4 Ekim 2013 Cuma

Londra'da iftar&Lebanese Cuisine

2010 yılının Ramazan ayının son günlerinden bir cumartesi Ayşe ile buluşmak için Edgware Road'ın girişinde beklemekteyim.
Ayşe geldi ve Edgware Road da yürümekteyiz.Londra'da yaşayan ya da yaşamış,gezmiş olanlar bilir bu bölge Killburn'a gider ve Arab nüfusu yoğundur ki Killburn da müslümanların ziyadesiyle yaşadığı bir yerdir.Cadde üzerinde muhabbet ede ede yürüyoruz ve iftar için bakınıyoruz,ne yesek diye düşünüyoruz şurası nasıldır diye kendimizce soruyoruz zaman da ilerlemekte derken o caddeyi nerdeyse iki kere turladıktan sonra bolca bulunan Lebanese Cuisine yani Lübnan Yemekleri olan bir dükkana  girdik.Bu sefer ne istesek diye bakarken Ayşe yanlış hatırlamıyorsam döner  bende Lübnan yemeklerinin olduğu tabağı istedim.Tabak geldi benim için şölendi,Humus,falafel,tabbule,bir ya da 2 çeşit birşey daha ve şu altta fotoğrafınızı gördüğünüzden vardı.Her biri ayrı lezizdi zaten değişik yemekleri seviyorum hele bu tarz leziz olanlarını ayrı seven biri olarak harika olmuştu..
O gün böyle güzel başlamış ve ardından da çok güzel ilerlemişti gec vakitlere kadar ve o günün bana en güzel hediyelerinden bir diğeride Ayşe ile asıl o gece başlayan dostluğun bugüne kadar artarak sürmesi oldu..
Bu sabah uyandığımda artık İngiltere fotoğrafları görünce içimin yandığını ve gerçekten çok ama çok özlediğimi hissettim,nesi var diyeceğimiz bir memleket belki buralardan bakıldığı için ama benim için hala çok özel,güzel..

Regents Park,Greenwich,Wimbledon yolları,Southfield istasyonu,Oxford Street den başlayıp At müzesine kadar yürümek ,British libraryden aşağılara doğru yürüyüp sonra British museumdan çıkmak ve hatta Peckhamda dolanmak:-)
Daha çok şey yazabilir söyleyebilirim,ben özledim oraları ve özellikle Londra'da biriktirdiklerimi..

***


Bu yemek onlara has birşeymiydi yoksa yöreselmi tam olarak bilemedim ama geleneksel yemeklerin olduğu tabak olarak sunuluyordu.Tarif de almadım,benim yediğim aynen bu şekilde gelmişti içerik de fark olabilir bilemem ama 3 senenin sonunda ilk kez burada denedim,tadı yakaladım ve güzel oldu.
Bunu deneyen birisi olursa muhakkak olumlu ya da olumsuz yorumlarınım merakla bekliyorum.

  • Bostan patlıcanlarınızı alacalı soyun ve çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak olarak kesin.
  • Kestiğiniz patlıcanları bekletmeden kızgın yağa atıp kızartın.
  • Kızarırken ara ara çevirip kızartın,kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tabağa alın.
  • Ne kadar kızartıldıysa patlıcanınız,hepsi bitince servis tabağına ya da borcama dizin.
  • Domateslerinizin kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın.
  • Doğranan domatesleri pişireceğiniz tavaya alın tuz ve şeker serpip suyunu çekene dek pişirin.
  • Pişen domates sosunuz ılımaya durunca patlıcanlarınızın üzerine paylaştırın.
  • İnce ince kıyılmış maydonoz üzerine bolca ekledikten sonra servise hazır.

3 yorum:

  1. Nefis göünüyor..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım ellerine sağlık.bende beklerım.sayfanı eklıyorumtakıpcınım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl güzel nasıl can çektiren bir görüntü bu:)
    Patlıcanın her halini severim.
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...