ama dostlukların süsü sözlerin ahengidir.
2 güzel insanın muhabbetiyle geçen bir akşamın ardından
uzun laf etmeden gene güzel insanların olduğu sofradan bu pasta ile akşamı daha da tatlandırsak ne güzel olur değil mi?
***
Bu pasta gene benim zihnimdeki karışımlar sonucu gerçekliğe ulaşmıştır.Ananas Türkiye de sık tüketilen bir meyve değil ev yurtdışındaki fiyatlarda satılmadığından tercihlerde de üst sırada yer alamıyor özellikle konservesi,İngiltere ve Avrupa ülkeleri,ABD gibi ülkelerden yazan blog sahiblerinin ananas gibi konserve meyveleri ne denli rahat kullanmaları da en canlı göstergedir.Ben çok seviyorum çocukluğumdan beri ananas eklenmiş pastaları ve kaç senedir birçok yapmak istediğim gibi ananaslı pasta da yapmak istiyordum ama kısmet olmuyordu.Sonunda yaptım ve bu kış portakallı birçok lezzet yaptığım gibi ananaslı pastada da kullandım ve ince bir dilim ancak yiyebildim!Bu anlatmıştır herhalde herkesin ne kadar sevip yediğini.
Malzemeler
Pandispanyası
- 5 yumurta
- 5 türk kahvesi fincanı şeker
- 6 türk kahve fincanı un
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı süt
- 2 türk kahve fincanı tozşeker
- 5 çorba kaşığı un
- 1 paket toz şanti
- Ayrıca 1 su bardağı şanti için süt
- Ceviz kadar tereyağ
- Arası için:Bir kutu ananas konservesi
- Yumurta ve şekeri mikserde uzun bir süre çırpın,katı bir kıvam alınca portakal kabuğu ve suyunu ekleyin.Ardından unu eleyerek kattıktan sonra son olarak kabartma tozunu da ekleyip yaplı kağıtla kapladığınız kelepçeli kalıba dökün.160 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
- Pastanın keki pişince kalıbtan çıkarıp ılınmaya bırakın,ılınan keki bıçak yardımıyla kenarlarını kesip orta kısmını da isterseniz iple isterseniz bıçakla kesin.
- Ananas konservesinin içindeki suyu bir su bardağına boşalt üzerini de taze sıkılmış portakal suyu ile tamamlayıp bu 1 bardak su ile 3 parçaya ayırdığınız kekleri ıslatın.
- Bir tencereye sütü,şekeri ve unu koyun pişirin.Ayrı bir kapta şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve dolaba kaldırın.
- Pişen muhallebiye ocaktan indirmeden ceviz kadar tereyağı ekleyip karıştırın ardından ocaktan indirip mikser ile 1-2 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
- Soğumaya bıraktığınız kremayı aralıklarla çırpın ki üzerinin kalın bir kabuk bağlamasını engelleyin.
- Soğuğa yakın bir ılınmaya duran kremaya önceden hazırladığınız şantiyi de ekleyin mikserde 4-5 dakika çırpın.
- Önceden bölüp ıslattığınız kekin ilk katına kremadan sürüp ananas dizin,ardından aynı işlemi 2.kat için de uygulayın ve son olarak 3 .katı da ekledikten sonra kalan kremanın hepsi ile üzerini sıvayın.
- Son olarak üzerini bol hindistan ceviz ile kaplayıp pastanızı dolaba koyup bir gece dinlenmeye bırakın.
Yok bu yazıya yorum,kıskandım ben tamam mı.hıhhh
YanıtlaSilyok neymiş iki güzel insanla muhabbetmiş,yok neymiş güzel insanların sofrasıymış. pehh hayret bişi
YanıtlaSilEllerine sağlık hayatım.ananas olmazsa olmazları.o yüzden fiyatı da uygun burda.ben pizzada bile kullanıyorum.dene bak sen de begeneceksin.sevgilerle.
YanıtlaSilÇok şık görünüyor, kimbilir tadı nasıldır, ellerine sağlık. İlk gelecek misafirimize yapabilirim:)
YanıtlaSilonasıl güzel bir görüntü cnaım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilHarika bir pasta olmuş.
YanıtlaSilBayıldım
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
:))
süper görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAnanası çok severim hele de indirimdeyse tadından yenmez :))
YanıtlaSilPastada hiç denenmedim ama hep aklımdadır. İlk fırsatta denemeli.. Ellerine sağlık canım..
sunum süper tadıda süperdir eminim ellerine sağlık
YanıtlaSilmuhtesem muhtesem muhtesem :-))
YanıtlaSilnefıs nefıs daha soze gerek bile yok
YanıtlaSilCanım, ,ellerine sağlık..Dostlarla yenen pastanın tadı başka güzeldir..
YanıtlaSilsevgiler
bu mutlaka deneycem çok hafif ve lezzetli görunüyor:-)
YanıtlaSilNefis ve kolay bir pastaymış, harika.
YanıtlaSil