Annem hemen tarifi aldı ve yaptı ama ismini bir türlü öğrenememişti.Her akşam diyordum sordunmu diye ama hep unutmuş oluyordu sormayı Remziye teyzeye bu akşam sordum ve adını"buğday çorbası"dedi,belki başka bir ad ile söyleyenler de vardır ama bana söylenen bu.
Bu yöresel lezzeti Remziye teyzenin annesi çok yaparmış eskiden,onların birde semizotu ile olan bir çorbaları var enfes tek kelimeyle şu an olsa 2 kase içerim harika ama zamanı değil inşallah yaz gelince onu da yapar ve yayınlarız.
- 1 su bardağı buğday
- yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Dilerseniz kavurma ve kemik suyu da kullanabilirsiniz
- Su göz kararı
- Akşamdan buğdayı ılık suya koyun,yeşil mercimeği de kaynar suya koyun ve bir gece bekletin.
- Sabah bu beklettiğiniz bakliyatların ikisini de(aynı anda)çorbayı yapacağınız tencereye koyun,üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve iyice pişirin.
- Piştikçe suyunu çeken bu bakliyatlara su ekleyin,iyice pişmeye durduğunda ayrı bir tencerede soğanı yağ ile kavurun bu işlem bittikten sonra da salçayı ekleyin.
- Sonra bu kavurup hazırladığınız soğanı pişirdiğiniz bakliyatınızın içine koyun ve beraber yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
- Çorbanız piştikten sonra altını kapatın ve üzerine kuru nane gezdirin.
Çorbasız bir kış düşünemiyorum, ben içinde buğday olan herşeyi çok severim. Özellikle aşure ve keşkek :) bu çorbada çok güzel görünüyor ama ben ne zaman yöresel yemekleri denemeye kalksam sonu hep hüsran oluyor :)
YanıtlaSilZeynepcim benimde çok sevdiğim bir çorba ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler.
Ben de buğdayı ve yeşil mercimeği çok severim. Hemen denemeliyim bu tarifi de :) fakat soğan koymasam nasıl olur acaba?
YanıtlaSilsıcak sıcak harika olur çorba içmesi.helede bu soğuklarda.ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilNefis bir çorba, deneyeceğim mutlaka. Ellerinize sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok sevdim, içindekiler harikaymış.Hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilZeynep ben de küçük farklarla ara ara yapıyorum bunu. İnanılmaz leziz bir çorba gerçekten.. Hele et suyuyla bir harika oluyor.. Anneciğinin ellerine sağlık. SImmsıcak sevgiler..
YanıtlaSilCanim aynitarifle bizde yapiyoruz tek farkla Biz birde kavrulmus un ilave ediyoruz cok guzel oluyor, genelde kayinvaldem yapar ama bende yapacagim bakalim nasil olacak. Annenin ellerine saglik sevgiler ...
YanıtlaSilzeynep hanım çorba güzel görünüyor.özelikle çocuklar için besleyici oldugunu düşünüyorum.ellerinize saglık
YanıtlaSilAnnenin ellerine sağlık.Çorba nefis görünüyor.Paylaşım için çok teşekkürler:)
YanıtlaSiltanıştığıma memnun oldum canım
YanıtlaSilçorban nefis
:)
ellerine sağlık
:)
bana da beklerim.
Nefis görünüyor, umarım deneyebilirim. Sevgiler.
YanıtlaSilyöresel yemekler her zaman lezzetlidir:) annenin ellerine sağlık...
YanıtlaSilNe kadar guzel olmus, ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgi ve selamlar, sevgililer gunun de kutlu olsun :)
Denemek lazim, yesil mercimegi cok seven biri olarak :)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım corba nefıs gorunuyor sevgıler..
YanıtlaSilBol naneli,tereyağlı olucaktı şimdi off..:)))
YanıtlaSilZaten açım ve böyle çorbalarıda çok severim..
En kısa zamanda denemeliyim bu çorbayı..
Anneciğinin elllerine sağlık canım..
buğdaylı çorbaları çok severim ellerine sağlık..
YanıtlaSilBiz bugün aynısının ıspanaklısını içtik iyi mi? Hakkaten, bizim evde çok sevilir bu tarz çorbalar, dondurucuda haşlanmış bakliyatlardan elime geçeni katarım:)
YanıtlaSilmerhaba arkadasim,
YanıtlaSildegisik bir corbaya benziyor, ellerine saglik
inciragacindan yasemin
İçindeki malzemelere baktım da.. Nefis olmuştur bu çorba..
YanıtlaSilAnneciğinin ellerinie sağlık canım..
Ellerine saglik, harika gorunuyor.
YanıtlaSilCok selam ve sevgiler...
bende buna benzer bir çorba yapıorum güzel oluor.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBende bgun yapcm tam bir kş ymegi harika
YanıtlaSil