25 Eylül 2012 Salı

Eczacılardan 2. tarif:-) Merve den Browni

Evet evet eczacılara da ayrı bir dosya açmalı,onların tariflerini ayrı yayınlamalı.Çünkü tek ilaç yazmıyorlar hastalara şifa yanında lezzette verebileceklerini gösteriyorlar.
Biri kurabiyesiyle gelmişti diğer ikisi elinde nevalelerle ve o gün bu keki yediğimde hayran olup süt&krema ile yapılan bir tarif beklerken yoğurtlu bir tarif demez mi!
İlk inanamadım hatta deneyene kadar şaştım ama ilk denememde gördüğüm hal sonucunda tamamdır biz bu tarifi o çörekotlu gibi daha çok yaparız dedim.
2 hafta içinde 2 kere yaptım bu hafta yine yeniden yapacağım,ısrarla tavsiyedir.

Şimdiden afiyet olsun bize ve sizlere de..

Malzemeler:
  • 3yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı tozşeker
  • 2 türk kahvesi fincanı kakao
  • 2 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 3 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 3  türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri yaklaşık 7-8 dakika mikserle çırpın.
  2. Krema kıvamına erişen yumurtalı karışıma sıvıyağ ve yoğurdu da ekleyip karıştırın.Kakaoyu da ardından ekleyip iyice çırptıktan sonra bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
  3. Kek harcından 1 bardak ayırdıktan sonra kalan sütü ekleyin.Sonra da azar azar unu ekleyip en son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  4. Hazır olan keki yağlanmış kare bir borcama döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
  5. Yaklaşık 30-50** dakika arasında pişmeye bırakın.
  6. Pişen keki fırından aldıktan sonra kenara ayırdığınız sıvı harcı sıcak kekin üzerine yavaşca döküp her tarafına yayın.
**30-50 yazan Merve,ben de onun gibi yazayım dedim:-)

7 yorum:

  1. Zeynep'cim yapan arkadaşın ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bu bizdeki browni manyaklığı nedir anlamıyorum hiç.Browni değil bu.Brownide bırak yoğurdu un yok denecek kadar azdır bi kere..

    Islak kek sayın tarihçi bu tarif. Tarihçi kişiliğinizi tariflerinize de yansıtın :D

    Ama güzelmiş tabi o ayrı mesele :D

    YanıtlaSil
  3. görüntüden belli nasıl güzel olduğu :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar da güzel görünüyor öyle. Bayılırım çikolatalı keklere.
    Daha önce başka bir tarifle bir defa denedim ve beceremedim bu keki. Kalıp büyük geldi belki de.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. slm mutfak havlusu.tarif cok guzel bayildim.birkac soru sorucam.belki klasik sorulardan olabilir yine de cevaplarsaniz sevinirim.1)kek firindan cikarinca mutfak tezgahina koyuyorum ve o guzelim kek eser kalmiyor kabarikligi gidiyor ne yapmak lazim(.ilk 20 dk acmiyorum)2)kek tepsisi onemli mi kekin guzel olmasi icin.3)kabartma tozu ve unu karistirpta mi keke ilave etmek lazim.tesekkurler dua ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
      1.Kekinizi fırından hemen çıkarmayın.
      2.Keki fırına attıktan sonra ben genelde sonlara dooğru yaklaşık bir yarım saat ya da 40 dakika sonra kontrol ediyorum kürdanla.
      3.Kabartma tozunu genelde en son eklerim annemden öğrendiğimi devam ettiririm,ama annemin bir arkadaşı yoğurt ile karıştırıp beraber ekliyor birkaç kere yaptım çok büyük fark göremedim.
      Neden klasik olsun bazen bizim bildiklerimizi bir diğeri bilemeyebilir sizin bildiklerinizi de biz bilemeyiz.
      Öğrenmek,yetişmek için geldik aleme sormak en güzelidir bunlara nail olabilmek için..
      selametle.

      Sil
  6. En Zeyneb; tarifin -misafir patlaması yaşadığım bir günün sabahında- Hızır misâli imdâdıma yetişti:) Ona salt browni demenin haksızlık olacağını düşünmekteyim, kendisi için bir isim bulunabilmiş değil henüz tarafımdan:)Enfes oldu, sevgiler!

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...