23 Nisan 2008 Çarşamba

Mantarlı börek--Börek etkinliği/33

Evet bir sürü etkinlik oluyor kimine yetişebiliyorum kimine yetişemiyorum yada hiçbirşey yapamadığımdan katılamıyorum..
Ama bu etkinliğine son anda olsada katılmaktı niyetim ve sonunda sabah böreği yapabilince yetiştim.
Yalnız börek öyle beğenildiki yapıldığı gibi kahvaltı sofrasında bitti.

Evet gelelim etkinliğe ve böreğe öncelikle etkinliğin sahibi arkadaşımız Leziz’e kolaylıklar diliyorum ve sayesinde böyle güzel nefis bir etkinliğe katılabildiğim için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum,son olarak eklemek istediğim bir şey var ilk gördüğümde aklıma bu tarif gelmişti ama son ana kadar vakit yoktu yapamayacak gibiydim ama kısmet oldu ve sabah yapabildim Leziz arkadaşımızın sayesinde oldu tekrardan teşekkürler sayende uzun zamandır yapmadığımız güzel bir tatla buluştuk..
Bu böreği birebir tarifi uymayabilir ama Oktay ustanın programında gördüm sanki diye hatırlıyorum ama emin değilim.
Eğer orda gördüysem hatrımda cevizde koyulduğuna dair bir şeyler var ama dediğim gibi emin değilim.
O zaman yaptığımda soğanlı mantarlı yapmıştım gene öyle yaptım ve aynı lezzet,nefisti ve ağabeymin böreği bitirmek için çabaları sayesinde hemen bitti börek.
Malzemeler:

3 yufka
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
Çörekotu

İç malzemesi:

Yarım kilo mantar
2 adet büyük boy soğan
Tuz
sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle mantarları haşlayın kendi suyuyla mantarlar haşlandıktan sonrada soğanları doğrayın yemeklik doğrar gibi ama biraz irice olsun sonra sıvıyağda kavurun.
kavurduktan sonra mantarı ve tuzunu ekleyin 1-2 kere daha döndürüp mantarlada kavurun ve soğumaya bırakın.
sütü,yağı ve yumurtayı iyice çırpın yufkanızın birini tepsiye serin kenarları dışarı gelicek şekilde,sonra sütlü harcınızdan göz kararı her tarafına sürün.
2.yufkanın yarısını bir kata koyun ve gene sütlü harcınızdan sürün her kata bu şekilde eşit ölçüde sütlü harctan yedirin.(yufka büyüktü 1 yufkayla 2 kat oldu)
3.yufkaya geçmeden mantarınızı koyun ve 3 yufkayıda diğer yufka gibi paylaştırarak serin sütlü harcınızı da her kata eşit ölçüde yedirin.
En son kata gelince kenarlarda kalan yufkayıda kapatın üzerine böreğin,yumurta sarısına sütlü harcınızdan 3 çorba kaşığı ekleyip karıştırın öyle üzerine sürün ve fırına verin.

45 yorum:

  1. ellerine sağlık harika. çok severiz mantarı ailece

    YanıtlaSil
  2. canım çok lezzetli görünüyor böreğin mantarın lezzeti malum zaten,ellerine sağlık


    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Zeynep'ciğim,

    Demek ki ben sana özlettin kendini diye yazarken sen bu nefis börekleri yapıyormuşsun. Mantarı hamur işlerine de çok yakıştırıyorum ben, herhalde sevdiğimden. Ellerine sağlık.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. www.yemedeyanindayat.blogcu.comÇarşamba, Nisan 23, 2008

    bende yıllar öncesinde yeme şerefine nail olmuştum mantarı börek içersinde..ve hala unutamadım ama evde seven bir tek ben olunca yapamıyorum..eşte dostta yiyerek bastırıyorum yeme arzumu..ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Zeynepcim
    Elerine sağlık.Börek şahne görünüyor.Mantar ayrı tat katıyor zaten,bende bu akşam nofrost böreği yaptım

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  6. Mantar cok yakisiyor börege,nefis olduguna eminim böregin tadinin, bende yaptigim icin yenmis onaylanmis bir lezzet eline saglik canim

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik nefis görünyüor...

    YanıtlaSil
  8. Ha saba sabah aç karnına şu bloglara girmeyeyim diyorum.Enfes bir börek olmuş.Hiç denemedim ama süper görünüyor.Lezzeti de belli zaten anlatmaya gerek yok.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. nefis olmuş cnm ya ellerine sağlık hiç denemedim ama denemek isterim
    öptüm cnm

    YanıtlaSil
  10. canım mantarı o kadar çok severimki bu tarif bana göre olmuş..

    ellerine sağlık...nefis görünüyor..

    bende zaman zaman etkinliklere yetişemiyorum veyada unutuyorum...

    öptüm canım seni..

    YanıtlaSil
  11. Mantarlar ne kadar güzel gözüküyor.Üşeniyorum yoksa evde tüm malzemelerde var ama..Tembelim bugün..
    Ellerine sağlık..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Enfesss olmuş, çok beğendim:))

    Ellerine sağlık canım,

    Sıımsıcak sevgiler....

    YanıtlaSil
  13. BU HAFTA DOSTLUK HAFTASI
    Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
    > > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
    > > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
    > > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
    > > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
    > > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
    > > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
    > > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
    > > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
    > > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
    > > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
    > > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
    > > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
    > > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
    iyiki varsııınnn.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Mantari cok severim. Bu bögrek tam benlik olmus :) Cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  15. canım etkinliğe yakışır nefis bir börek olmuş..
    ellerine sağlık..
    öpüyorum
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  16. canım çok iştah açıcı olmuş ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  17. selamlar
    börek mis olmus ellerine saglik
    mantarlarda ayri bir lezzet ve tad katmistir eminim
    hani su sinemaya lokum götürüyorum demissin ya sen cok yasa emi gülmekten bir hal oldum:))
    SEVGILER IYI BIR HAFTA SONU TATILI DILERIM

    YanıtlaSil
  18. Oooh ben mantarı kavurmakla yetinmişim Zeynep böreğini yapmış.
    Yapmış ama bize kalmamış bitmiş. Çünkü çok lezzetli olmuş.

    YanıtlaSil
  19. Canım Zeynebim benim, enfes bir görüntü..Mantarı çok seven biri olarak bu börek favorim oldu bile daha yapmadan..
    Ellerine sağlık havlucum,
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  20. nefis görunuyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. hmmmmmmmmmm nefis superrrrrrrrr ama ben rejimdeyim Zeynep ablacim olmadii simdii..keske diyet bogreyi gibi birsey olsaydi neyse bende fotografla idare ederim artik...ellerine saglik kocaman optmm

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor börek.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Börek çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. canim boregin muhtesem gorunuyor helede mantarin lezzeti olunca lezetini dusunemiyorum.
    ellerine saglik kucak dolusu sevgilerimi gonderdim.

    YanıtlaSil
  25. Valla keşke kocacım mantar yese..eve mantarı sokamıyoruz :( ama ben her bulduğum fırsatı değerlendirmekten kendimi alamıyorum.

    Bu da harika bir alternatif gibi duruyor.
    Ellerine sağlık

    Müge

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık Zeynep,
    çok lezzetli görünüyor.
    sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
  27. bayıla bayıla yerimmmm ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. Harika bir börek bu Zeynep mantarı çok severim eline sağlık!

    YanıtlaSil
  29. kuşum zeynepim, pek güzel olmuş böreğin hayatım..

    Ben mantar yiyemiyorum allerji yüzünden ama yinede ayıldım bayıldım.

    Ellerine sağlık Hayatım

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  30. Ellerine saglik.Mantarali borekde pek guzel oluyor ..selamlar sevgiler,

    YanıtlaSil
  31. Zeynepciğim içine mantar giren herşeyi severek yerim. Böreğine ve çorbasına bayılırım... Senin börekde harika duruyor...

    Ellerine sağlık. Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Zeynepciğim,
    ne harika bir börek bu
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  33. canikom ellerine sağlık harika görünüyor sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  34. canım ellerine saglık mantarada bayılırım....ne güzel seyler yapmıssın görmeyeli...sevgiler...iyi çalısmalar..

    YanıtlaSil
  35. Zeynep'ciğim,
    Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş böreğin.
    Mantarı ben de çok severim. Hele böreğin veya gözlemenin içinde olunca daha da güzel oluyor.
    Mantarları kararmmaları için mi haşlıyorsun önceden. Onun yerine soğanı soteledikten sonra incekıydığın mantarları ilave edip çok harlı ateşte tavayı sürekli hoplatarak veya karıştırarak pişirirsen su salmadan ve kararmadan da pişebilirler. Zaten çok pişmesine de gerek yok. Çünkü böreğin içinde de pişecekler.
    Bir de böyle dene bak daha çok mantar kokusunu hissedeceksin.

    Güzel bir hafta sonu diliyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  36. ellerine sağlık zeynep ablacım...sana sergi davetiyemden gönderdim umarım eline geçmiştir...
    öpüyorumm

    YanıtlaSil
  37. Cok harika bir börek olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  38. Mantarlı böreğe bayılırım, nasıl da canım çekti şimdi..
    Etkinliklere ben de artık vakit ayıramıyorum hiç:( ve çok üzülüyorum, ancak blogumu güncelleyebiliyorum şu aralar, ziyaretlerimi bile istediğim gibi yapamıyorum..Ah şu tatil bi gelse.. :)
    Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  39. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

    http://porselendemlik.blogcu.com

    http://selmahlc.blogcu.com

    http://birdemliksohbet.blogspot.com

    http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

    yapmanız gereken şey;

    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

    örnek:

    isim:dutmaç çorbası

    yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  40. mmm nefisss borek olsunda neli olursa olsun, ellerine saglik sevgiler emel:)

    YanıtlaSil
  41. Zeyenpcim selam,

    Börek nefis ellerine sağlık....

    Ama sen nerelerdesin canımm, inşallah herşey yolundadır....
    Sevgiler
    Nagehan

    YanıtlaSil
  42. anneler günün kutlu olsun canım kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  43. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
    http://porselendemlik.blogcu.com ,
    http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
    Hanımlarla yapılan günlere
    Beş çayına gelen misafirlere
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler

    12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
    http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
    Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

    22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
    http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
    tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
    Sevgilerimizle..

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yağmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey:

    Adınızı
    Sitenizin adresini
    Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  44. selam canım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle

    YanıtlaSil

Şeftalili Çift Katmanlı Kek

Şeftaliler bitmeden birçok şey yapmalıyız! Evet her yıl özellikle meyveli yapılan lezzetleri düşünüp bir ucundan yakalamayı düşünsem de...