27 Temmuz 2012 Cuma

Közlenmiş Kırmızı Biberli Patates

Gece gece illa ki birşeyler yayınlama derdine düşüp harici disc de tarifler aradım durdum.Dün yaptığım ve lezzeti harika olup beğenilen poğaçalar fotoğraflanamadı,daha birde annemin zeytinyağlı fasulyesi tarif i vermesi için annemi beklemekte derken fotoğrafı içime sinmese de birkaç kere yaptığımız ve  yakın zamanda gene yapacağım bu basit ama harika lezzeti yayınlamak istedim!
Papatya prensesin anlatımıyla tavsiye ettiği ve o anlatırken kendisinin de basit birşey zaten diyorsun ama harika bir lezzet dediği bu yemeğe aynen bende böyle düşünceler geliştirmiştim ama inanın yanıltacak kadar leziz birşey oluyor.Annem bile çok çok beğenip ilk yaptığımızda 2 tabak yedi ki nadirdir birşeyi hele de kahvaltıda 2 tabak yemesi.Ramazanda sahur ya da iftarda farketmez yenebilecek güzel bir yiyecek,sahurda içim yanar derseniz muhakkak iftara da yapmanız tavsiyemdir nacizane.Geçtiğimiz günlerde fakülteden vs arkadaşlarımı ağırladığımızda da yapmıştım ve yine yeniden çok beğenilmişti.Bu kadar yazdıktan sonra kısaca anlatalım değil mi?

Özürler..
İlk başta "köz biber"yazıp hangi biber olduğunu eklememişim,düzeltme yaptım tekrardan özürler.


Hazırlanışı:
  1. Közlenmiş biberleri rasgele doğrayın.
  2. Minik minik doğranmış patatesleri kızartın.
  3. Kızarttığınız patatesler ile biberleri harmanlayıp yağlanmış bir fırın kabına boşaltın.
  4. Son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırına verin.
  5. Kaşar peynirleri güzelce eriyene kadar fırında tuttuktan sonra çıkartıp servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Bu tarif için Papatya Prenses'e çok ama çok teşekkürler!

8 yorum:

  1. işin komik yanı,benim elimde fotoğraf var ama yayınlamamışım halen:)))
    ben öyle boşa övmem bişeyi dimi :))

    ellerine sağlık Zeynep Sultan..

    YanıtlaSil
  2. çook güzel bir tarif olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bende denyeceğim...Güzel olacağını umuyorum.

    YanıtlaSil
  4. Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Pratik ve nefis görünen bir yemek olmuş. Sadece kahvaltıda ya da sahurda değil et yemeklerinin yanında da güzel olur. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Zeynepcim görüntü çok iştah kabartıcı:), üstelik çok da pratik bir tarifmiş. Farklı malzemeler ekleyerek çeşitlemeleri de yapılır hem..Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  7. zeynoommm..
    Bu harikaaa...

    Afiyetle, hayırlı huzurlu ramazanlar olsun..
    çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Közlenmiş kırmızı biberle yapılan her tarife bayılırım.
    Ellerinize sağlık olsun:))

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...