3 Eylül 2009 Perşembe

Bir sürü meyveden komposto

Aslında çorba tarifim hazır fotoğraflarım hazır yayınlyacaktım ama dün oruç halde pazarda ki meyveler beni iyice cezbedince eve geldiğim gibi onlardan karışık komposto yaptım birde frambuaz da bulunca pazarda(ki uzun zamandır bulamıyordum)altın bulsam o kadar sevinmezdim:)
Aslında herkes muhakkak denemiştir hatta daha iyi kompostolar şerbetler yapan vardır ama bazen bazılarını birbirine karıştırmaktan çekiniriz bende de dün oldu ama genede ekledim(mesela şeftali)ve gerçekten çok çok güzel oldu özellikle frambuaz çok baskın çıktı tatlaırn arasında ki herşeyden az az eklediğim halde!




Karışık meyveli komposto



Malzemeler:

Frambuaz

Mürdüm eriği

1 adet Şeftali

Böğürtlen

15-16 tane vişne

su

şeker



Hazırlanışı:

Suyunuzu tencereye koyun benimki yaklaşık 3-3,5 litre kadardı isterseniz daha da ekleyebilirsiniz.Su kaynayaınca meyveleri ekleyin ve şöyle 6-7 dak kadar birbirileriyle özleşmesini sağlayın sonrasında damak tadınıza göre de şeker ekleyin ve bir 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın soğumaya bırakın.Bizim gibi iftara yetişme derdine düşen hemen bardaklara koysun ki soğumaya dursun:)

9 yorum:

  1. Kompostoyu ben de cok severim.ozellikle bu sıcak gecen ramazan ayında saglıklı ve serinletici bir icecek olan kompostoya kimse hayır demez sanırım:)

    YanıtlaSil
  2. Hmmmm ne guzel olmustur simdi o komposto ellerine saglik,afiyet olsun.Hayirli Iftarlar

    YanıtlaSil
  3. Canım elerine sağlık eminim mayhoş bir tat çıkmıştır ortaya...

    YanıtlaSil
  4. hımm cok guzel renk super emınım tadıda oyledır

    YanıtlaSil
  5. ramazanda bizim evdede hic eksik olmaz,bu meyvelerden nefis olmustur komposto olsada tadina baksak ne iyi olurdu

    YanıtlaSil
  6. ne güzel içilir soğuk soğuık ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kompostonun rengine bitim, bu harika komostoya kim hayir diye bilir
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı ve leziz.. Ramazana da çok yakışır kompostolar.. Ellerine sağlık Elif..

    YanıtlaSil
  9. İftar sofralarına en çok yakışan tatlardan biri de komposto'dur... Eskiden hiç aram yoktu, şimdilerde ise vazgeçilmezim... Ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...