14 Nisan 2010 Çarşamba

Peynirli Poğaça

Son birkaç seferdir yoğurduğum hamurlar yeterince kabarmadı.Aynı zamanlarda annem yoğuruyor harika kabarıyor benimkiler psss!
Geçenlerde de canım poğaça istedi şöyle peynirli ama bir yandan da gene kabarmassa diye düşünüyorum.Tam da birkaç saat sonrasına formasyon dersim var ona rağmen hem kahvaltıya yetiştirdim hem güzel kabardı.Annemin klasikleşmiş tarifi yıllardır yapar ve hala tarifini isteyen olur bu sebeple burada da bulunsun istedim.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un

İç harcı:

Peynir
maydonoz

Hazırlanışı:

Un ve maya dışında bütün malzemeleri ekleyin.Muhakkak süt ve suyun ılık olmasına dikkat edin mayayı kesebilir yoksa,mayayı da ekleyin ve mayayla güzelce bir karıştırın.Sonrasında azar azar ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde edince mayalanmaya (yaklaşık 1 saat)bırakın.İç harcı için peynir ve maydonozu hazırlayın(dilerseniz birazını zeytinle de yapabilirsiniz,ben birazını öyle yaptım).Mayalanmış hamurlarınızdan küçük bezeler alıp elinizle açın ve harcınızdan bir miktar ekleyip kapatın ve tepziye dizin.Hafif ılıtılmış fırına tepsiyi koyun ve orada da yaklaşık 20-25 dakika mayalanmasını sağlayın sonra fırınınızı açın ve pişirin.
Bu fotoğrafta "chuck"sever kardeşim için çekilmişti:)Diğer bütün chuckseverlere gelsin.

17 yorum:

  1. Canım, anneler hep en iyisini bilirler..:)Yılların tecrübesi..

    Harika görünüyor cidden,ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aferim sonunda kabartmayı başarmışsın:P

    nefs görünüyorlar.ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. Yok canım sen hiç tasalanma olmaz diye, çırak ustayı geçermiş unutma
    poğaçalarda bunun ispatı.
    Ellerine sağlık canım..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bazen oluyor öyle keyfini kaçırıyor insanın ama anne tarifleri her zaman tutar ;)
    vazgeçilmez tatlarımızdır:)
    Ellerine sağlık canım,olsa yerdim bi tanecik:P

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık.harika görünüyorlar.mayalı tarifler favorimdir.

    YanıtlaSil
  6. Ben de yapar kenara koyarım , sabahları işe gideken yeriz ailecek. Dursada hiç bir şey olmayan bir poğaça bu. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Son bir senedir mayali tariflerle hic aram yok midemi baya rahatsiz ediyor yedikten sonra ama simdi anladimki özlemisim pogacayi görüntüsü mis oldugu kadar harikada kabarmis ellerine saglik sanim eminim afiyetle yemissinizdir,sevgilerimi gönderiyorum...
    Seval

    YanıtlaSil
  8. Mayalı poğaçalara bayılırım.Ellerine sağlık,Çekimlerde çok hoş olmuş,afiyet şeker olsun.Sevgilerrrr......

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    Ellerine sağlık, poğaça nefis görünüyor.
    Yemek konusunda annelerimizin eline su bile dökemeyiz.
    Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin, onlara zeval vermesin.

    YanıtlaSil
  10. Harika gorunuyor, ellerine saglik.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık. Poğaçalar harika görünüyor. Mayalı hamur yapmaya bende korkuyorum bazen Ya olmazsa ya kabarmazsa diye. İnşallah bir gün bu korkumu yenip deniycem. Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  12. Sonunda seni izlemeye aldım,vallahi öbür türlü kaçırıyorum lezetleri:) bende ne zamandır poğaça yapmadım,çocuklar kek yemekten bayılacaklar yakında :)yumuşacık gözüküyor,ellerine sağlık..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. mayalı poğacanın tado baska oluyor. elınıze saglık..

    www.memolininannesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. ellerıne saglık nefıs gorunuyor
    Sevgıler

    YanıtlaSil
  15. Bunlar bu sefer hem harika bir sekilde kabarmislar, hemde görüntü olarak mükemmel poz vermisler:))
    Ellerine saglik diyorum canim.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Bizim evde ilk fırından çıkınca uçuşurlar ama bir gün sonra ilgi azalır. Hergün yine ve yine ısıtmam lazım galiba :)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...