Şimdi uzağa taşındılar evlerinin önünden her geçtiğimde hayıflanarak geçiyorum ve uzun zamandır da oradan geçmeyip başka yoldan gidiyorum.Annem bu tarifi ondan almıştı ve ilk yaptığında silip süpürmüştük amiyâne tabirle çünkü zerre yağ çekmiyor harika bir şey oluyor.O gün bugündür de yaparız birde az yaparsanız hamur birkaç gün dolabta kapalı kapta saklanabiliyor bu açıdan da çok güzel.Yanlış hatırlamıyorsam bu hamur işi Çerkeslere aitmiş.Eğer bilen var ise beri gelsin hatta bir anlatısı varsa bizle paylaşsın mutlu olalım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 ,5 çorba kaşığı şeker
- yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Un aldığı kadar
Unu eklemeden sıvıları karıştırıp azar azar unu ekleyin.Yumuşak bir kıvama gelen hamurunuzu yaklaşık yaırm saat dinlenmeye bırakın.Dinlenen hamurdan ufak bezeler kopartın ve bu bezeleri çok az un serperek merdane ile ince açın.Açtığınız hamurları istediğiniz şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
***
Kızaran hamurlarınızı servis tabağına alıp lezzetine vakıf olun ve bir önceki tarifte verdiğim Zıkkım ve türevi olan kahvaltılıklarla da tüketin ya da tek olarakta oalbilir çünkü gerçekten çok güzel ve de yedikçe yedirten bir lezzet!Afiyet olsun..
Çok güzel bir atıştırmalık kahvaltıda da çok güzel olur:) ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilZeynep'ciğim, senden ses çıkmadığından yorumlarım ulaşmıyor herhalde dedim.
YanıtlaSilMutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.
Aaa bu böreği ben sık sık yapıyorum 80 li yıllarda çok meşhurdu içine birde peynir koyuyorum çok güzel gerçekten Emine teyzenin ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
çok lezzetli olur canım bilirim.helede çayla harika.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilZeynep'cim çok cici olmuş bu atıştırmalıklar ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık geçenlerde bende yapmıştım kahvaltıya
YanıtlaSilharika ve istah acici gorunuyorlar.bayildim. deneyecegim.ellerine saglik.sevgilerle.
YanıtlaSilNefis görünüyor. Yazın bizim bahçede çayın yanında harika gider bu. Hemen tarifi yazıyorum. Ellerine sağlık
YanıtlaSilpazar kahvaltılaarının en sevileni.....
YanıtlaSilellerinize sağlık.....
Çerkezler bu böreğe haluje diyor yanlış hatırlamıyorsam. Çok candan bir çerkez arkadaşımın annesi de yapardı ve bayıla bayıla yerdik. Bizde kapaktan kesme deriz, abazalar da haluj diyorlar. Bazıları da çiğ börek mi diyor acaba.... Neyse ellerinize sağlık... sevgiler...
YanıtlaSilHarika bir lezzet olmuş, çayın yanına çok yakışır eminim.Elinize sağlık
YanıtlaSilpek güzel görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilZeynep; arkadaşıma sordum Sinkota Girit mezesiymiş, yapımı kolay, sebzeleri doğramak dışında:) üstelik fırında piştiği için hafif oluyor...
sevgiler...
Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.
YanıtlaSilSavaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara
bizde buna kabancık derler çok lezzetli hiç ya çekmez.
YanıtlaSilKabarçık
YanıtlaSilYeni yılın sağlık huzur mutluluk getirmesini dilerim.. tüm dilekleriniz gerçek olsun.. mutlu yıllar..
YanıtlaSilSevgili Blog Dostum,
YanıtlaSilYeni yılın sizlere, ailenize, sevdiklerinize sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.
Kötülüklerden, savaşlardan, felaketlerden uzak, yalandan, riyadan, cefadan arınmış,
dostlukların ve vefanın ebedi olduğu huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.
Allah'ın Selameti ve Fazileti bizlerden eksik olmasın.
Sağlıcakla kalın
Afet Ergü Şaşmaz
2012 yılında herşey gönlünce olsun mutlu yıllar:))
YanıtlaSilYeni yılda tüm dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu yıllar canım.
YanıtlaSil