7 Ocak 2012 Cumartesi

Bal kurabiye

Tarçın kokulu bir ev olsun
tarçınlı kekler koksun
tarçınlı kurabiyelerle dolsun kavanozlar
elmalar girsin içine
üzerine de dizilebilir elmalar
yanına olsun bir sıcak çay
dışarıda özlediğimiz kar olsun
 ***
Hadi hayal kuralım böyle ne dersiniz?Ne yapayım zihnimde tahayyül ediyorum bazı şeyleri lezzetleri,yaşamları,okumaları,yazıları,gülmeleri vs vs
Bu kurabiye de zihnimde tahayyül ettiklerimden.Bizim cumartesi grubu ile bir kere çay içerken bir arkadaş kurabiyeler getirmişti 3 çeşit elmalı vardı ve üçünün de şekli farklı idi.Buna benzer vardı bir tane ve deneyeceğim diyordum 2 senedir,ondan esinlenip birşeyler yaptım.Yalnız o yediğimizin hamuru sade idi ben değişiklikler yaptım kendimce umarım deneyen olur ve de beğenir.
 Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç harcı:
  • 7-8 adet elma( küçük boy ise)
  • Göz kararı bal
Hazırlanışı:
  1. Elmaları soyup küçük küpler şeklinde doğrayın.Doğradığınız elmaları bir tavaya koyup ardından ahrlı ateşte biraz yumuşayıncaya kadar çevirin.
  2. Yumuşamaya doğru göz kararı üzerine bal gezdirin(yarım çay bardağı belki az daha fazla gelmiş olabilir ama siz isteğe göre ekleyin)
  3. Bal ile yakmamaya özen gösterin ve elmalar biraz yumuşayınca tavayı ocaktan alın,soğumaya bırakın.
  4. Oda sıcaklığına gelmiş yağ ile diğer malzemeler(un hariç)biraz elinizle karıştırın ve sonra azar zar unu ekleyin.
  5. Kurabiye hamuruna uygun olan yumuşaklığa erişince kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve hazırladığınız elmalı iç harcından biraz koyup yavaşça elinizle yuvarlayın.
  6. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden 180-190 derece ısıtılmış fırına verin.
      *Tarçını az sevenler 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz.
      *Elmalar hamuru ıslatabiliyor ona göre hamuru elinizde açıp narince yuvarlarsanız daha iyi olur.
      *İsim de esinlenmedir:-)

      13 yorum:

      1. Ellerinize saglik degisik güzel bir tarif

        YanıtlaSil
      2. ne balı ya bari elmalı ballı kurabiye olsun. hıh.

        versene şurdan iki tane karnım acıktı zaten! hem ben çok severim elmalı kurabiyeyi, ballı şekerli farketmezzz

        YanıtlaSil
      3. Bal deyince akan sular durur bizim evde nefis te görünüyor hele elma tarçın ellerine sağlık canım sevgiler..

        YanıtlaSil
      4. 'olsun' diye devam eden cümlelerin hayalden gerçeğe evrildiği günler görmen, ballı kurabiyelerini minik minik ellerin daha da tatlandırması duasıyla... Ellerin dert görmesin...Esra

        YanıtlaSil
      5. Elmalı tatlara bayıldığım için bana göre ve harika bir kurabiye olmuş Zeynepcim.
        Ellerine sağlık canım..
        Sevgiler..

        YanıtlaSil
      6. Sevgili Zeynep ellerine saglik, insallah dilediyin hersey 2012 gerceklesir! :)..

        YanıtlaSil
      7. Elmali lezzetlere herzaman zafim vardir Zeynebim ellerine saglik cok nefis gorunuyorrr.

        Sevdiklerinle birlikte mutlu huzurlu bir yila baslangic yapmani ve tum yillarinin ayni guzellikte gecmesini diliyorum.
        YENİ YILIN KUTLU OLSUN.

        YanıtlaSil
      8. Offf ne güzel içi elmalı kurabiyeler. Herhalde ben üçer beşer yerdim Zeynep'ciğim! Ellerine sağlık.

        YanıtlaSil
      9. ismide ne güzel ellerinize sağlık:))

        YanıtlaSil
      10. kurabiyelerde hayallerde çok güzel ellerinize sağlık..

        YanıtlaSil
      11. Elma ve tarçın kombinasyonuna bayılırım, ballısını da deneyeceğim.Elinize sağlık

        YanıtlaSil
      12. kurabiyeler harika..ellerine sağlık..

        YanıtlaSil
      13. Tarçın kokan evlere bayılırım.Tarçın kokusu beni mutlu eder.

        YanıtlaSil

      Supangle

      Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...