18 Kasım 2007 Pazar

Hamsi Köfte

Malzemeler:

1 kilo hamsi
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Mısır unu
Ekmek içi
Pulbiber
Kekik
Kimyon
Karabiber
Maydonoz
Tuz

Yapılışı:

Hamsiyi güzel ayıklayın ve yıkayın süzgece koyun,süzgeçte iyice süzüldükten sonra yoğurma kabına hamsiyi ve diğer malzemeleri alıp yoğurun iyice kıvama gelince köfte şekli verip normal köfte gibi pişirin.

not:mısır unu ve ekmek içi için miktar vermedi sara teyze isteğe göre olucakmış yani göz kararı.

6 yorum:

  1. Şekerim Zeynep, blog manşetde başlığı görünce Hamsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye bağırmak istedim.. :)

    Bu sene bir kere hamsi yiyebildik o da buraya gelinceye kadar hamsilikten çıkmıştı.. Çok özlüyorum hamsiyi. Haftaya İstanbulda sanırım her öğün hamsi yiyeceğim :)))

    Nefis görünüyor.. Ben daha fazla bakmak istemiyorum :)

    Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hamsiyi hep kızartma olarak tüketen biriyim. Birdahaki sefere haber verde tadına bakayım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. zerrin'ciğim buyur gel yedirelim sana hamsi köfte lafımı olur:)
    doğru size gelene kadar hamsi baya bir bozulur çünkü çok narin bir balık haklısın.
    sevgiler sıcak diyarın sımsıcak zerrin'ine..

    Aysel abla bizdede hep kızartma yada fırında pişirilir birde ayriyeten buğulama olarak,bunu bizde bu sene ilk defa tattık(ki ben zaten normalde yiyemiyorum ama köfteden yedim nefisti)çok ama çok güzeldi,beklerim buyur istediğin zaman sanada köfteler hazırdır.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık. nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık zeynep ablacım aslında balık türleriyle aram yoktur fakat görünce benim bile canım istedi

    YanıtlaSil
  6. Elif'im çok teşekkürler.
    senin balık yemeni sağlarsam ne mutlu bana:)

    YanıtlaSil

Portakallı Yer Elması

İki tarif ekleyip kaçacağımı sananlara iki kez merhaba!  :-) Yok yok sözümüz söz olsun. Kayıt altına alıyoruz.Şahitliğimiz bir önceki...