21 Eylül 2007 Cuma

Sabahın 5'inde:)

Küçük kardeşiniz Şekerpare diye tutturunca sabahın 5'indede yapılabiliyor:) bu arada çok güzel oluyor bu tarifle herkese ısrarla tavsiye ederim:)
Melda'ya bu güzel -nefis Şekerpare tarifi için teşekkürler...


Malzemeler:

Hamuru için;
1 paket margarin
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
½ su bardağı irmik
½ su bardağı şeker
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un
Şan fıstığı

Şerbeti için:

5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ limon suyu

Yapılışı:

Margarin, irmik, şeker ve yumurta yoğrulur. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Oval şekiller verilen hamurların üzerlerine çatalın tersiyle hafifçe bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir. Fırından çıkan tatlıya, soğuk şerbet dökülür ve şan fıstığıyla süslenir.


2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler,sağolun.
    ama inanın bu tarif sayenizde çok şey kurtardı,mesela bir sürü denenmemiş şekerpare tariflerini:)
    çok denedik ama bir türlü istediğimiz tada ulaşamadık.benim istediğim hep tatlıcılardaki gibi olmasıydı ve şükür bu tarifle oldu:)

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...