24 Şubat 2013 Pazar

Yedik İçtik Yine Yeniden



Geçtiğimiz haftalarda Edebiyatçı Kübra'nın evinde toplandık.Yaklaşık 17-18 kişi idik.Bizim ekib biraz geniş birde aynı isme sahip olup farklı dallarda çalışanları mesleklerie göre böyle ayırdık;eczacı Kübra-edebiyatçı Kübra gibi.
Kübra aslında bize bir Çerkes yemeği yapacaktı ama bir dahakine kaldı,bu sözü unutmuyoruz Kübra buradan duyurulur.Kübra'nın ailesi aslında Kosova'dan göç etmiş olup aslen Çerkesler birde bunun üzerine anne ve babasının Alaman geçmişleri de girince baya bir harmanlanmışlar.Zaten bu adı geçen hatuna baksanız buralı değil Alman dersiniz:-)
Allah razı olsun buradan da tekrar herşey çok ama çok güzeldi hele bu yazıda yayınlayacağım tatlının orijinalliğini çok sevdim.Şu notu da düşelim gördüğünüz tavuklu salatanın resmen yarısını içimizdeki bir arkadaşımız yedi!:-)Kendisi aşırı et&tavuk düşkünüdür de..

İşte o meşhurs,silinip süpürülen Tavuklu Salata!Bu da gelecek tarif inşallah..
Harika,neffis bir Mercimek Köftesi idi.Ayıptır söylemesi ben çok severim de..
Yoğurtlu Havuç Salatası
Kasımpaşa Marla Pastanesinin meşhur bir tatlısı

Yoğun Fındıklı Kurabiye benim yıllar önce yaptığım ve bloga eklediğim bir tarifti Kübra bu tarifimi çok severek yapıyormuş.
Tarihçi Sarı Seda'nın meşhur Kremalı&Ton Balıklı Makarna salatası,ama bu sefer Kübra'nın elinden yedik..


İrmikli Tatlı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzerine bulamak için İrmik

Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su (şerbet kaynatılmayacak)


Hazırlanışı:
  1. Hamuru yapmadan 1-2 saat önce şeker ve suyu derin bir kaba koyun.Bu şerbeti ara ara kaşıkla karıştırın.Kaynatılmayacağı için bu şekilde şekerin erimesini sağlamış olursunuz.
  2. Hamur malzemerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin ve ardından hamuru 20 dakika dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp irmiğe her tarafına gelecek şekilde bulayın.İrmiğe buladığınız tatlınızı tepsiye dizin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
  4. Tatlılar piştikten sonra fırından çıkarın ve şerbeti dökün.
  5. Şerbetlediğiniz tatlılarınızı arada ters yüz ederek şerbetini çekmesini sağlayın.

Bu şekerlik de Kübra'nın annesinin çeyizinden,ben çok beğendim hatta günlerdir bilgisayarımın masaüstü fotoğrafı olarak kullanıyorum.

18 yorum:

  1. hepsi şahane ellerinize sağlık.tavuklu salatayı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Mercimek köftesini ben de çok severim, hatta az önce yine iki ara bi derede yarın için taslak hazırladım içinde mercimek köftesi geçen :)

    bu tatlıyı ben bal parmak olarak biliordum ve ismiyle müsemma parmak şeklinde olurdu.bu da güzelmiş :)

    ellerine sağlık edebiyatçının :)

    diyorum ki baklavalar bitti bizim tarihçi gelene kadar duyrulur!

    YanıtlaSil
  3. hepsi birbirindenn nefiss görünüyor...afiyetlerr olsun hepinize...

    YanıtlaSil
  4. Masadaki herşey çok güzel gçrünüyor.Salatanın tarifini ben de merakla bekliyorum...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. merhabalar.sanırım uzun bir aradan sonra yayınladınız bu postu.herşey nefis görünüyor.arkadaşınızın eline sağlık.bende bloğumu yeni açtığım zaman diğer bloklarda gezinirken sizinkinide beğenerek takibe almıştım.tüm güzel paylaşımlarınız için elinize emeğinize sağlık.bana da beklerim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Zeynep'cim ne kadar leziz bir menü dostluğunuz daim olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Off hepsi çok güzel görünüyor. yapanın ellerine sağlık yiyenlere de afiyet olsun. Tabiki salata tarifini merakla bekliyorum Zeynepcim..

    YanıtlaSil
  8. Sofra harika olmus. Hepsi cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  9. herşey çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık edebiyatçı Kübra'nın :)
    fındıklı kurabiyelerini ben de denemiştim ve çok güzel olmuştu.
    Ama ben Kasımpaşa Marla Pastanesinin meşhur tatlısın da kaldım inan ki canım çok çekti...ben Kocaelinden kalkıp sırf bunu tatmaya gelebilirim :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık edebiyatçı Kübra'nın :) herşey çok güzel gözüküyor.Fındıklı kurabiylerini ben de beğenmiştim ve denemiştim çok güzel olmuşlardı.Ama ben Kasımpaşa Marla Pastanesinin meşhur Tatlısın da kaldım :( O nasıl güzel bişey öyle inan canım çok çekti.Kocaelin den kalkıp sırf bunu yemeye gelebilirim:)

    YanıtlaSil
  11. Zeynepcim, ne hoş bir sofra, arkadaşının ellerine sağlık, hele arkadaşlarla muhabbetin tarifi yok, muhabbetiniz daim olsun inş, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Zeynepcim bu güzel tarifini annemin günü için denedik, harika oldu, herkes bayıldı:). Tarifi sitemde paylaştım, senin sitene bağlantı verdim..Bu güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim canım:). Senin ve Kübra'nın ellerinize sağlık:).
    Çok öpüyorum...Sevgiler:)
    aslı

    YanıtlaSil
  13. Zeynepciğim uzun zaman olmuş sana uğramayalı yazını okumuştum ama yoğunluktan yazamamıştım. Şimdi toplantı öncesi kısa bir mola verdim ve tariflerine bakıyorum. Hepsi birbirinden güzel ama ben en çok şerbetli irmik tatlısına takıldım. Aslı' da denemiş çok güzel olduğunu yazıyordu. Elime küçük not kağıtlarımı aldım ve notumu aldım.Acaba içine fındık cevizde koyabilirmiyim diye düşündüm benim tarif değiştirme alışkanlığım işte :)))) Arayı açmadan diğer tarifleride bekliyorum kucak dolusu sevgiler İzmirden...

    YanıtlaSil
  14. zeynep hanim ben kremali makarna salatasini merak ettim tarifi yazabilirmisiniz acaba rica etsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Lale hanım,öncelikle geç yanıtladığım için çok ama çok özür dilerim hakkınızı helal edin!
      Tamam inşallah sizin için onun tarifini de arkadaştan alıp ekleyeceğim ki hep aklımdaydı ama bir türlü nasip olmamıştı.En yakın zamanda yayında inşallah.Bu ararada beğendiğinize,dikkate almanıza çok ama çok sevindim..

      Sil
  15. Zeynepciğim bu tarifi Aslıdan görüp not aldığımı yazmıştım dün akşam içine ceviz koyup hazırladım gerçekten harika şurubu da çok hafif ikinizin de ellerine sağlık sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine abla bu tatlıyı yiyen herkes çok beğeniyor
      şerbet kaynatılmadığı için çok hafif oluyor bu ramazan yazptım yarım ölçek komşuya birkaç tane verildi diğer hepsi evdekiler tarafından bir akşamda tüketildi:-)ki çok bereketli yarım ölçek bile baya çıkıyor,bende senin gibi deneyeyim ceviz koyayım.

      Sil
  16. irmikli tatli tarifi guzel ve kolay lezzetli tarif icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...