13 Aralık 2009 Pazar

Kabak tatlısının sezon açılışı!


Kabak tatlısı sezonunu bu sene geç açtık biraz ama açılış rengi çok çok güzel lezzeti de bir o kadar güzel bir kabakla oldu.Ben hep kabak tatlısı tarifi eklemek isterdim ama kilo hesabı olmayınca veremiyordum hep hazır dilimlenmiş pakette alırdık hatta annem bundan memnun olmazdı ama genelde ben alınca böyle olurdu.
Ama bu hafta kabuğu soylmadan dilim dilim yapıp kiloyla satan bir pazarcı görünce aldım,umarım bu hafta aynı tezgah gene olur!


Malzemeler:

2 kilo balkabağı
3 su bardağı şeker
Ceviz içi

Hazırlanışı:

1)Öncelikle kabaklarınızı şöyle orta dilimlerde yada istediğiniz şekilde doğrayın.
2)Sonra yıkayın ve süzgece koyup süzülmesini bekleyin.
3)Kabaklar süzüldükten sonra tencereye güzelce dizin kabakları ve üzerine her tarafına gelecek şekilde sekeri serperek dökün.
4)Şekeri eklenmiş bu kabağı,tencerenin kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin.
5)Beklettikten sonra ocağa koyun orta seviyede yansın kaynamaya başlayınca kısın altını,ağırı ağır pişmesini sağlayın.
6)Kabağın piştiğini anlayınca ocağı kapatın,soğumaya bırakın.


Not:İsteyen pişerken vanilya ve karanfil ekelyebilir.Bazı kabak çabuk pişer ona dikkat etmek lazım.Birde annemin önemle notu kabağı alırken rengine çok çok dikkat edilmeliymiş,kıpkırmızı olmalıymış diyor bizim evin sultanı!

15 yorum:

  1. o kabağı ham yaparım ben!

    benimde göz kararı olduğundan dolayı bi türlü veremedeğim bi tarif.
    fotosunu çektim bakalım ne zamana kısmet:)

    YanıtlaSil
  2. Canım geç olsun lezzetli olsun boşver,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Harika! Rengi, sertliği kesinlikle en güzelinden olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. görüntüsünden belli çok güzel olmuş..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. tatlarin krali bence,hafif lokum gibi yedikce yer insan bu nefis tatliyi eline saglik canim

    YanıtlaSil
  7. Tahinlşe çok severim ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  8. Görüntüsünden belli kabağın güzel olduğu. Bu sene bende almadım daha ama görünce canım çekti en yakın zamanda alıp yapayım. Sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım, çok da çekici görünüyor. Ellerine sağlık Zeynep'ciğim.

    YanıtlaSil
  10. Kabak var diye duydum geldim çokkk severim...Nefis görünüyor ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık. Bol cevizle ne güzel de olmuştur şimdi. Pazar günü bende aldım pazardan ama benimkiler annenin dediği gibi pek kırmızı değil.Bakalım artık. İnşallah lezzetlidir.Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  12. Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
    http://birseninmutfagi.com
    Ve
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
    Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
    16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
    1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
    Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

    SİTEMDEKİ BANNER KODUMUZUDA SİTENE EKLERSEN SEVİNİRİM…

    YanıtlaSil
  13. rengi harika görünüyor:)
    çok severim kabak tatlısını, cinsi çok farkediyor lezzette, benim de balkonda bekleyen bir kabağım var, bakalım ne zamana kısmet:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. canım ellerine sağlık..

    ben çok severim ama daha kendi başıma hiç yapmadım...

    nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Şeftalili Çift Katmanlı Kek

Şeftaliler bitmeden birçok şey yapmalıyız! Evet her yıl özellikle meyveli yapılan lezzetleri düşünüp bir ucundan yakalamayı düşünsem de...