3 Mayıs 2009 Pazar

Kırpık pasta ve..

Gene bir pazar sabahı..
iyiliklerle mi?
hüzünle mi?
sızılarla mı?
nedenlerle mi?
zihnin içinde dönen bir dolu düşünceyle mi?
vs vs diyebileceğimiz herşeyin harmanı bir sabah benim için uyandığımda zihnimde bir yoğunluğu hissetmeme rağmen arkadaşımın ödevi için Balat'a sabah inmemizle iyileşme dozu iyi giden bir sabahtı her ne kadar hala ve ısrarla pazar günlerini sevmesemde!



Sabah sabah böyle bir mahareti görmekte ilginçti bütün saksılar örgüyle kaplanmış!
insan nerede olursa olsun yaşadığı yeri güzelleştirebilir(miş).



Kırpık: 1. Kırpılmış olan. 2. Bölük pörçük.
TDK'ya göre bir anlamıda buymuş.
şimdi bunu neden belirttim çünkü hayatta herşey kendine ait bir anlam barındırıyor isimlendiriliyor bu her ne olursa olsun yaptığınıza verdiğin değeride gösteriyor işte bundan sebepte kendine ait bir adı olmalıydı bende ilk böyle dedim sonra TDK dan bakınca hakkaten uyduğunu da görmek beni mutlu etti.

***
uzun zamandır yaptığım+fotoğrafladığım hatta yurtdışından gelen misafirimize yapmıştım o burda kaldı sonrasında başka bir ülkeye geçip orada da gezip evine dönmesine rağmen ben hala tarifi yayınlayamadım.
açıkçası kremasının ölçülerinide yazmıştım ama bulamıyorum bir türlü bu yüzden göz kararı ölçüler diyeceğim siz istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz.prefiterol gibi diyen var çikolatalı sosunun değişik bir tatla harmanladığını söyleyen var bana göre ise kek kurtarma operasyonu gibiydide diyebiliriz çünkü pandispanya olarak yapmıştım ama kabarmadı ve her zamanki gibi olmayınca kek kabında benim onun üzerinde çalışmalar yapmamı bekledi durdu ve sonunda bu hale dönüştü.

Yapılışı:

Önce çikolatalı sosunuzu pişirin ve soğumaya bırakın.Kek kırıntılarını fındık kremalı kahveyle yaptığım suyla ıslattım--sade nescafe evde olmadığı için fındıklı nescafeyi kullandım--sonrasında süt,şeker,un'dan yaptığım kremayı bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan aldım soğumasını bekledim ve ardından ıslattığım kekleri içine ekledim kremanın ardından 2-3 tane de muz doğradım içine tahta kaşıkla bir iki kere karıştırdım ve kelepçeli kalıba döktüm bir gece bekledikten sonra çikolatalı sosunuda üzerine döktüm ve çekilmiş fıstık,cevizle süsledim.
not:çikolatalı sosta bir gece önceden yapılmıştı.

16 yorum:

  1. Yoğun zamanlar galiba yine Zeynep'ciğim, derslerde sınavlarda kolay gelsin sana. Bu kurtarma operasyonu enfes sonuçlanmış, ellerine sağlık.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ohh ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Ismin önemi yok,görüntüye bayildim.
    Iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim şey kek kurtarma operasyonlurudur:) İnsanın damak tadı gelişiyor:)

    saksı kıyafetleri ilgiç,ben olsam boyardım olur biterdi:))

    ellerine sağlık herşey için..

    YanıtlaSil
  5. kırpık mırpık çok güzel görünüyorrr

    ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık..

    artan kekler bence daha güzel pastalar oluyorlar...iyikide kabarmıyor veya artıyor bazen..nefis tatlar çıkıyor ortaya..

    YanıtlaSil
  7. süper bir pasta hem de pratik.ellerine sağlık canım..harika bir tarifti...

    YanıtlaSil
  8. görüntü süper...her haliyle kabulümdür ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Zeynepciğim arada ben de böyle kalan kekleri pastaya çeviriveriyorum:)
    çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. hımmm elerınıze saglık super gorunuyor kırpık pasta :)

    YanıtlaSil
  11. Goruntu nefis gorunuyor lezzetininde nefis olduguna eminim zeynepcigim ismide guzel ellerine saglik.
    Saksilara kiyafet hosuma gitti,degisik bir fikir:)

    SEVGİLERRR.

    YanıtlaSil
  12. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK:)) OLSADA YESEK HANİ. ÇİKOLATALI FALAN MMM. FELAKET CANIM ÇEKTİ DESEM YERİ...

    MAŞ. İNSANDA MAHARET OLUNCA SAKSILARA BİLE ÖRGÜ YAPIYOLAR İŞTE NE DİYEYİM YAPANIN ELİNE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  13. Zeynep'ciğim,
    Saksılara örgü kılıf geçirmek ne yaratıcı bir fikir gerçekten. Dediğin çok doğru, insan her yeri güzelleştirebilir.

    YanıtlaSil
  14. PAsta süper görünüyor ,böyle görüntü benim damak tadima göre sanki.Malzemelerde okuyunca mutlaka denemek isterim.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  15. ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel görünüyor
    kalan kekleri pastaya çeviriverince ne güzel tatlar çıkıyor ortaya:)
    ellerine sağlık Zeynep:)

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...