Bunları dile getirdiğinizde karşınızdakini buna inandırma isteği vardır plansız bir şekilde çünkü bu doğrudur ama o kadar çok ertelemeler başgöstermiştir ki endişe edersiniz acaba beni yanlış anlayabilir mi,yada hakkımda kötü düşünür mü?
Daha yazayım mı?
Bence yazmayayım durmalıyım,çünkü bu daha çok uzar gider.Genel olarak herkesin bu halleri var ve herkes birşeyler söylemek istiyor ama bunu yaşayanların da en çok şehirlilerin olduğunu sesli olarak düşünüp notumu düşmek isterim!
Elmalıları yapmak benim için aynen bu durum gibi oldu çok sevipte bir türlü yapamamak ve elma sezonu kapanmaya doğru giderken sonunda yapabilmek..
Ve bunları yaptığım zamanda çığrından çıkmış bir şekilde kendimi tutamadan "elmalı kurabiye"yemek.
Birçok tarif var ve herkes az çok bilir bu kurabiyeleri ama ben alt kat komşumuz Ayşe teyzenin bir tarifini almıştım ve ondan yola çıkarak bir tarif çıktı ortaya umarım deneyenler olur ve beğenirler.
Malzemeler:
125 gr margarin(ben tereyağ kullandım)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 çorba kaşığı tozşeker(ben unutkanlık edip pudra şekeri koymuşum onu da 1 çorba kaşığı koydum ve gayet yetti,isterseniz kullanılabilirmiş:))
Aldığı kadar un
Elmalı harcı için:
3 adet elma (orta boy)
1,5 çay kaşığı tarçın
4-5 çorba kaşığı tozşeker
- Önce elmaları rendeleyip küçük bir tavaya alın.Ocağın üstüne yerleştirin biraz elmalar suyunu çıkarsın.Suyunu bırakan elmalar ezilmeye dururken de şekerini ekleyip pişirin.Pişen elmaların altını kapatın ılınmaya dururken tarçının ekleyin.
- Elmalı harcı soğumaya bırakırken bir yandan oda sıcaklığında bekleyen yağın içine un dışındaki herşeyi ekleyip güzelce elinizle birbirine harmanlayın.
- Ununu azar azar ekleyip hamur kıvama gelince buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletin.
- Bekleyen hamuru merdane yardımıyla ince açın ve ruletle ya da bıçak yardımı ile küçük kareler kesin.Kestiğiniz karelerin orta kısmına elmalı harcınızdan ekleyip karşı çapraz uçlarından birbirne kapatın.
- Tepsiye dizip hazır ettiğiniz kurabiyeleri önceden 170-180 derece arası ısıtılmış fırına verin.
*Bu kurabiyelerin şekli noktasında çok kararsız kaldım,bir keresinde yaptığımda fazlasıyla çeşit denedim ve en fotojenik ve tatlı duranlarının(benim için tabi) bu şekil olduğuna kanaat getirdim.
*Bu tariflerin genelinde hamur hafif kalın olurken ben ince deneyip elma tadını daha yoğun alınca hep böyle yapar oldum.Nacizane tavsiyem kesinlikle hamuru ince açıp yapsınlar ve elma tadı ile bütünleşsinler:)
bence çok çok güzel Zeynepciğim..
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık:))
insanız işte her türlü haller bizler için:))
tereyağlı tereyağlı kıtır ne güzeldir mis kokulu ... elinize sağlık şeklide çok güzel...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSevgili Zeynep annelerimizin kurabiyesi. Ellerine sağlık. Hayat telaşına öyle bir düşmüşüz ki herşeyi erteliyoruz.
YanıtlaSilbu sabah blogları gezmek hiç iyi gelmedi bana yaaa.şu lezzetleri görünce nasılda canım çekiyor.ellerine sağlık canım.kurabiye çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilözellikle annecim çok sever ellerine saglik arkadasim,sevgilerimle.
YanıtlaSilNe kadar çok oldu elmalı kurabiye yapmayalı Zeynepciğim.
YanıtlaSilYapsam iyi olacak, görüntü nefis duruyor.
Eline sağlık.
Sevgilermle...
ellerine sağlık Zeynep, çok severek yaptığım ve sevenlerimle paylaştığım bir lezzet, birkaç tane aldım haberin olsun :))
YanıtlaSilSevgiler...
valide sultanıma yaptım bende
YanıtlaSilbirazda eve..
ama vakit azdı , elmalı turta oldu tüm hamur
:))
amaa :
miss gibi trçın-şeker ve elma kokusu
ÖMRE BEDELLL :)
Ellerine sağlık arkadaşım çok severim elmalı kurabiyeyi
YanıtlaSilSevgiler
elmali kurabiyeyi cocuklugumdan beri cok severim.cok nefis gozukuyorlar.ellerinize saglik.
YanıtlaSilHiiim elmali kurabiyeleri cok severim.
YanıtlaSilNefis görünüyorlar...
Sevgiler....