21 Mayıs 2012 Pazartesi

Tavuk Kıyması ile Köfte

Ailemin yetiştiği Doğu topraklarında et denince "kırmızı et"gelir akla ki biz Tavuk eti nedeniyle son yıllarda "kırmızı"diye sıfat ekleyip ayırır hale getirdik.Çünkü et bir tanedir o da kırmızı et diye tarif ettiğimizdir.Son yıllarda tavuk etinin hem cebe uygunluğu hem de halkımız tarafından sevilmesi nedeniyle çok tüketilir oldu.Bunlara rağmen bende hiçbir şekilde bir karşılık bulmadı!Hem dedelerim hem de anneannemin sülalesi kırmızı ete çok düşkün ailelermiş ki hala bunu devam ettirenler var.Beni de bu silsileye katıyor annem ve teyzemler.Evet her ne kadar şu an tavuk etinden köfte yayınlasam da ben sevmem tavuk etini ve bu köfte de nadir yediklerimdendir.Çünkü tavuğu bu şekliyle başka bir lezzet haline getiriyor baharat vs ile o zaman da yenir hale geliyor.Hoş sevenlere sözüm yok herkese afiyet bal şeker olsun..Önüme geldiğinde de yerim ama "et"diye birşey dendiğinde tavuk eti aklıma düşmez..Tavuk döner yemem sebze ile çeşnilendirilirse yerim,tiritte gene birşeyin içinde diye velhasıl çeşnilendirilirse tüketmeye çalışırım.Bu kadar olumsuz cümle sonucunda ironik dursa da bu köfteyi bu haliyle tavsiye ediyorum.Mahalle kasabınız varsa kıymayı satır ile hazırlamasını söyleyin ve ondan yapın böyle köftenizi gerçekten çok leziz oluyor.Sonra 5*6 tane yiyin..
Afiyet olsun..

Malzemeler:
  • 1 kilo satırla hazırlanmış tavuk kıyması
  • 1 çay bardağı ekmek kurusu
  • 1 orta boy soğan
  • 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1tatlı kaşığı tereyağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Hazırlanışı:
  1. Kıymayı yoğurma kabına alın,soğanı rendeleyip ekleyin ve diğer tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun.
  2. Hazır olan köfteye yassı oval şekiller vererek hazırlayın ya da isterseniz yuvarlak yassı yapın.
  3. Teflon tavaya azıcık sıvıyağ gezdirin ve kızınca köfteleri dizip pişirin.

6 yorum:

  1. Bende tavuk konusunda aynı fikirdeyim bizim kökenimiz Girit olmasına rağmen sebze ve ot yemekleri kuzu eti ile pişer. tavuk sadece fırında yapılandan sevilirdi. Buda güzel bir değişikli dediğin gibi baharatlarla tadı yerine gelmiş. Ellerine sağlık. Haşhaşlı keşkül için soruna gelince çok katı yani bıçakla kesilince şekli düzgün kalacak gibi değil. Nişastayı artırırsan daha katı olabilir badem burada un gibi oluyor Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. köfte denildimi akan sular durur ellerine sağlık
    özlemişim arkadaşım seni
    :)

    YanıtlaSil
  3. Tavuk köftesini hiç denemedim, nefis gözüküyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. hıım mis gibi kokmuştur o :)) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ben severim canım ama şimdiki tavuklarıda yemek gelmiyor içimden. Köften harika ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Görüntü harika. Ben de yapıyorum ama bu görüntüyü yakalayamadım. bir de bu tarif deneyeyim.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...