Bugün hala soğuk yaklaşsam da bu çorbaya anneannemle karşılıklı oturup içmek isterdim belki de bu özlemimi son günlerde sık sık rüyamda gördüğümde dindirebilirim diyeceğim ama o bile dindirmez..
- Yarım kilo şalgam
- 1-1,5 su bardağı mercimek
- 1 büyük boy soğan
- 1 çorba kaşığı kadar salça
- Pulbiber
- Tuz
- 4-5 su bardağı kemik suyu
- Su
- Soğanı kavurun,ardından salçayı ekleyin.
- Sonrasınsa ise mercimeği ekleyin ve az su koyun.
- Koyduğunuz su sonrası kabarmasını bekleyin ve ufak ufak doğradığınız şalgamları ekleyin.
- Ardından göz kararı su ile kemik suyunu ekleyin(kemik suyu da göz kararı eklenmiştir,kemik suyu olmayan bulyon kullanabilir)ve kaynmaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve kıvamını alana kadar kaynatın..
İlginç şalgamlı hiç duymadım. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
şalgamlı çok farklı geldi bana.değişik bir tarif olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilben hic duymadim bunu ama denemeye deger.ellerine saglik hayatim.sevgilerle.
YanıtlaSilŞalgamlı hiç duymamıştım. Çok farklı olmuş. Denemeliyim mutlaka. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBen hiç duymadım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Tsm bir şifa deposu olmuş
Sevgiler
Hiç duymamıştım değişik ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilçocukken damak tadımız farklı oluyo maalesef.şimdi eskiden sevmediğimiz şeyleri seviyoruz..annannenin mekanı cennet olsun....
YanıtlaSilellerine sağlık..değişik nefis bir çorbaya benziyor
çok farklı bir çorba tadını merak ettim yapanların ellerine sağlık....
YanıtlaSilbende biliyorum bu çorbayı ve çok güzel olur elazığda yapılır bilinmiyor olması normal:))
YanıtlaSilçok guzel gorunuyor canım anneanne harıka,ellerıne sağlık
YanıtlaSil