27 Aralık 2011 Salı

Kahvaltı olsun Çaydoş olsun

Bundan önce çocukluk arkadaşım Fatma'dan annesi Emine teyzeden muhakkak bahsettim,Emine teyzenin tarifleriyle ayrı bir blog açılır hem çok zahmetli hem çok leziz ah o kadar özledim ki onun yemeklerini..
Şimdi uzağa taşındılar evlerinin önünden her geçtiğimde hayıflanarak geçiyorum ve uzun zamandır da oradan geçmeyip başka yoldan gidiyorum.Annem bu tarifi ondan almıştı ve ilk yaptığında silip süpürmüştük amiyâne tabirle çünkü zerre yağ çekmiyor harika bir şey oluyor.O gün bugündür de yaparız birde az yaparsanız hamur birkaç gün dolabta kapalı kapta saklanabiliyor bu açıdan da çok güzel.Yanlış hatırlamıyorsam bu hamur işi Çerkeslere aitmiş.Eğer bilen var ise beri gelsin hatta bir anlatısı varsa bizle paylaşsın mutlu olalım.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 ,5 çorba kaşığı şeker
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Un aldığı kadar
Hazırlanışı:

Unu eklemeden sıvıları karıştırıp azar azar unu ekleyin.Yumuşak bir kıvama gelen hamurunuzu yaklaşık yaırm saat dinlenmeye bırakın.Dinlenen hamurdan ufak bezeler kopartın ve bu bezeleri çok az un serperek merdane ile ince açın.Açtığınız hamurları istediğiniz şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
***
Kızaran hamurlarınızı servis tabağına alıp lezzetine vakıf olun ve bir önceki tarifte verdiğim Zıkkım ve türevi olan kahvaltılıklarla da tüketin ya da tek olarakta oalbilir çünkü gerçekten çok güzel ve de yedikçe yedirten bir lezzet!
Afiyet olsun..

19 yorum:

  1. Çok güzel bir atıştırmalık kahvaltıda da çok güzel olur:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Zeynep'ciğim, senden ses çıkmadığından yorumlarım ulaşmıyor herhalde dedim.
    Mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aaa bu böreği ben sık sık yapıyorum 80 li yıllarda çok meşhurdu içine birde peynir koyuyorum çok güzel gerçekten Emine teyzenin ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli olur canım bilirim.helede çayla harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Zeynep'cim çok cici olmuş bu atıştırmalıklar ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık geçenlerde bende yapmıştım kahvaltıya

    YanıtlaSil
  7. harika ve istah acici gorunuyorlar.bayildim. deneyecegim.ellerine saglik.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor. Yazın bizim bahçede çayın yanında harika gider bu. Hemen tarifi yazıyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. pazar kahvaltılaarının en sevileni.....
    ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  10. Çerkezler bu böreğe haluje diyor yanlış hatırlamıyorsam. Çok candan bir çerkez arkadaşımın annesi de yapardı ve bayıla bayıla yerdik. Bizde kapaktan kesme deriz, abazalar da haluj diyorlar. Bazıları da çiğ börek mi diyor acaba.... Neyse ellerinize sağlık... sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Harika bir lezzet olmuş, çayın yanına çok yakışır eminim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık...
    Zeynep; arkadaşıma sordum Sinkota Girit mezesiymiş, yapımı kolay, sebzeleri doğramak dışında:) üstelik fırında piştiği için hafif oluyor...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.


    Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara

    YanıtlaSil
  14. bizde buna kabancık derler çok lezzetli hiç ya çekmez.

    YanıtlaSil
  15. Yeni yılın sağlık huzur mutluluk getirmesini dilerim.. tüm dilekleriniz gerçek olsun.. mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Blog Dostum,

    Yeni yılın sizlere, ailenize, sevdiklerinize sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.
    Kötülüklerden, savaşlardan, felaketlerden uzak, yalandan, riyadan, cefadan arınmış,
    dostlukların ve vefanın ebedi olduğu huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.

    Allah'ın Selameti ve Fazileti bizlerden eksik olmasın.

    Sağlıcakla kalın

    Afet Ergü Şaşmaz

    YanıtlaSil
  17. 2012 yılında herşey gönlünce olsun mutlu yıllar:))

    YanıtlaSil
  18. Yeni yılda tüm dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu yıllar canım.

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...