29 Kasım 2010 Pazartesi

Dolabtan çıkan sebzelerle çorba

Dün Tijen ablanın yazısını okuyunca bende kendimi mutfakta buldum hatta ona da yazdım.Açıkçası onun o anlatımıyla hele sebze ile arası iyi olmayan ya da diyetle işi olmayanda kendini çorba yaparken bulabilir mutfakta.Tijen ablanın söylediği gibi sağlıklı birşey yapmaya çalıştım kendimce ama ne kadar oldu bilemem.Çünkü gördüğünüz gibi üzerine 1-2 tel dil peyniri ekledim ama sadece ve sadece  2 çorba kaşığı zeytinyağı var.
Tijen ablaya ve incelmek için güzellikler yapan becerikli hatunlara çok ama çok teşekkürler!

Önce 1 küçük kerevizi,1-2 orta boy patatesi ve 2 havucu rasgele doğrayın ve biraz su eklediğiniz tencereye pişirmek için koyun.Onlar hafif yumuşamaya durunca yaklaşık 1 demet kadar maydonoz,6-7 sivri biber,5-6 adet pırasanın kök kısmı(yani beyaz kısmı),2 diş sarımsakta ekleyip hepsini yaklaşık 6-7 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapadım.İlk kaynarlığı gidince de blendırdan geçirdikten sonra 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı da ekledikten sonra çorba hazır oldu.Servis edildiği zaman da üzerine  memleketten gelen dövülmüş domates kurusundan az serpip çok az da dil peyniride ekledikten sonra cidden afiyetle içtim.


  • Küçük bir itiraf:Açıkçası maydonozun kokusunu hissediyordum pişerken acaba güzle olmaz mı diye bir korkum vardı ama cidden nefis olmuştu!Maydonoza yeni yeni alışıyorum mazur görün çocukluğumda çok suyunu içmekten kalan bir antipati.


11 yorum:

  1. ellerine sağlık pek bir sağlık deposu olmuş

    YanıtlaSil
  2. geçen sene metobolizma hızlandırıcı çorba yapmıştım bi kaç kez ama bir daha yapacağımı sanmıyorum! o görüntü ve zeytinyağının ağırlığı beni mahvediyor..

    YanıtlaSil
  3. Zeynepcim tam benlik bir sağlık çorbası olmuş, çok sevdim tarifi:).
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlaSil
  4. Zeynep'ciğim,
    Ellerine sağlık! Beğenerek içmene sevindim. Evdeki her tür sebzeyle, otla böyle çorbalar yapmak mümkün. Sadece diyet halinde olanlara patates ve havuç pek önermiyor Mehtap (hani onun programındaki arkadaşlar okuyup da heves etmesin diye yazıyorum). Yoksa ben ikisini de çok severim. Afiyetler olsun, şifa olsun.

    YanıtlaSil
  5. Bende sıklıkla dolapte ne varsa kullan yemekleri yaparım ve çok lezzetli olur:)Senin çorbanda öyle gözüküyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar sağlıklı ve renkli bir çorba olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Zeynep, böyle doğaçlama tarifler her zaman daha lezzetli olur. Sadece diyet için değil de bu tür beslenmeyi, sağlıklı bir yaşam için benimsemeli...
    Bu güzel çorba için, ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. denemekde fayda var canim ya benimde maydonozla aram pek iyi degildir ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ben de bayılıyorum bu dolaptan çıkanlarla yapılanlara benzeri bir çorba yaptım geçenlerde. Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...