ama görüntüsü çok iştah açıcı. Deneyip tadına da bakmalıyım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Kuzuluk Akyazı'daki Kuzuluk mu:)
    Bu pilavı 7/24 yiyebilirim.Şehriye salatasına olan tutkum,şehriye pilavı için de geçerli.Hem de bol sebzeli! Şifa olsun inşaAllah..

    YanıtlaSil
  10. zeynepciğim okadar sahici,
    okadar gerçek bir reim ki
    inan çatalı uzatmak geliyor içimizden :)))

    YanıtlaSil
  11. Harika bir pilav ve salata seçeneği olmuş annanin ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Nasıl da iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle.:)

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...