2007 de hadi demiş iken 2012 olmuş ve köprünün altından çok su akmış
Günden güne renk değiştirmiş herşey,hal değiştirmiş,suretler eskimiş
Biz aynı ruhların sahibiyiz derken onlar da değişmiş ama hissedememişiz
Eskimişliğimizi yıllar da hissettirmezken bazen bedenimiz bazen de yaşadıklarımızın geri dönüşümleri hissettirir olmuş
Zamanı biz eritirken zaman bizi eritir olmuş..
Güz olmuş,kış olmuş güneş doğmuş ,öyle dolmuş ömrümüz..
***
Zaman ne çabuk bitiyor değil mi?Yılın ilk tarifini yayınlamadan önce anneme vakitsizlikten blogumu ihmal ettiğimden bahsettim ve bunu artık dilime pelesenk ettiğimimin de farkındayım.Evde geçen zamanın yorgunluğun hissedildiği saatler olması+aile ile yaşar iken annenin hazırladığı yemekler ile geçen bir ömürde çokta fena değildir(?)diyerekten kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.Yalnız sadece de bunlar diyemeyiz ama bunlar daha da görünen sebepler işte,öyle değil midir zaten bir günah keçisi bulununca hikaye onun üzerinden kurgulanıp yük omuzlardan atılır şu anki durum da aynen öyle.
Neyse gene sözü çok uzattım ama hasbelkader gelen gidene saygıdan,arada görene muhabbetimden takip eden,okuyan izleyen her arkadaşa verdiğim değerden de kendimi nacizane ifade etmek istedim..
Bu arada herkesin 2011 i unutturacak kadar güzel bir sene geçirmesi dileğiyle..
***
- 250 gr tereyağ ya da margarin (125 gr 'ı eritilmiş diğer 125 gr oda sıcaklığında olmalı)
- 1,5 çorba kaşığı tepeleme mahlep
- 2 yumurta
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için:2 yumurta sarısı
Çörekotu
Çörekotu
Hazırlanışı:
- Öncelikle tereyağı eritin ve ılıtın diğer malzemeleri de yoğurma kabına alın ve unu eklemeden bir karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek çok sert olmayacak şekilde(kurabiye hamuru kıvamı)olana dek un ekleyin.Kıvama gelen çatal hamurundan ceviz ya da daha büyük parçalar alarak ister 3 parçalı ister klasik çatal şeklinde çatallarınızı yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörekotu serpip 180-190 dereceli fırında pişirin.
hic denemedigim bir kurabiye.cok istiyorum yapmayi.senin tarifin belki onayak olur bana.ellerine saglik canim sevgilerle.
YanıtlaSilCok güzel görünüyor ellerine emeklerine saglik canim
YanıtlaSilevet 2011i ve hatta 2010u unutturur inşallah..
YanıtlaSilÇocukluğumuzun biricik lezzetlerinden biri, istisnasız her görüşümde o günlerden bir iz..
Ellerine emeklerine sağlık Zeynep hatun:)
Bana da üniversite yıllarımı ve ne kadar uzun zamandır yemediğimi hatırlattı bu çatal.Ellerine sağlık.Ben de beklerim.Sevgiler...
YanıtlaSilZeynepciğim zaman geçtikçe eskiye özlem daha bir artıyor ben her yıl her yitirdiklerimde bunu daha iyi anlıyorum bence hep sözlerini uzat ben seni zevkle keyifle okuyorum ellerine sağlık sevgiler ve güzel sağlıklı yıllar diliyorum...
YanıtlaSilGüzel olmuş. Vakit bulabilirsem denemek istiyorum :)
YanıtlaSilaaaaa zeynebime bak
YanıtlaSildur ayol sen benim yarım kadarsın :)
asıl o benim çocukluğumda vardı naberr :)))))))))
bende ne çok severdim,
validem yapardı düşün !!
mahleble !
bundan tam 40 sene önce ben ilkokuldaydım !!!
afiyet olsun canım benim..
sevgiler.
Çatallar da harika ellerinize sağlık,mahlepin kokusu burnuma kadar geldi.Afiyet olsun.
YanıtlaSilsenin yaptığını yemek nasip olmamıştı ama kendim yapıp yiyeceğim bakacağım :))
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka olmus
YanıtlaSilZeynep sen sık sık yaz biz okuyalım. Tariflerden çok yazılarını okuyorum zevkle.. tariflere gelince zaten sen bize yapıp getiriyorsun.:)) Bu tariflerin tadına bekan şanslı insanlardan biriyim şükür..Ellerine sağlıkk..Esra
YanıtlaSil